Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Puerh

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Kirka
Starost: 43Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 9. dec 2008 13:14
Povezava do prispevka
Ana25: včeraj sem probala Lung Chinga pa mi je bil res bistveno boljši od vseh ostalih zelenih. Je bil vsaj piten.
Pegasus: kako si prijazna. Ti bom sporočila, če ti res ni odveč.
Alena: hmm.. jst dam kar direkt v krop.
 Povsod piše v navodilih namreč: Zavri vodo do vrelišča, daj notri čaj in pusti 3-5 min.
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 46Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. dec 2008 13:18
Povezava do prispevka
Ja, samo zelenega se ne dela tako. Navodila na pakungah....
Nazadnje urejeno 9. dec 2008 13:56; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 41Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 9. dec 2008 13:48
Povezava do prispevka
Kirka, khm, khm (poglej na drugo stran članka)

In glede na navodila na pakungah lahko predvidevam, da si do sedaj pila predvsem zelene čaje v filter vrečkah? Tisti je še meni redkokateri piten. Moraš poskusit razsute različice, to je povsem drug svet Lung Ching spada med lažje zelene čaje, kar se okusa tiče, dobra izbira

Pa 3 minute je meni zgornja meja za zelene čaje, potem se sprošča že veliko čreslovin in postaja čaj vedno bolj trpek in neužiten. Pri filter vrečkah, ki ponavadi vsebujejo sam drobir, pa zadostuje že 30 sekund namakanja.

Aja, še to sem pozabila: seveda kar pošlji svoj naslov, res ni noben problem.
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
BlackCat
Starost: 39Pridružen: 24. jun 2007Prispevkov: 850Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2008 12:51
Povezava do prispevka
Zelen in bel caj se pripravljata v vodi, ki ima 80 stopinj. To pa zato, ker pri tej temperaturi ravno še izvlečemo največjo količino iz listkov, hkrati pa še flavonoidi in drugi antioksidanti še ne uničijo. Zeleni in beli čaj nista fermentirana, in nimata teina, oz je tega zelo malo, zato se mleka ne uporablja. Pri črnem čaju in kavi, kjer je tudu kofein, je fora mleka ta., da kalcijevi ino v mleku kompleksirajo kofein, tako da se ta počasneje sprošča v organizem in ni direktnega "šusa", ko se pojavi tahikardija (pospešeno bitje srca), pri nekaterih slabost, omedlevica. Kar se tiče slabosti za želodec...odvisno od posameznika, kako je občutljiv na mleko. Velik delež odraslih izgubi sposobnost razgradnje laktoze v mleku, saj ta encim na nek način zakrni, ko se preneha z rednim uživanjem materinega mleka in mleka ko smo bili mali. Če se pojavi daljše obdobje ko uživamo manj mleka, izgubimo te encime, vendar ne nujno vsi, posledica so bolečine v trebuhu, prekomerna kislina v želodcu , napenjanje in driska. Ravno zaradi nerazgrajene laktoze. Upam da je par stvari bolj jasnih...
A moment of silence...
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 43Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2008 13:00
Povezava do prispevka
Staša: veš, da sem iskala ravno ta tvoj članek. Sem našla samo prvi del. Hvala.
Black Cat: Zanimivo tole z mlekom in sproščanjem kofeina.. prvič slišim. Ampak je zanimivo.

Ravno zdajle pijem Lung Ching, pripravljen pri 80 stopinj. In je čisto blag, kot ena rahlo obarvana voda, prej je bil pa tako grenak. Zdaj razumem, zakaj spada med blage zelene čaje.
Hvala punce. Se zna zgoditi, da bom postala oboževalka zelenih čajev.
Mogoče veste, na koliko pa se pripravlja rooibos? Isto na 80 stopinj?
Mogoče bi mogla dat še enkrat priložnost Pu-erhu, tokrat s pravo pripravo..
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 46Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2008 14:07
Povezava do prispevka
Rooibos se pripravlja v kropu (kolikor je meni znano). Ker je to čisto druga stvar.
 
No, vidiš, da je sedaj čisto drug okus. Sploh razsuti so najbolj kvalitetni.
0
Nazaj na vrh
SwanHeart
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 1527Kraj: Nekje v temi s prekrizanimi rokamiStatus:Offline
Objavljeno: 10. dec 2008 18:22
Povezava do prispevka
Zanimivo, meni pa je Rooibos bolj zoprn, Pu-Erh pa mi sploh ni delal preglavic. Se odzejal me je... Shocked
There is only 1 part of the universe you can change and that part is your own self.
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 41Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 11. dec 2008 8:47
Povezava do prispevka
Kirka, tako rooibos kot puerh se pripravljata z vrelo vodo. Lahko pa poskusiš tudi to, da iste listke puerha dvakrat preliješ - drugič bo čaj manj intenziven.

SwanHeart, čisto odvisno od okusa. Tudi jaz s puerhom nisem imela kakšnih težav, sploh po obedu mi je prav pasal. Ampak imam tudi rooibos prav rada, sploh tistega z začimbami (rooibos chai), res pa nisem nikdar poskusila tega v filter vrečkah, vedno razsutega. Mami je bil tisti v filter vrečkah ogaben, razsutega pa je prav z veseljem pila.
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
birka
Starost: n/aPridružen: 16. feb 2007Prispevkov: 88Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. dec 2008 16:31
Povezava do prispevka
Punce, pa škodi kaj mleko v zelenem čaju? Jaz ga vedno pijem z mlekom, mi je tako boljši, pa navadila sem se na to. Ali je vseeno?
Bonbon
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 46Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. dec 2008 16:47
Povezava do prispevka
Pegasus je napisal/aKombinacija mleka s čajem (enako s kavo) naj bi bil hud šok za želodec, poleg tega se zaradi mleka lahko prepreči absorbcija koristnih snovi, predvsem antioksidantov, vsaj tako sem že večkrat zasledila v raznih člankih, tudi kakšnem priporočilu zdravilcev.
0
Nazaj na vrh
birka
Starost: n/aPridružen: 16. feb 2007Prispevkov: 88Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. dec 2008 18:31
Povezava do prispevka
Hvala Alena, se opravičujem, sem pozabila malo nazaj pogledat.
Bonbon
0
Nazaj na vrh
flafi
Starost: 36Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 31. dec 2008 15:10
Povezava do prispevka
Jaz sem pa čisto po nesreči zasledila tole temo, pa moram še svoja dva centka pristavit Tongue

Zadnjič sem bila v Čajni hiši v stari Ljubljani, in tam vedno naročim čaj čisto na blef (da sprobam različne :D). Zadnjič sem naročila pu erh in mi je bil grozen Smrdel po ribah, okus pa po zemlji. Sem ga potem zmešala z mlekom in na hitro popila, čez pa navadno vodo. Se mi je skoraj obrnilo vse skupaj
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 42Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 1. jan 2009 19:16
Povezava do prispevka
Meni je pa Puerh prav všeč in tudi slučajno mi nima vonja po ribah, ampak bolj takega pomirjujočega, zemeljskega. Pijem ga brez vsega, včasih edino dam not pol žličke medu. Zelo so mi všeč tudi različni beli in zeleni čaji. Črne pa več ali manj naročam samo v kakšnih kavarnah, kjer vem, da nimajo pojma o pripravi zelenega čaja.
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Puerh
Stran 3 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Nošenje bele barve v vročih poletnih mesecih je skorajda obvezno – in tako so tudi lahke in zračne bele obleke obvezen del poletne garderobe.