Zelen in bel caj se pripravljata v vodi, ki ima 80 stopinj. To pa zato, ker pri tej temperaturi ravno še izvlečemo največjo količino iz listkov, hkrati pa še flavonoidi in drugi antioksidanti še ne uničijo. Zeleni in beli čaj nista fermentirana, in nimata teina, oz je tega zelo malo, zato se mleka ne uporablja. Pri črnem čaju in kavi, kjer je tudu kofein, je fora mleka ta., da kalcijevi ino v mleku kompleksirajo kofein, tako da se ta počasneje sprošča v organizem in ni direktnega "šusa", ko se pojavi tahikardija (pospešeno bitje srca), pri nekaterih slabost, omedlevica. Kar se tiče slabosti za želodec...odvisno od posameznika, kako je občutljiv na mleko. Velik delež odraslih izgubi sposobnost razgradnje laktoze v mleku, saj ta encim na nek način zakrni, ko se preneha z rednim uživanjem materinega mleka in mleka ko smo bili mali. Če se pojavi daljše obdobje ko uživamo manj mleka, izgubimo te encime, vendar ne nujno vsi, posledica so bolečine v trebuhu, prekomerna kislina v želodcu , napenjanje in driska. Ravno zaradi nerazgrajene laktoze. Upam da je par stvari bolj jasnih...