Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nevralgija obraznega živca(n. trigeminus)?

Skutka
Starost: 42Pridružen: 27. sep 2005Prispevkov: 3193Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 18. feb 2007 20:19
Povezava do prispevka
Če bi mi lahko kdo pomagal....je bolj nevrološko področje....začelo se je prejšne leto septembra-najprej je bil kot nekakšen občutek pritiska na oči, nato pa bolečina samo za levim očesom,(včasih se mi solzi oko),  šla sem k 4 oftalmologom, pregledali so mi ozadje, naredili uz očesnega ozadja-vse b.p., nato so me poslali na magnetno resonanco glave-tam tudi vse b.p., šla sem dati tudi pregledati kri (TSH hormon)-tudi to je vse b.p, rentgen sinusov- b.p.....zdaj pa se vrtim v začaranem krogu....bolečina ne poneha, tudi če vzamem kakšno tableto proti blečinam...to traja že pol leta( vsak dan) in sem obupana, saj ne vem kam naj še grem oz. na katerega zdravnika naj se obrnem.

Me zanima ali je kakšna povezava z levim ušesom...namreč pred parimi leti, sem bila na timanoplastiki, ker sem imela počen bobnič?


Če ima kdo kakšen nasvet, bi bila zelo vesela.
0
Nazaj na vrh
bushbaby
Starost: n/aPridružen: 4. apr 2004Prispevkov: 4438Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2007 20:22
Povezava do prispevka
Za nevralgijo trigeminusa so značilne hude, pekoče, žgoče bolečine, ki se večinoma pojavljajo nekako v napadih (in so res grozne, kleni ljudje skupaj padejo od bolečine), lahko bi bile povezane z ušesom (notranjim), a težko kot zaplet po timpanoplastiki (v bližini je le obrazni živec - n. facialis, tega ne gre mešati s trigeminusom).
Tu je link o nevralgiji trigeminusa (tega je na netu še veliko).
Pa si bila pri nevrologu? pri ORL na kontroli?


[size=9:391e3108a4]Half a bee, philosophically
Must ipso facto half not be.
But half a bee has got to be.
A vis a vis its entity- d you see?
[/size:391e3108a4]
0
Nazaj na vrh
Skutka
Starost: 42Pridružen: 27. sep 2005Prispevkov: 3193Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. feb 2007 20:33
Povezava do prispevka
Bila sem pri nevrologu in je rekel da so to glavoboli(ker me je razumel, da je taka bolečina da mi bo oko razneslo), čeprav mi je čudno čisto vsak dan!?Tudi na ORL-ju sem bila(pri mojem zdr. za ušes) in je rekel da tu ni povezave.Sem pa slišala, da gredo na ORL tudi ljudje, ki imajo težave z očmi, pa ne vem zakaj oz. nimam razlage.....tam so za ušes, nos in grlo...ne vidim povezave z očmi, razen za vnetja sinusov.


bushbaby-ali je možno da je nevritis retrobulbaris?Ali je to zgodnji znak MS?

 Vrednost ščitničnega hormona  TSH sem imela 0, 66..vem da je meja 0,24.Ali je možno, da bo šele čez kakšen čas kaj narobe z ščitnico?

Najlepša hvala!
0
Nazaj na vrh
allenc
Starost: n/aPridružen: 25. jan 2012Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2012 12:50
Povezava do prispevka
Pozdravljeni vsi!!

Če ima kdo težave z nevralgijo trigeminus, preberite moje izkušnje: meni so se težave začele v zobeh - imel sem neznosne bolečine, zobozdravniki pa niso ugotovili nič posebnega. Niti ni nihče od njih (bil sem pri treh) pomislil na nevralgijo!!!!

no, potem mi je nekako splošen zdravnik postavil to diagnozo, šele potem ko sem bil sam skoraj prepričan, da gre za nevralgijo... Dobil sem Tegretol tablete, ki imajo, mimogrede, obupne stranske učinke...

VSEM, KI IMATE TEŽAVE Z NEVRALGIJO, PRIPOROČAM, DA SI JO NAMESTO RAZNIH SINTETIČNIH TABLET, KI JIH PREDPISUJE DANAŠNJA MEDICINA, RAJE POZDRAVITE Z AKUPUNKTURO!!!!!!
NIMA STRANSKIH UČINKOV, PA ŠE PRIJETNA JE. RAJE ZBERITE NEKAJ DENARJA IN SI PRIVOŠČITE NARAVNO ZDRAVLJENJE, KOT PA DA SE STRUPITE S TABLETAMI!

pa vsem lep pozdrav.

Upam, da bom komu z nasvetom pomagal.
0
Nazaj na vrh
gingerlily
Starost: n/aPridružen: 24. dec 2010Prispevkov: 261Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. mar 2012 13:06
Povezava do prispevka
Pri nevralgiji trigeminusa je bolečina podobna kot električni sunki. Če je stanje kronično je v ozadju lahko prisotna tudi topa bolečina po polovici obraza, ki se ji pridruži "električni sunek". Če so tvoje bolečine takšne, potem verjetno ne gre za migreno kot je mislil nevrolog. Priporočena preiskava pri nevralgiji trigeminusa, če zdravila ne pomagajo, je MRI glave za izključitev nevrovaskularnega konflikta oz. če na področje N. trigeminusa ne nalega arterija in ga z utripanjem draži. V tem primeru pomaga nevrokirurg.
Od zdravil pa po raziskavah najbolj pomaga antiepileptik Tegretol.
0
Nazaj na vrh
nevro
Starost: 43Pridružen: 18. jul 2015Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2015 10:56
Povezava do prispevka

Zivijo Gingerfly, meni so po MRI postavili diagnozo moznega nevrovaskularnga kontakta. Ali to govoris iz osebnih izkusenj ali kako? Meni zeli zdravnik podturiti lyrico in vse grozne stranske ucinke, ki sodijo zraven. Sam sem tudi bral o moznosti kirurskega posega, ki seveda tudi ni brez nevarnosti. 

Sam ce razmisljam o zivljenju ob jemanju tako groznih tablet, ki bodo ali pa ne bodo pomagale ali pa moznosti za normalno zivljenje, bi se raje odlocil za moznost normalnega zivljenja brez bolecin.

Ima kdo izkusnej z Nevrovaskulanim kontaktom?

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nevralgija obraznega živca(n. trigeminus)?
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.