Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Le prijatelj?

Aion
Starost: n/aPridružen: 9. jul 2013Prispevkov: 511Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jan 2014 23:46
Povezava do prispevka

Ali je tema prava, bo povedala administratorka smiley

V svojem mnenju/odgovoru bom zelo brutalna. Ta tvoj 'prijatelj' te ima za f*** frendico oz. prijateljico brez obveznosti. Moški, ki te ljubi, ti ne reče, da ne bosta nikoli skupaj, ker sta si preveč različna, ob vsem tem pa uživa še privilegije intimnosti. Zdaj je 'parkiran' pri tebi, dokler ne najde kakšne, ki ga bo obnorela in se bo v njo resnično zaljubil. To kar dela tebi, je z ženskega vidika popolnoma neodgovorno (predpostavljam, da ženske ne ločujemo čustev in spolnosti; moški jih pa lahko), njemu pa je priročno in OK oz. v vajinem trenutnem prijateljstvu sploh ne vidi problema, ker ti itak nisi proti. No, občasno mu samo težiš o partnerskem odnosu. Dejstvo je, da s tem tipom nikoli ne bosta par (ne na tak način, kot bi rada ti, uradno) oz. mu boš vedno 'second best'. Tega si pa ne zaslužiš!

Iz te kolobocije se boš najenostavneje rešila tako, da mu napišeš pismo/mejl (lažje bo kot iz oči v oči), da tako ne gre naprej, saj bi rada resničen odnos in da ga posledično nočeš več videti. Nadalje ga ignoriraš - ne odgovarjaš na klice, sms-e, ne gledaš FB, majlov, še najmanj pa hodiš z njim ven ali odpiraš domača vrata. Ko te ne bo več okupiral, boš imela čas preboleti to prigodo in pripraviti prostor v srcu nekomu, ki te bo sprejel takšno kot si, brez vseh pomislekov o različnosti. Kot že sama ugotavljaš, z njim zabiješ "velik normalnega časa", in dokler bo tako, ne boš imela časa premisliti o zadevi in na njo pogledati z distance. Ne bi ti rada vlivala lažnega upanja, da bo tako kot v romantičnih filmih - da se bo dva meseca trudil in boril zate, preden mu boš odprla vrata ... - ker se pač ne bo. Poiskal si bo lažji plen. Ja, takih tipov je današnje čase malo morje, zdaj poznaš vzorec obnašanja, da se jim izogneš v velikem loku.

noni13, hvala za zaupanje in srečno pri iskanju človeka, ki te bo resnično ljubil smiley

P. s.: In ja, to sem še pozabila poudariti. S tabo ni nič narobe in nisi ti kriva, da se on ne odloči, da sta par tudi uradno. Po enem letu spoznavanja je pošteno do tebe, da veš pri čem si.

0
Nazaj na vrh
BBCC
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2013Prispevkov: 855Kraj: PrimorskaStatus:Offline
Objavljeno: 20. jan 2014 12:34
Povezava do prispevka

noni13, se podpišem pod Aion, je zelo dobro povedala. Dečko ima še nekaj osebnostnega (in čustvenega) dozorevanja za opravit, za kar pa ne moreš imet garancije, da se bo to dejansko zgodilo. 

V razmerjih je tako: človeka sprejmeš takšnega, kot je - če ti človek v tem trenutnku ni všeč, takšen kot je, je skoraj iluzorno mislit, da se bo zaradi nas spremenil. Ljudje se spreminjamo zaradi samih sebe, izredno redko pa zaradi nekoga drugega (npr. v daljših razmerjih, ki temeljijo na predanosti in spoštovanju - pa še tu gre navadno za kompromise med obema partnerjema).

Iz tvojega pisanja je razvidno, da ti trenutna situacija ne odgovarja, vprašanje pa je, kako močna so tvoja čustva do tega fanta. Od tega je odvisno, ali se boš odločila še malo počakat in koliko - garancije, da "ga sreča pamet", pa nimaš, zato je tudi čakanje na obroke tvegano. Trenutno v njegovem vedenju do tebe ne vidim osnovnega spoštovanja, ki si ga vsaka ženska v partnerstvu želi. Po mojem osebnem mnenju bi se fant v enem letu že moral razjasnit - in zgleda, da se tudi je, samo da v drugo smer, kot si jo ti želiš.

noni, včasih se je tudi v ljubezni zdravo odločit po pameti in gotova sem, da te nekje čaka fant, ki te bo imel rad in spoštoval točno takšno, kot si, in mu boš predstavljala nekaj najlepšega na svetu. smiley Srečno!

 

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Le prijatelj?
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.