Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Plezanje

Pojdi na stran 1 , 2
lencica
Starost: 38Pridružen: 5. mar 2006Prispevkov: 1064Kraj: pri prvem semaforju na levoStatus:Offline
Objavljeno: 5. sep 2006 22:59
Povezava do prispevka
Vpisala bi se rada na plezanje pa me zanima, če katera ve, katere mišice so najbolj obremenjene. Se lahko obllikuje lepo žensko postavo? Nekako že imam predstavo o tem, samo imam močne roke, (plavutkena spodnjem delu ), bi bilo to v redu, da si jih učvrstim na ta način?
 
Hvala, lep dan
 
0
Nazaj na vrh
scta123
Starost: n/aPridružen: 2. sep 2006Prispevkov: 230Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. sep 2006 1:21
Povezava do prispevka
ena moja prijateljica se nekaj let ze (resno) ukvarja  s plezanjem. njeno telo je postalo zelo "zilavo"... skoraj androgena.... prej je mela lepso zensko postavo... ce parafraziram, zdaj je brez bokov, riti in ... Wink
 
s. spinning around
0
Nazaj na vrh
inny
Starost: 44Pridružen: 25. avg 2006Prispevkov: 997Kraj: MedvodeStatus:Offline
Objavljeno: 6. sep 2006 7:41
Povezava do prispevka
Joj jaz ti ne bi priporočila, edino, če imaš res zgolj željo po plezanju. Moškim se telo zelo lepo oblikuje pri tem špotru, ženske pa ratajo fantovske, da ne govorim o rokah kakšne dobijo. Šapo žilavo in ne nežno ročico. Glede na to, da se je moj brat 8 let zelo resno ukvarjal s plezanjem, živel dobesedno pod stenami in v hribih, ti povem, da je to garaško delo,ki te ne priprelje nikamor  in enkrat ga opustiško, ker to je stil življenja, ki pa ne paše marsikomu. Imel je super telo, mišičasto in kitasto, ko pa je opustil to (očitno se je v Patagoniji kaj grdega zgodilo, pa še kup prjatlov je umrlo) pa se je zredil, da ni bilo sledi o mišicah, le na rokah.... Osebno me je zvlekel za pol leta na stene in ti moram povedat, da občutki niso uau. Tolk se naprezaš, da te vse boli ( pa ni prijetna bolečina kot na teku ali po teku),tresejo se ti noge, roke skratka jaz nisem uživala. !
Jaz ti priporočam kak tek ampak vsak dan, pa še fitness zraven. seveda edino, če imaš ne vem kakšno željo po plezalnih stenah, tudi taki obstajajo.
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. sep 2006 7:59
Povezava do prispevka
moja hči je še v osemletki hodila na prosto plezanje. treninge je imela dvakrat tedensko in so bili kar naporni. imela je pa prav lepo postavico. nobenih odvečnih mišic, samo lepo napete in dolge. precej trpijo trebušne mišice, treba pa je imeti tudi zelo močne roke in v tem smislu so tudi ostali treningi. najbolj zoprno pa je to, da je treba imeti malo premajhne plezalne copate zaradi boljšega občutka pri stopanju na oprimek (ne vem, kako naj bolje razložim). lp
tanjal
0
Nazaj na vrh
marymary
Starost: 43Pridružen: 16. maj 2004Prispevkov: 791Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. sep 2006 19:26
Povezava do prispevka
Ok, spet bom jaz party-pooper  glede na splošno mnenje na tej konkratni temi...
 
Plezanje je fantastičen šport! Ni samo matranje (no ja, lahko je, če ti ni do njega ali pa se bojiš višin), ampak je zabava, trud (tako kot vsak šport), je način, kako premagati svoje strahove in postati bolj samozavesten. In močnejši.
 
Mišice rok, hrbta in celotnega trupa res postanejo bolj žilaste (na pogled), ampak to je zato, ker so MOČNE, kar pa je vedno in povsod prednost. Močne hrbtne mišice varujejo tvojo hrbtenico tudi ko sediš za računalnikom, zaradi močnih mišic trupa se lepše držiš in lažje nosiš res težak nahrbtnik ali pa poslovni kovček, karkoli že.
 
Če hočeš plezat res dobro, se je dobro znebit čimveč maščobe na telesu in potem res ni več riti in bokov in ostalih oblin. Ampak to ni posledica plezanja, ampak hujšanja. Telo se preoblikuje s plezanjem (seveda z veliko plezanja), niti slučajno pa ne boš samo zaradi njega ostala brez riti.
 
In ja, ko boš popolnoma nehala migat (to se nanaša na zgornji primer) boš imela spet špeh in mišice bodo uplahnile. Ampak to je isto, kot če bi se ukvarjala z baletom, al pa kolesarjenjem al pa košarko.
 
Če greš na tečaj in kupiš dobro opremo je tudi zelo varno.
 
Ampak ... če boš začela plezat samo zato, da se ti bodo izoblikovale roke, pol je brezveze. Pojdi na fitnes, prišparaj denar za opremo (ni malo!), pa še sama lahko greš, plezat moraš pa v paru. Če pa misliš, da je to zate, potem pa go for it.
 
Se strinjam, da je to lifestyle. Za tiste ta resne, ki jim je cilj, da splezajo 7c na pogled. Lahko je pa to eden od športov s katerimi se ukvarjaš in ne edini. Pa tudi če skačeš od veselja, ko ti uspe 6a v ta desetem poskusu Smile (tako kot jaz)
 
Lp, mm
 
ps: meni so močne in mišičaste roke tako seksi na ženski!
0
Nazaj na vrh
cokoladaa
Starost: n/aPridružen: 8. apr 2004Prispevkov: 591Kraj: kamnikStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2006 11:56
Povezava do prispevka
a mora biti ženska ročica nujno nežna, mila in nebogljena, da je lepa?!
 
 
 ps; hvala bogu za ženske, ki imajo razmišljanje kot ti, marymary.
0
Nazaj na vrh
Pikca
Starost: 37Pridružen: 3. avg 2006Prispevkov: 4480Kraj: everywhere aroundStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2006 12:16
Povezava do prispevka
tudi ena moja prijateljica je plezala kar nekaj let in je imela super postavo, je pa res da je bilo kar naporno, kajti treninge je imela zelo pogosto. Sedaj pa eno leto vec ne pleza pa ima postavo se vedno zelo lepo, dobila je malce vec oblin ampak tudi prej ni bila brez riti in bokov. Vem pa da je to ful dobro za utrditev hrbtnih misic, ker je imela malce tezav s hrvtenico ko je zacela in se ji je to cisto popravlo.
To believe in your choice you don't need to prove that other people's choices are wrong. (P. Coelho)
0
Nazaj na vrh
lencica
Starost: 38Pridružen: 5. mar 2006Prispevkov: 1064Kraj: pri prvem semaforju na levoStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2006 10:47
Povezava do prispevka
hvala za vaše izčrpne odgovore Ne bi šla plezat samo zaradi rok, ampak tudi zaradi samega plezanja in njegovih užitkov. Čeprav nisem pa nikoli pomislila na žilave roke..
Ne bi se spuščala zdaj v to resno, bolj za rekreacijo. bom šla kar tja, da vidim vso to situacijo.
0
Nazaj na vrh
marymary
Starost: 43Pridružen: 16. maj 2004Prispevkov: 791Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2006 15:13
Povezava do prispevka
Hvala enako cokoladaa Wink
 
Lencica, ti kar poskusi! Ne vem, če imaš možnost izposoje opreme, ampak vsaj plezalke (čevlje) je dobro imet svoje, da se ti res prilegajo (in, da ne dobiš kakšnih fuj prešvicanih )!
 
lp, mm
0
Nazaj na vrh
Mis
Starost: n/aPridružen: 16. sep 2005Prispevkov: 1707Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2006 23:24
Povezava do prispevka
Ko sem prebrala prvih nekaj postov sem zacela zbirati besede (priznam, nekaj jih je bilo jeznih), marymaryin odgovor pa mi je privabil nasmesek na usta.

Da ne bom kot papiga, bom napisala samo tole:

plezam ze nekaj casa, rekreativno.

rezultati:
1. izgubila sem strah pred visino
2. spoznala sem ogromno ljudi, predvsem moskega spola
3. se vedno sem zenska z oblinami, boki imajo zal se vedno cca meter obsega, c kosarica je ostala...
4. gibanje v naravi blagodejno vpliva na moje psihofizicno stanje
5. a sem ze napisala, da sem spoznala veliko moskih???.
0
Nazaj na vrh
wednesday
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2006Prispevkov: 17Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. sep 2006 1:48
Povezava do prispevka
Draga nekatera dekleta!

1. sploh si ne morem predstavljati, da si športe in hobije izbirate po principu kakšne roke/boke/zadnjico boste potem imele . Težko mi gre z jezika ....a vseeno...a ste ve sploh normalne?

2. Inny, zelo slabo poznaš brata... kaj šele športno plezanje...in kje je še alpinizem...(ki ju ti tako veselo v isti koš mečeš)

3. šport, ki ga priporočam vsem, ki bi rade imele čudovite teleščke ( brez garaškega dela, ki te ne pripelje nikamor ) se imenuje estetska kirurgija

4. sanja se mi ne, zakaj so nežne in majhne ročice tako koristne

5. športno plezanje je čudovit šport, ki nahrani telo in duha (vsekakor pa ni edini)

6. se globoko opravičujem za ta vzkipljiv post vsem, na katere se ne nanaša

7. inny, pozdravi brata

8. sonca in sreče, vsem!
0
Nazaj na vrh
inny
Starost: 44Pridružen: 25. avg 2006Prispevkov: 997Kraj: MedvodeStatus:Offline
Objavljeno: 17. sep 2006 11:12
Povezava do prispevka
Wednesday! Ni panike za tvojo vzkipljivost Wink , verjamem, da vsak nekaj rad dela in brani svoj pogled. Brez garanja absolutno ni ničesar, se strinjam. Da ne poznam športnega plezanja in alpinizma, tu pa se ne strinjam. Ne da sem samo ure presedela, gledala in probavala plezanje,ampak sem se tudi družila z plezalci, tako, da sem prepričana, da poznam mnogo o plezanju, ampak to ni važno. To kar sem jaz odgovorila punci je čisto moje mnenje, ki ga ne spreminjam, telo dobiš s tem športom super, drugo pa meni osebno ni všeč in čisto nič drugega nisem želela povedat. Vsak si najde svoje veselje, me pa moti da bilo kdo negira nekoga, ki pove kako sam gleda na stvari. Ti rada plezaš, jaz rada tečem in hodim v hribe, če bi kdo rekel, da je tek brezvezen, bi se nasmehnila in rekla seveda to je tvoje mnenje in ne žalila z normalnim ali nenormalnim.

Pa veliko sreče in veselja pri plezanju... Smile
0
Nazaj na vrh
wednesday
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2006Prispevkov: 17Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. sep 2006 13:32
Povezava do prispevka
Moje razburjanje si si (po predvidevanjih) napačno interpretirala. Nikakor me ne moti, da pa ti oz. kdorkoli raje tečeš (ali hodiš po Luni).
V življenju naj bi počeli tisto, kar nas osrečuje in izpopolnjuje. S srcem naj bi bili pri stvari. V takih primerih se tudi rit in telo relativno hitro prilagodita...tako ali drugače. In res ne vem, zakaj bi nam bilo pomembno, kako žilave ali nežilave roke imamo pri vsem skupaj.
To je tisto, kar me moti!
Kot bi nekdo načel temo o babičini marmeladi..in bi ga pri vsem skupaj najbolj zanimalo, v kakšni embalaži je..in ali bo barvno ustrezala našemu pohištvu
 
In da, še vedno menim, da o plezanju in alpinizmu (ki nekaterim nudi za nas res neslutene ekstaze) ne veš praktično ničesar.. če lahko celotno zadevo povzameš z garaško delo,ki te ne priprelje nikamor  in enkrat ga opustiš ..in veselo dodaš popolnoma nerelevanten podatek, koliko da se je pa tvoj brat zredil, ko je nehal.
Na kakšne stene te je za pol leta zvlekel mi  ni jasno, še manj mi je jasno, čemu je to počel.
 
Z (ne)normalnim pa nisem želela žalit, rada bi le, da se malček zamislite, ker tole s kvazi lepimi rokami in (pre)silno skrbjo za obline, je pa res višek...It ain t getting you nowhere!
 
 
sonca in sreče,
wed
0
Nazaj na vrh
lencica
Starost: 38Pridružen: 5. mar 2006Prispevkov: 1064Kraj: pri prvem semaforju na levoStatus:Offline
Objavljeno: 17. sep 2006 15:48
Povezava do prispevka
Wednesday, vseeno si malo preveč vse resno vzela. zakaj ne bi nekdo treniral en šport, ki ga lahko naredi postavnega?? zakaj ne?? In ne odločam se zgolj zaradi rok, da bom imela lepše ali bolj grde po plezanju. potem bi šla v fitness. kombinacija obojega se mi zdi super. sama imam rada veliko športov, ampak v kakšno profesionalnost se pač ne spuščam, ker nimam časa. zakaj torej ne bi izbrala en šport, kjer  imam lahko lepo postavo in užitek tega športa? mogoče mi bo pa potem plezanje tako pri srcu, da mi bo potem vseeno, vendar mi do zdaj še ni.Trenutno imam le tisto prvo navdušenje.
Ljudje se na začetku za šport odločamo zaradi veliko razlogov--duhovno sproščanje, izguba teže ali oblikovanje telesa, adrenalin, moč ali iz samega firbca. Potem se pa že vidi, v kolikšni meri nam to postane všeč. seveda so nekateri, ki so rojeni za določen šport.  nekateri imamo pa pač razvite vse talente in ne vemo, kaj bi  pa probavamo.. kar se tiče tega, da vsak najde tisto, kar ga osrečuje in ga izpopolnjuje.. v življenju me veliko stvari osrečuje in izpopolnjuje kar se tiče športa ali česa drugega. ampak nekateri pač iščemo dalje.. si ti našla že vse??  jaz veliko stvari že, ne pa še vse zato brskam dalje, ampak to ne pomeni, da nisem zadovoljna.
 
Mogoče sem na koncu zašla malo s teme, ampak se mi je zdelo prav, da vseeno napišem.
0
Nazaj na vrh
marymary
Starost: 43Pridružen: 16. maj 2004Prispevkov: 791Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. sep 2006 18:35
Povezava do prispevka
Amen lencica
 
Lp, mm
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Plezanje
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo