Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nasvet za dieto brez zelenjave

tejchy21
Starost: 37Pridružen: 26. maj 2008Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. mar 2010 13:49
Povezava do prispevka
pozdravljene lepotičke,
obračam se na vas ker rabim pomoč.obvezno morem shujšat!in tukaj nastane problem.
problem je v tem da ne jem zelenjave in nism še našla diete ki nebi vsebovala zelenjave.
torej...mi lahko svetujete za kašno dieto ki bi bila zame?drugače jem use...samo zelenjave res ne morem.vem..sm čudna
res vas lepo prosim za pomoč ker sem že skoraj obupala,nisem pa več zadovoljna sama s sabo in vem da morem čimprej ukrepat.

hvala že v naprej za vašo pomoč.

Prosim, da vsaj v naslovih uporabljate velike začetnice ter da dajete naslove, ki natančno odražajo vsebino.
Tanja

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 12. mar 2010 15:03
Povezava do prispevka
Žal taka dieta ni izvedljiva. Zelenjava (veliko nje, če smo natančni) je osnova vsakega shujševalnega programa, ker vsebuje veliko vode, vlaknin in ostalih telesu koristnih snovi. In zato tudi nisi še našla diete brez zelenjave.
Zelenjava je zato idealen nadomestek za vse, česar v dietah ni priporočljivo uživati oz. če že, v zelo majhnih količinah (kruh, testenine, krompir, oluščene zadeve in moka iz njih ...).

Zelenjava je tudi sicer izjemno zdrava in glede na to, da je na voljo ogromno različnih vrst, ti toplo priporočam, da si izbereš vsaj nekaj vrst in se potrudiš z uživanjem. Pomemben je tudi način priprave, skoraj vsaka je lahko neokusna, če ni dobro pripravljena.

Sicer boš lahko shujšala tudi tako, da boš jedla, kar pač že ješ, vendar veliko manjše količine, a boš shujšala težje, počasneje in postava ne bo tako lepa, plus zdravje bo trpelo, če ne prej, pa čez nekaj let (dokler smo mladi, telo marsikaj prenese, a si vse zapomni in nam vrača, ko smo malo manj mladi).

Pa gibanje, seveda.

Priporočam še branje tega članka oz. vseh v tej rubriki.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. mar 2010 15:23
Povezava do prispevka
No ja, jaz te razumem ker tudi sama ne morem večine zelenjave oz. počasipočasi ugotavljam, kaj lahko prebavim (oz. spravim skozi usta, naprej gre samo od sebe :D).

Mogoče poskusiš z zelenjavnimi juhami, ki jih ''spasiraš'' s paličnim mešalnikom. Jaz nimam kakega posebnega recepta, ponavadi je krompir + korenje + cvetača, lahko dodaš kakšno zelenjavno jušno kocko (ne cele seveda) ali malo paradižnikove mezge in kakšne začimbe po okusu. Včasih pa kupim kar zelenjavo za juho, ki ji dodam na koncke narezan krompir in na koncu zmiksam vse skupaj.
Meni je od zelenjave dobra tudi špinača ali paradižnikova juha.

Kar se hujšanja tiče pa morda poskusi iz prehrane izločiti/zmanjšati kruh, sploh če ga uživaš dosti - jaz sem ob prehodu na brezglutensko dieto shujšala kakšne 3kg brez spremembe ostalega režima. Zdaj se mi zdi pa prav dolgočasno, ko fant vedno je ''samo'' kruh, jaz pa enkrat riževe vaflje, ajdove ploščice ... Pa uživaj dosti sadja, nesladkanega jogurta, oreščke ... večkrat na dan. Plus gibanje.

Preden me katera ''napade'' - poznam VSE argumente in vem, da s sadjem ne nadomestiš istih snovi itd. itd., ampak pri meni razum ne more premagati tega odpora. V vrtcu me je ena vzgojiteljica prisilila pojesti košček solate in sem potem seveda bruhala
0
Nazaj na vrh
JohnDillinger
Starost: 39Pridružen: 13. mar 2010Prispevkov: 1Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 13. mar 2010 12:00
Povezava do prispevka
Že od otroštva nisem srečal človeka, ki ne bi jedel zelenjave Wink
0
Nazaj na vrh
pikica
Starost: 40Pridružen: 26. okt 2003Prispevkov: 10153Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 13. mar 2010 12:32
Povezava do prispevka
Jaz bi rekla, da je v takem primeru nujno dodajati vlaknine v obliki prehranskega dodatka, ker si lahko sicer hudo pokvarite prebavo. S tem se ni za hecat. Poleg tega vlaknine tudi napolnijo želodec in občutimo manj lakote. Zamenjevati zelenjavo s sadjem je pa po moje tako-tako. Sadje sicer res vsebuje vitamine&minerale&antioksidante in nekaj vlaknin, ampak tudi ogromno sladkorja, kar pa ni za dieto. Je pa seveda ok, če se uživa sadje v normalnih količinah (sploh kake borovnice, maline ipd.), ampak je treba računat na dodatne enostavne OH 
0
Nazaj na vrh
glili
Starost: 41Pridružen: 8. jul 2009Prispevkov: 636Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. mar 2010 12:45
Povezava do prispevka
Jaz ti tudi svetujem, da poskušaj najti vsaj kako vrsto zelenjave, ki ti bo všeč. Veliko otrok, ki tudi ne marajo zelenjave, je špinačo, kako zelje (npr. v joti), jaz sem rada jedla surov korenček, ki ima lahko kar sladek okus....Poznam enega fanta, ki ne le, da ni jedel zelenjave, ampak tudi sadja in so mu začeli odstopati nohti na prstih, pa izpadati lasje, tako da to res ni dobro...Ti toplo priporočam, da daš zelenjave še eno možnost in poskušaš najti nekaj prebavljivega ;). Vem, da je težko, če ti ni všeč okus, a mogoče boš le našla kaj kar ti bo ustrezalo.

dokler smo mladi, telo marsikaj prenese, a si vse zapomni in nam vrača, ko smo malo manj mladi
Thumbs Up
0
Nazaj na vrh
Nezika29
Starost: 42Pridružen: 14. mar 2010Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2010 0:36
Povezava do prispevka
Pozdravljena! Hujšanje je proces, ki ni odvisen samo od prehrane. Vedeti moraš, da se teže ne da izgubiti preko noči. Obstaja kar nekaj variant. Osebno imam odlične izkušnje z mediteransko hrano in zelišči, saj je to lahka hrana, ki se lahko prebavi, hkrati pa ti da dovolj energije za aktivnosti. Najhuje je, če se stradaš, ker so posledice lahko zelo hude. Vsekakor ti priporočam, da se posvetuješ s kakšnim strokovnjakom.

Drugače pa uživaj lahko hrano, veliko gibanja in pij veliko vode. Držim pesti, da boš dosegla cilj.

Zaradi možnosti nedovoljenega oglaševanja sporočilo ustrezno urejeno.
Tanja

0
Nazaj na vrh
tejchy21
Starost: 37Pridružen: 26. maj 2008Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. mar 2010 21:58
Povezava do prispevka
Sydelle...sej tudi meni se je na isti način zamerla zelenjava...pač..nesposoben vzgoji kader.sej neki je jem..npr:surov korenček,surov sladki grah,špinašo mam pa zelo rada.paradižnikova mezga mi npr. ne dela problemou sam svež paradižnik pa ne morem jest.sadje mam tudi rada tako da ga normalno jem.začela sem tudi telovadit tako da resen namen imam in vem da ne bo teža izginila kar čez noč.zdej sm se spraula k sebi in bi rada nardila končno nekaj zase.
zato pa sem vas prosila za pomoč.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 15. mar 2010 14:26
Povezava do prispevka
Tejchy21, prosim, da pišeš slovnično pravilno in z ustreznimi ločili in presledki, da se lažje bere.
Hvala.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Blazy84
Starost: n/aPridružen: 7. jan 2008Prispevkov: 996Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2010 0:57
Povezava do prispevka
Tejchy21 - jaz sicer nimam nasveta zate glede diete brez zelenjave, ker se na splošno na diete ne spoznam (nikoli mi jih ni bilo potrebno izvajati, portebujem le gibanje in vaje za učvrstitev mišic, odvečnih kg pa nimam).
Oglašam pa se tu zato, da ti izrazim podporo in ti povem, da te popolnoma razumem glede odpora do zelenjave (tudi tebe Sydelle in verjetno se najde še katera, vsaj upam no, da nismo edine), kajti do nekaj časa nazaj tudi jaz nisem mogla videti česarkoli zelenjavnega, razen pasiranih zelenjavnih juh. Ta odpor je sicer še vedno prisoten, vendar ne več toliko, prisilila sem se, da pojem vsaj minimalno količino zelenjave - v poštev pride grah, špinača, korenček, tu se pa počasi ustavi. No, v pasiranih juhah pa mi lahko podtakneš skoraj vse, kar ti srce poželi, in nimam nobenih težav. Največji napredek pa je, da sem začela jesti zeleno solato (pri meni je še večji kot do zelenjave, odpor do kisa!!!, ki mi obupno smrdi in obrača želodec) - jem jo torej z limoninim sokom in olivnim oljem (ta kombinacija mi je prav super, deluje tako sadno, posebno, če vanjo dam npr. koščke lubenice - sploh se ne zavedam, da jem "zelenjavo"). Prav ponosna sem nase glede solate hehe

Tako da se počasi opogumljam in upam, da bom še napredovala - moram! Sicer pa jemljem prehranska dopolnila v obliki tablet (tablete od Natural Wealth so super, vsebujejo vse potrebne vitamine&minerale), da vsaj nekoliko nadomestim to - čeprav vem, da ni isto, ampak bolje kot nič pa je. In seveda čimveč različnega sadja.

Toliko z moje strani
0
Nazaj na vrh
Sydelle
Starost: 33Pridružen: 3. dec 2008Prispevkov: 1752Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2010 20:42
Povezava do prispevka
Hehe, meni je tudi težko kis vohati - že od daleč, fuj.

Lahko pa izkoristimo to temo in si pomagamo s kakšnimi nasveti, kako premagati take odpore Smile Npr. tistle recept za solato se niti ne sliši tako zelo slabo, mogoče mi uspe poskusiti kdaj poleti Smile
0
Nazaj na vrh
sasska
Starost: -14Pridružen: 4. apr 2006Prispevkov: 2974Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 21. mar 2010 21:45
Povezava do prispevka
Odpor do kisa.... me zelo veseli, da nisem edina. Hvala vam punce, da ste me seznanile s tem. Js ga niti vohat ne morem, pa se mi vse obrača. Ljudje okoli mene me pa ne razumejo. Zato tudi solate nikoli ne jem, edino če jo delam sama. Brez kisa seveda.

Odpora do zelenjave pa nimam, jem skoraj vse, tak da ti težko svetujem. Mogoče poskusi zelenjavo na žaru, meni je zelo dobra.
.
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 40Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 22. mar 2010 7:44
Povezava do prispevka
Teychy21, tudi jaz ti svetujem, da se držiš zelenjave, ki jo imaš rada, hkrati pa tudi poskusiš kaj novega. Tako boš odkrila še kakšno drugo vrsto zelenjave, ki ti bo všeč, potem se pa pač teh držiš. Z ostalimi se pa nima smisla siliti.

Jaz marsikatere zelenjave ne maram, kuhane pa sploh ne, se pa potem bolj držim tiste, ki jo imam rada. In namesto prikuhe pač vzamem večjo skledo sveže solate, sestavljene iz različnih vrst zelenjave, in je.
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nasvet za dieto brez zelenjave
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.