Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kaj vas je zaznamovalo v prejšnji zvezi?

Pojdi na stran 1 , 2
lolitica
Starost: 33Pridružen: 31. mar 2010Prispevkov: 94Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2013 15:38
Povezava do prispevka

Kaj ste se naučile? Katere stvari/dogodki so bili tisti led, na katerega ste, kot "osel", stopile??:)
Koliko časa ste vztrajale,čeprav ste mogoče že slutile,da to ne bo šlo...


 

0
Nazaj na vrh
Ana_Luna
Starost: 38Pridružen: 11. sep 2013Prispevkov: 12Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. sep 2013 21:28
Povezava do prispevka

Vztrajala sem leto in pol, sem se pa naučila poslušati samo sebe, da če imaš občutek, da nekaj ni v redu, da res ni. Če te stiska pri srcu namesto da bi se veselil ponovnega snidenja, da moraš iti, čimprej. Ter da ljubosumje je potrebno res samo minimalno, se pravi, če si nekje zunaj in ne smeš dva metra stran, brez da bi tekel za tabo, kot češ kam pa greš, je to nezdravo. Če te ima nekdo res rad, mu boš verjel, ko bo to rekel. In še za zaključek: bolje je biti samski, kot v slabi zvezi. 

I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not.
Kurt Cobain
0
Nazaj na vrh
meme
Starost: n/aPridružen: 24. avg 2011Prispevkov: 1393Kraj: /Status:Offline
Objavljeno: 24. nov 2013 2:59
Povezava do prispevka

Moja prejšnja zveza je trajala 3 leta in pol, srednješolska prva ljubezen pač. Sicer moram rečt, da sem od te zveze veliko odnesla, se novega naučila (predvsem kar se tiče komunikacije), nekatere stvari pa so malo 'špiknile' in še zdaj po skoraj 3 letih so nekje v ozadju. 

Do bivšega sicer nimam nobenih zamer, sva še vedno v prijateljskih odnosih, greva na kavo in se slišiva na vsake toliko, tako da stvari so čisto 'out in the open'. Kriva za te 'zaznamke' pa sem najbolj sama, ker nisem bila tako izoblikovana oseba in sem preveč pustila, da njegovo mnenje vpliva name, čeprav to sploh ni bil njegov namen. Zato sem imela zelo slabo samopodobo, ker so bile njemu ful všeč zelo suhe punce in sem zato mislila, da moram bit tudi jaz taka in sem se za vsako malenkost sekirala. To mi je še vedno ostalo, čeprav je moj fant zdaj ravno kontra, ima raje kaj več, kot manj, me še vedno spremlja ta občutek, da imam preveč kg in se sekiram za vsak dodaten gram na tehtnici. To mi je najbolj ostalo.

Glede drugih področij sicer nikoli nisem imela 'problemov' in imam močna stališča, kar se tiče videza, samopodobe in podobnega, pa se mi hitro spodnesejo tla pod nogami.

Malenkost me je 'zaznamovala' tudi ne preveč lepa spolnost, imela sem ful slabe izkušnje, ker me je vedno bolelo, tekla mi je kri, hude bolečine in sem bila že čisto obupana, da je nekaj narobe z mano, pa ni bilo ravno 'el torro grande-ja'' v igri smiley ... Zato me je bilo v novi zvezi tega ful strah, ampak fantje so res ful ustrežljivi, tako da je zdaj zame spolnost res nekaj, česar se veselim vsakič znova, tudi med samim odnosom doživim orgazem, kar je bila prej znanstvena fantastika zame, tako da mi fant vedno reče, da sem mu porušila vsa 'pričakovanja' glede punc in seksa (glede navdušenosti, pripravljenosti itd).

Tako da jaz vrjamem, da nas vsaka stvar v življenju malo oblikuje, naredi takšnega, kakršni smo danes. In danes sem zelo vesela, da sem taka kot sem, in s fantom, s katerim se res dobro ujameva na vseh področjih. Tako da do bivšega nimam nobenih zamer, ker ni mislil nič slabega, drugače je ful dober fant, samo karakterno se pač nisva ujela očitno, oziroma se nisva ujela tako dobro, kot bi se lahko.
Zaznamuje nas itak vsaka oseba v našem življenju, kriviti zgolj bivše in na ta način bežati stran od ''samokritike'' pa se mi tudi ne zdi preveč dobro. 

0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. nov 2013 13:19
Povezava do prispevka

- da nimam tolerance do tipov, ki bi stalno hodili z družbo na pivo. Ali več piv. Niti na druge alkoholne pijače!

ALERGIČNA sem na to, ker je bil to razlog, da je bilo treba v preteklosti zaključiti eno poglavje, čeprav so ostale reči bolj ali manj vse štimale, na tem področju pa se ni spremenilo nič.

Jaz ne pijem sploh, moj sedanji pa tudi zelo malo in sem srečna z njim.

Nazadnje urejal/a Akasha 27. nov 2013 22:02; skupaj popravljeno 1 krat
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
niika
Starost: n/aPridružen: 20. avg 2008Prispevkov: 486Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. nov 2013 13:19
Povezava do prispevka

Old habits die hard...

0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2013 19:08
Povezava do prispevka

Hjoj sploh ne vem kje naj začnem Big smile Morda nekega dne ko bom imela 6 ur časa Big smile

Najpomebneje pa: Ljubezen je sprejemanje, ne zahtevanje oz. še slabše, pričakovanje. Ljubezen ne pozna očitka in spoštuje človeka kakršen je, pomeni svobodo in da si to kar si.

Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
hyfi
Starost: -14Pridružen: 26. avg 2009Prispevkov: 549Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. nov 2013 22:03
Povezava do prispevka
Akasha je napisal/a

- da nimam tolerance do tipov, ki bi stalno hodili z družbo na pivo. Ali več piv. Niti na druge alkoholne pijače!

Uf, pod tole se podpišem Smile

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 28. nov 2013 17:37
Povezava do prispevka
Tikka je napisal/a

Najpomebneje pa: Ljubezen je sprejemanje, ne zahtevanje oz. še slabše, pričakovanje. Ljubezen ne pozna očitka in spoštuje človeka kakršen je, pomeni svobodo in da si to kar si.

.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Elepo
Starost: 37Pridružen: 27. nov 2013Prispevkov: 42Kraj: Here,there,everywhere)Status:Offline
Objavljeno: 28. nov 2013 22:49
Povezava do prispevka

Naučila me je, da ni prav, da vztrajaš z nekom, ki ga imaš sicer rad, a s katerim se zveza ne premika nikamor in s katerim se zaradi prevelikih razlik, ne vidiš v prihodnosti. Imela sva se rada, a sva bila popolnoma različna, kar se tiče ciljev in želja. Takrat nisem vedela, da je to tak handikap, a me je kmalu naučilo.

0
Nazaj na vrh
gusto
Starost: 122Pridružen: 20. okt 2013Prispevkov: 51Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. dec 2013 10:27
Povezava do prispevka

Da (približno) vem kaj pomeni ljubezen in, da sem še vedno pripravljen biti odprt, zaupljiv in spoštljiv, ne glede na slabe in propadle zveze.

 

0
Nazaj na vrh
malalumpa
Starost: 36Pridružen: 21. okt 2010Prispevkov: 212Kraj: na lepšem :)Status:Offline
Objavljeno: 2. dec 2013 10:03
Povezava do prispevka

Če bi res želela na vsa vprašanja podrobno odgovorit bi rabila 12 ur, hehe. Vztrajala sem predolgo - dobrih 6 mesecev po tem ko sem slutila, da ne bo šlo. Naučila sem se ogromno in ugotovila kakšnega partnerja si želim. Popuščala sem mu preveč. Potem seveda pričakovanja kako naj bi bilo, še ena napaka. Skratka, po razhodu sem se spremenila zelo in to pomoje na boljše. Dolgo sem rabila da sem ga prebolela, ampak se zato že 1 leto počutim fenomenalno. Vem, da mi je dal ogromno lekcij, čeprav takrat seveda ni bilo najbolj prijetno. Tudi midva sva imela različne prioritete v življenju, on otroke, jz pa vse ostalo razen otrok (šola, kariera, potovanja...) Smile

Sedaj ima tisto kar si je želel in če se ima vsaj 50% tolk fajn kot se jz trenutno, sem vesela zanj in mu privoščim. Nimava nobenih kontaktov, saj tega niti ne potrebujem. Lahko rečem da sem ob njemu odrasla, se spremenila iz rahlo razvajene punčke, ki ni vedla kaj je življenje v žensko, ki ve kaj si želi. Hvaležna sem mu za absolutno vse kar sem doživela ob njem, za vse lepo in za vse manj lepo. Upam, sicer da če bom kdaj imela ženske otroke, da ne bodo šle skozi takšno izkušnjo kot sem jo imela jz, da jo ne bodo potrebovale. Tu pa tam se spomnim kaj sva počela in kje sva bila, ko kdo omeni tisti kraj, ampak to mogoče parkrat na leto. Spomin nanj me ne boli več. Če bi ga kdaj srečala bi ga pozdravila, ga objela in mu zaželela vse dobro. Mogoče se kdaj srečava, nikoli se ne ve, ali pa tudi ne. Mogoče šele v naslednjem življenju...

0
Nazaj na vrh
lagge
Starost: 38Pridružen: 26. jan 2010Prispevkov: 76Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2013 8:29
Povezava do prispevka

Zase me bi ravno rekel, da me je nekaj zaznamovalo, ker se to sliši oz. bere preveč togo. Lahko pa napišem, da sem se iz preteklih zvez veliko naučil. Predvsem to da je treba ukrepati čim vidiš, da je nekaj narobe oz. da v odnosu nekaj smrdi.

0
Nazaj na vrh
BBCC
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2013Prispevkov: 855Kraj: PrimorskaStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2013 13:13
Povezava do prispevka

Vidim, da je kar aktivna tema, se oglasim še jaz. Trenutno sem v zvezi zelo zadovoljna, imava se zelo lepo, odnos je ljubeč, podporen, spoštljiv, veliko komunikacije, intima & spolnost delata super - ni bilo pa vedno tako. Do nedavna sem se ponavadi vedno spustila v zvezo, ki se je na koncu izkazala za nefunkcionalno in iz tega potegnila veliko koristnih lekcij. Naučila sem se, da:

- je pomembno, da sta partnerja nekje na istem nivoju kognitivnega funkcioniranja, da ti je partner tudi intelektualno v izziv;

- je pomembno, da sta s partnerjem tudi na splošno kompatibilna v stvareh, ki so enemu in drugemu pomembna: družabnost, komunikacija, prisotnost hobijev in nekateri podobni/ujemajoči hobiji pri obeh (če je mogoče), vrednostni sistem;

- je v odnosu pomembno, da se partnerju odkrijemo takšni kot smo (kljub začetni želji se pokazat "čim boljši") in se oba potrudita premoščati razlike;

- je izrednega pomena vzajemnost v odnosu;

- je nujno, da odnos bazira na spoštovanju in velikem "imeti rad".

Bi lahko napisala še kaj, pa mi trenutno ne pade na pamet. Mogoče se še kaj oglasim. smiley

0
Nazaj na vrh
StellaSaint
Starost: 37Pridružen: 1. jan 2014Prispevkov: 7Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 1. jan 2014 21:56
Povezava do prispevka

Mislila sem, da sem po enem letu razhoda prepucala vse v zvezi z bivšim, ko pa sem spoznala sedanjega fanta, sem opazila, da očitno mi je pustil še kakšen spominek... ljubosumna nisem bila nikoli, pri novemu pa sem se bala če je samo pogledal kakšno, magari na internetu, smešno pri vsem tem pa je bilo, da mi je dokazal v vsem tem času, da ravno njemu lahko od vseh bivših res najbolj zaupam, kar se tiče drugih žensk, kam gre itd. Se pravi, pri bivšem ko bi dejansko bilo upravičeno da sem ljubosumna, nisem bila, zdaj pri tem ko dam sebe v ogenj da je to TO po čemer sem hrepenela in si želela, pa sem bila ljubosumna. Noro ane Smile

Hvalabogu sva se s fantom pogovorila glede tega, ker tudi njemu ni bilo jasno, zakaj je tako, ko pa sem mu vse razložila od kod in zakaj, je razumel in bil potrpežljiv ob kakšnem takem izpadu Big smile Zdaj pa lahko mirno rečem, da me je "pozdravil" in sem mu za njegovo razumevanje res hvaležna do neba in še dlje...

 

Saints need sinners.
0
Nazaj na vrh
Lana34
Starost: n/aPridružen: 25. okt 2012Prispevkov: 539Kraj: On a different planeStatus:Offline
Objavljeno: 5. jan 2014 16:57
Povezava do prispevka

Nimam pojma, ker je že takoooo daleč nazaj.smiley

“It's called logic. It will help you." Bill Hicks
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kaj vas je zaznamovalo v prejšnji zvezi?
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.