Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

kako speniti mleko

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Ushy
Starost: 39Pridružen: 1. feb 2006Prispevkov: 764Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. maj 2006 10:30
Povezava do prispevka
jaz imam penilec Severin (kupila v Maxiju), fant pa ima Matrixovega iz
Spara (malo cenejši) in oba naredita prav lepe pence. res je to, kar
pravi bushbaby - jaz vedno uporabim alpsko mleko 3,6% m.m. in ga
pogrejem do skoraj vročega.

evo, še slikice, da boste lažje verjele!

PENILEC:

image file name: 2k5ec588e180.jpg

mleko PRED penjenjem:

image file name: 2k24f8666548.jpg

mleko PO penjenju:

image file name: 2k2745f2ccfc.jpg

takole:

image file name: 2k93aa1b7a50.jpg
Kupiti ali ne kupiti..?
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 41Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 29. maj 2006 10:34
Povezava do prispevka
mmmm, zdej bi pa še jest tole kavo spila, čeprav je drugače ne pijem. Mi je pa na kakavu tale pena tudi ful dobra
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
LIVvy
Starost: 41Pridružen: 4. jan 2006Prispevkov: 4786Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. maj 2006 11:53
Povezava do prispevka
Tudi jaz imam rada peno. Za penjenje največkrat uporabljam lonček, ki mi je tudi najljubši pripomoček za penjenje, ker naredi najbolj kompaktno in najbolj smetanasto peno.
Tale na sliki je nastala iz dobrega pol deci mleka. Količina maščobe v mleku mi nikoli ni bila ovira za dobro peno, saj nastane tako iz polnomastnega kot tudi iz posnetega mleka. Mleko mora biti ali hladno iz hladilnika ali pa pogreto, na sobni temperaturi mi pena ne uspe.
 
 
Naša kafe mašina ima tudi nastavek za delanje pene s paro (kot v lokalih). Taka pena mi je manj všeč, ker se med penjenjem vanjo spusti precej vode in dobi voden okus ter izgubi tisto kompaktno smetanasto strukturo (je bolj "zračna"). Tako mi je tudi pena iz penilnega lončka boljša od tiste iz lokalov.
0
Nazaj na vrh
iva
Starost: n/aPridružen: 16. feb 2006Prispevkov: 342Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. maj 2006 14:20
Povezava do prispevka
Ja, z zelo mrzlim mlekom se speni taka trda pena, kot smetana. Dobro je če daste za nekaj minut mleko v zmrzovalnik. Z vročim mlekom pa se speni tako mehurčkasta pena kot na kapučinu. Če ima mleko manj maščobe se še bolj speni.
0
Nazaj na vrh
Spela
Starost: n/aPridružen: 14. sep 2004Prispevkov: 3149Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. maj 2006 14:39
Povezava do prispevka
jaz si spenim peno za kapučino z tisto mašino iz prejšnje strani in vedno vroče mleko! aja pa na aparatu za kavo je tudi možna opcija za spenjanje
Zanimivo tole s hladnim mlekom  bom še danes poskusla
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. maj 2006 14:43
Povezava do prispevka

bushbaby je napisal/a Jaz sem ugotovila, da je najboljše običajno, 3,2, mleko, toplo.

Jaz pa, da je najboljše 0,5, čimbolj mrzlo

0
Nazaj na vrh
Spela
Starost: n/aPridružen: 14. sep 2004Prispevkov: 3149Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. maj 2006 14:47
Povezava do prispevka
meni se mleko z več maščob tudi lepše peni
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. maj 2006 14:51
Povezava do prispevka
OK, bom sprobala vse možne variante in se potem odločila, katera je najboljša Smile
0
Nazaj na vrh
Tamika
Starost: 40Pridružen: 26. jan 2005Prispevkov: 900Kraj: tam nekje...Status:Offline
Objavljeno: 29. maj 2006 16:52
Povezava do prispevka
Wow, punce, ful hvala za te komentarje, ste me prepričale v nakup!
Lp, Tamika
0
Nazaj na vrh
Baby
Starost: n/aPridružen: 11. mar 2005Prispevkov: 2553Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. maj 2006 17:56
Povezava do prispevka
Jaz pa si mleko spenim tako:čisto moj izum. Najboljše je, ko je mleka še malo v embalaži in ga dobro pretresem, da se naredi penica.Ni sicer kompaktna, ampak je zlo dobra.Moja kolegica je bila navdušena nad mojo iznajdljivostjo.Najboljše spenjeno mleko pa je itak na expresso avtomatu.Čeprav je drag, vendar je najboljša kava in spenjen mlekec.
0
Nazaj na vrh
bushbaby
Starost: n/aPridružen: 4. apr 2004Prispevkov: 4438Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. maj 2006 18:33
Povezava do prispevka
Meni se mrzlo 0,5 ne speni skoraj nič, oz. na začetku, takoj po
penjenju je konkretna pena, ki pa zelo hitro pade sama vase, bistveno
bolj obstojna in kompaktna (da na dnu ostane komaj kaj mleka) je iz 3,2
toplega (ne vročega) mleka. Tisto bi lahko z nožem rezala (palček Smuk
;) ).
[size=9:391e3108a4]Half a bee, philosophically
Must ipso facto half not be.
But half a bee has got to be.
A vis a vis its entity- d you see?
[/size:391e3108a4]
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. maj 2006 18:58
Povezava do prispevka
Bom preizkusila še z vročim. Sem pa res opazila, da se mi lepše speni 0,5 kot 1,6, ampak lahko, da sem imela kdaj slabo baterijo Wink
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 29. maj 2006 19:30
Povezava do prispevka
hvala bushy, sem probala s toplim in fedrom in res rata pena.
s kozarcem pa tudi meni najbolj rata z 0,5 ledeno mrzlim.
 
 
 
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2006 8:29
Povezava do prispevka
Tole moram tudi jaz preizkusiti: toplo mleko s 3,2 maščobe. Me pa že dolgo mika aparat za espreso s penilcem, ampak se mi zdi predrag.
0
Nazaj na vrh
suzuki
Starost: n/aPridružen: 28. jan 2006Prispevkov: 876Kraj: M.SobotaStatus:Offline
Objavljeno: 30. maj 2006 8:45
Povezava do prispevka
Jaz pe spenim z tuperjem in grata čisto fajn trda in gosta penica, pa ni važno, ke je mleko 0,5 ali 3,2, samo da je malo bolj toplo. Tale moj mašinček ima maesko enoto in noter vlijem mleko, dam za 1 min v mikro in potem s penilcem spenim pa je.
pozdravček,suzuki
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
kako speniti mleko
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.