Jaz ga uporabljam za vse, kar pri meni konkretno pomeni peko v teflonki. Kakšne ekstra želje po cvrtju hrane pa nimam 
Navadno rastlinsko olje je predelano pri visokih temperaturah in zato polno trans maščob (bolj škodljive kot nasičene maščobe). Olivno (in druga hladno stiskana olja) sicer trans maščob in drugih škodljivih zadevščin sama po sebi sicer ne vsebujejo, vendar pa se le-te začnejo tvoriti, ko jih segrevaš sam doma (torej dosežeš v bistvu isti sh*i, kot je navadno rastlinsko (belo sončnično) olje.
Kokosovo maslo vsebuje nasičene maščobe, ki sicer nimajo blagodejnih učinkov na zdravje, vendar pa so zelo obstojne na spremembe temperature, kar pomeni, da se njihova sestava pri segrevanju ne spremeni. Trans maščobe (kot sem že rekla, daleč najbolj škodljive) se torej ne morejo tvoriti. Tako je, kar se segrevanja tiče, primerno tudi navadno maslo, ki pa za razliko od kokosovega vsebuje holesterol.
Za segrevanje je torej najbolje uporabiti le dobro ponev in nobene maščobe, če pa res ne gre brez pa raje malo masla kot pa kakšno rastlinsko olje - ta raje uporabljaj hladna.