Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Naravna sladila: agavin in yacon sirup, kokosov sladkor, stevia ...

Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 5. dec 2011 18:58
Povezava do prispevka
Aralyn, ena od možnosti je tudi agavin sirup. Nima specifičnega okusa, hitro se ga navadiš.
Ko sem imela strogo dieto zaradi kandide, sem lahko uživala le to sladilo.
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Aralyn
Starost: 36Pridružen: 2. jan 2010Prispevkov: 1297Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. dec 2011 19:02
Povezava do prispevka
Haha, a veš da sem ga gledala v Leclercu, kaj za vraga je agavin sirup (zdajle ga imajo v akciji, pa je na sprednji polici). Big smile Pri teh sirupih nikoli nisem prepričana, kako bi se obnašali v kavi. Za čaj smo itak že navajeni zaradi medu, da se da nekaj sirupastega tudi lahko not, ampak pri kavi pa res ne vem, se ne čuti, da daš notri nekaj sirupastega? Pri mami je tudi strogi pogoj da je vnos kalorij s sladilom res minimalen, sirupi so pa navadno kar kalorični, zato nanje nisem kaj dosti mislila pri iskanju alternative.
People listened instead of just waiting for their turn to speak. (C. Palahniuk, Fight Club)
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 12Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 5. dec 2011 19:17
Povezava do prispevka
Tega ti pa iz izkušenj ne morem povedati. Kave že dolgo ne sladkam več. Sladkala pa sem janežev čaj (ta je edini, ki ga ne morem piti nesladkanega) in je bil super!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Cama
Starost: -14Pridružen: 20. dec 2004Prispevkov: 1301Kraj: Kraški svetStatus:Offline
Objavljeno: 5. dec 2011 19:37
Povezava do prispevka
Travica je napisal/aAralyn, ena od možnosti je tudi agavin sirup. Nima specifičnega okusa, hitro se ga navadiš.
Ko sem imela strogo dieto zaradi kandide, sem lahko uživala le to sladilo.



Ful zanimivo - samo agavin sirup je še vedno sladkor. Sladkor + c.a. =

Najbolje se je sladkorju odpovedat v celoti. Potem tudi "cravingi" prenehajo in sploh nimaš več želje po sladkem.

www.dlvkos.si
0
Nazaj na vrh
ricola
Starost: 36Pridružen: 5. dec 2011Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jan 2012 11:59
Povezava do prispevka
Cama je napisal/a
Ful zanimivo - samo agavin sirup je še vedno sladkor. Sladkor + c.a. =


kaj pomeni ta c.a.?
rada bi nehala uporabljat beli sladkor, ker je pač "bela smrt" (poleg bele moke, itd.). vendar ne vem ali je agavin sirup dobra izbira? ali je bolje da npr. le zmanjšam količino belega sčadkorja...
za rjavi sladkor vem da ni o.k....pol je vseen če uporabljam manj belega.
kaj pa med? je dobro nadomestilo npr. za sladice? (za sladkat čaj ga itak že uporabljam).
čisto se pa sladkorju ne bom najbrž odpovedala. 
 
 
Popravljeno citiranje. Citira se le del sporočila, na katerega se nanaša odgovor/vprašanje .
bubica10
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jan 2012 12:05
Povezava do prispevka
Med je tudi na nek način sladkor (v medu je dobre 3/4 sladkorja, če se ne motim).
Med, agavin sirup, javorjev sirup - to je vse isti šmorn. Jaz sicer uporabljam javorjev sirup, v navadni jogurt si ga dam eno žličko (ker res ne prenesem okusa navadnega jogurta). Čaja si sploh ne sladkam, kave pa itak ne pijem.
Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
ricola
Starost: 36Pridružen: 5. dec 2011Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jan 2012 12:53
Povezava do prispevka
če prav razumem, ni čisto nič boljše / manj škodljivo če namesto sladkorja uporabljam med ali agavin sirup?
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jan 2012 13:03
Povezava do prispevka
Jaz sem pač mnenja, da sladkor je sladkor. Pa naj gre za med, agavin/javorjev sirup. Ti vsebujejo veliko fruktoze, eni pravijo, da bi naj ta bila celo bolj škodljiva kot beli sladkor. Tudi v sadju je fruktoza, ampak se ga ne izogibamo, ker vsebuje še kup drugih pomembnih in koristnih snovi.
Pomembna je zmernost. Mislim, da me tista žlička sirupa, ki jo pojem zjutraj v jogurtu ne bo ubila.
Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
ricola
Starost: 36Pridružen: 5. dec 2011Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. jan 2012 14:18
Povezava do prispevka
očitno so vsi članki o bolj zdravih alternativah sladkorja en lari fari . treba pač zmanjšat količino bo še najbolj zdravo.
0
Nazaj na vrh
Cama
Starost: -14Pridružen: 20. dec 2004Prispevkov: 1301Kraj: Kraški svetStatus:Offline
Objavljeno: 3. jan 2012 19:11
Povezava do prispevka
C.a. = candida albicans. Nanašalo se je na post od travice v katerem je zapisano, da je lahko uživala sladkor v tej obliki zaradi protikandidne diete. Žal pa je sladkor - sladkor. Če ga nehaš uživati, te marsikatera težava zaobide.
www.dlvkos.si
0
Nazaj na vrh
ricola
Starost: 36Pridružen: 5. dec 2011Prispevkov: 91Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jan 2012 7:30
Povezava do prispevka
Moram porabiti agavin sirup, potem pa ne nameravam kupovati teh nadomestil sladkorja, raje zmanjšati na splošno količino belega sladkorja in uporabiti naravni med.

Zanima me, koliko agavinega sirupa nadomesti npr. 100 g sladkorja pri pečenju sladic?


0
Nazaj na vrh
estelle
Starost: 38Pridružen: 30. maj 2008Prispevkov: 3817Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jan 2012 8:15
Povezava do prispevka
Agave nectar is 1.4 to 1.6 times sweeter than sugar. (vir: wikipedia.com)
 
In recipes, use about 25% less of this nectar than you would use
of table sugar. ¾ cup of agave nectar should equal 1 cup of table
sugar.
For most recipes this rule works well.
(vir: shakeoffthesugar.net)
 
100 grams white sugar = 1/2 cup (vir: incidentalcooking.com)
 
Upam, da kaj koristi ;).
"As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed." -
-- Vincent Van Gogh
0
Nazaj na vrh
TetaTjaša
Starost: n/aPridružen: 17. jan 2013Prispevkov: 637Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jan 2013 22:13
Povezava do prispevka

Sem najprej hotela o tem povprašati v temi Sladila, a ker ste tam po večini govorile o umetnih sladilih, sem odprla novo temo.

Torej, katere ste že poskusile? Jaz imam doma agavin sirup in mi je kar všeč ampak se mi zdi, da pusti malce priokusa v jedeh ( stevia pa sploh baje).

Razmišljam o nakupu yacona in me zanima ali se splača investirat v nakup (ni ravno poceni). Vsaka informacija je dobrodošla.smiley

Today you are you, that is truer than true. There is no one alive who is youer than you.
0
Nazaj na vrh
TetaTjaša
Starost: n/aPridružen: 17. jan 2013Prispevkov: 637Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jan 2013 19:43
Povezava do prispevka
Razmišljam o nakupu sladila yacon. Ga je katera že poskusila in kakšen se vam zdi?
Today you are you, that is truer than true. There is no one alive who is youer than you.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Naravna sladila: agavin in yacon sirup, kokosov sladkor, stevia ...
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.