Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Izguba fanta po neumnosti

Marjanax
Starost: 33Pridružen: 24. jul 2013Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jul 2013 0:30
Povezava do prispevka

Živijo! smiley

Moj problemček pa je sledeč. Zelo bom hvaležna če boste vse prebrali in seveda, izrazili svoje mnenje in dali nasvet, ki sem ga tako močno potrebna! Stara sem bila 18 in sem končala tretji letnik gimnazije Šentvid.


V 2. letniku na čisto običajni zimski dan me je seveda na Facebooku kliknil fant in z njim sem začela prijeten pogovor, ki se je vlekel ponavadi čez cel dan tja do 3 ure zjutraj. Fant je bil zelo prijazen, pozoren, smešen, opazila sem pa seveda tudi njegove karakterne napake a me niso pretirano motile - noben ni popoln. Vrstili so si telefonski klici, SMS-ji, virtualni klepeti in prišel je dan, ko sva se tudi dobila na pijači. Videlo se je, da ga zanimam, jaz pa pretiranega zanimanja nisem kazala, nevem zakaj. Priznam, da me fant ni preveč navdušil, vendar sem sprejela njegovo povabilo, saj je tudi rahlo medijsko prepoznaven. Ne mislite, da sem šla ven z njim samo zato, da bi se mi zdelo kako imam priložnost srkati pijačo v družbi takšne osebe.

Na videz mi ni bil preveč všeč, ni me pa odvračal, se razume. Karakterno se mi je zdel uredu. Ko sem se vračala domov, sem razmišlaja o tem večeru. Bil je fant, leto starejši, super, takšen kakršnega si večina punc želi, vendar sem si rekla, da zveze z njim nebom imela, ker sem bila mnenja, da pač resne zveze niso zame. Pogovori so se vrstili in prav tako tudi srečanja. 4 mesece sva hodila samo ven (Tivoli, Kolosej, pijače, bowling, sprehod), spoznala sem nekatere sorodnike, tudi starše. Govorila sem si, da nevem če si želim biti z njim, namreč bil bi moj prvi fant. Vse do sedaj sem zavračala - razlog: preprosto se mi ni zdel nihče tako vredu, da bi bila z njim. Razmerij sem se izogibala, češ da bom potem samo mislila na fanta, premalo časa posvetila prijateljem in šoli ter treningom, katere imam 4x na teden po 2 uri in seveda zveza nebi funkcionirala.

No in nekega dne se je zgodilo. Vprašal je, če bi bila njegova punca in to pred sestro. Jaz sem rekla, da bi, vendar takrat nisem bila 100% prepričana, da je to prav, kar sem storila. Prve 4 mesece sva se sestajala zunaj in se imela lepo. On je doma povedal, da ima punco in starši so bili veseli, jaz pa doma nisem niti pisnila o tem, da imam fanta. Imela sva 5 mesecev, potem 6 in še vedno sva se dobivala zunaj, ali pa pri njemu. S starši sem se ujela, prav tako z drugimi sorodniki. Ko sem šla k njemu domov, sem se doma lagala, da grem k prijateljicami itd. vem, neumno. Izrazil je željo, da bi se večkrat dobivala pri njemu ali pri meni, prespala drug pri drugem, jaz pa sem si znova in znova zmišljevala izgovore, zakaj nemore k meni in tako naprej.

Naj omenim, da sva se včasih videla samo 5x do 6x na mesec, kar pa njemu ni bilo všeč, jaz pa sem bila tako zaposlena, da si nisem mogla oziroma hotela vzeti časa zanj, saj sem se morala učiti, ali opraviti kakšno drugo obveznost. Vedno se mi je zdelo, da je izobrazba pomembna in da si brez tega nula. Učim se za lepe ocene, za odličen uspeh, katerega dosežem z zelo veliko truda in nisem ena izmed tistih srečnežev, ki snov samo preberejo, naslednji dan odpišejo test in glej ga zlomka - petica! Za nekatere predmete se morm guiti in guliti pa še vedno pade kakšna 3, 2 ali šus vendar mi potem na srečo uspe vse lepo popraviti. Seveda je prisoten stres in še druge nevšečnosti.

Če se vrnem nazaj k problemu. Med zvezo sem bila tudi na čase ljubosumna na nekatere punce/ženske, ki so mu napisale SMS in tako dalje. Jaz pa sem človek, ki svojo jezno ne izraža z dretjem, razbijanjem stvari in podobno, ampak začnem biti zelo nesramna in sarkastična, človek pa dobi občutek da ga 'j**em v glavo'. To je prišlo tako daleč, da sva se nekajkrat tudi rahlo sprla, vendar je bil zaljubljen in mi je potem na nek način odpustil. Velikokrat mi je govoril kako čuti metuljčke od poljubljanu, jaz pa tega nikoli nisem čutila. Fanta sem imela rada, vendar nevem, če sem bila zaljubljena. Vabil me je na morje, jaz pa sem si znova in znova zmišljevala zakaj nemorem z njim, saj nisem vedela, kakšen izgovor naj uporabim doma in nakoncu mi je bilo žal, da povabila nisem sprejela. Bila sem stara skoraj 17 in bi staršem morala pojasnjevati s kom grem, koliko časa bom zdoma itd. Tako lagati pa jim nisem upala.

Skupaj sva bila 11 mesecev, potem pa sva se bolj na njegovo pobudo razšla. Rekel je, da me ima zelo rad, vendar razume, če dajem drugim stvarem prednost. Da si on želi zvezo, v kateri bosta fant in punca bolj povezana, se večkrat videla v živo, doživela veliko dogodkov in se jih potem spominjala, ne mara pa stalnega pisanja na Facebooku, SMSjanja čez dan itd. Slišala sva se vsak dan, samo v živo sva se v določenih obdobjih malo dobivala. In vse do 11 meseca doma nisem povedala zanj. Moj problem pa nevem iz kje izvira. Starše pozna (pozneje sem ga predstavila kot prijatelja, saj ni želel zgubiti stikov z mano, samo ni me hotel imeti za punco, ker si zgleda drugače predstavljava zvezo), nikoli ga pa nisem pripeljala domov. Njegovi starši so dokaj bogati. Imajo lepo hišo, fitnes, savno, jahto in še nekaj 'luksuznih' reči, moji dom pa je bolj preprost in seveda glede financ so njegovi starši pred nami.

Mogoče je krivo, da se sramujem tega, da pač nisem tako premožna kot on? Namreč stanovanje imamo dokaj skromno. In moje razmišljanje je tako - rajši vidim, da ga nimam kot pa, da mu pokažem, da smo z družino glede denarja bolj na zlati sredini in šibkejši od njega. Da me nebo kdo narobe razumel - nismo revni, imamo denar, vendar pa ga ima on oziroma njegova družina mnogo več. To se vidi v avtomobilih, stanovanju, oblekah itd. Počutim se kot trapa, da me taka stvar ustavi pri zvezi, vendar sem še najstnica in v tem obdobju se mi zaenkrat zdijo nekatere stvari tako težko razumljive in čudne. Prosim ne me obsojati. In zadnje čase opažam, kako zelo ga pogrešam. Torej pregovor: Šele ko izgubiš človeka, se zaveš, kako rad si ga imel - popolnoma drži. Fanta imam rada, dal mi je občutek varnosti, ljubezen, bil je moj prvi. Še vedno se učasih dogovoriva za pijačo, in nekajkrat je spet prišlo do tega, da sva se začela poljubljati, ker se enostavno nisva mogla upreti drug drugemu. Sedaj pa mi on daje občutek, da mu je vseeno zame, na SMSje odpiše šele po nekaj urah, pri pogovoru ni preveč zainteresiran. Ko sem ga vprašala zakaj je tak, je rekel, da sem bila tudi jaz teka na začetku najine zveze. Imela bi ga, pa se po eni strani spet sekiram, da bom potem zanemarila šolo in vse te stvari. Nerazumem nekaterih ki odlično furajo šolo, hodijo ven, na treninge in imajo fanta. Grozno.

Vesela bi bila kakršnega koli komentarja. Počutim se samo in včasih si želim, da bi stvari čisto drugače izpeljala, kot sem jih. Če vam kaj ni jasno, vprašajte, bom odgovorila.

Hvala vam smiley

Nazadnje urejal/a Tanja 25. jul 2013 14:11; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jul 2013 7:21
Povezava do prispevka

In tvoje vprašanje je kaj točno? Jaz iz pisanja razberem samo to, da ti v bistvu sploh ni toliko do tega fanta in da bi bilo dobro, da se držiš svojega načrta (torej dajati prednost šolanju in športu), dokler še malo ne odrasteš. Laganje, ljubosumje, izogibanje srečanjem in podobne stvari so znak, da še nisi pripravljena na kaj resnega.

0
Nazaj na vrh
BlackCat
Starost: 37Pridružen: 24. jun 2007Prispevkov: 850Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jul 2013 9:51
Povezava do prispevka

Jap, bodi fer do tega fanta in če mu v 11 mesecih nisi znala pokazat kolikot i pomeni ali se nisi zaljubila ni to to. Pusti mu, da gre dalje. Če takrat ti ni dogajalo ti tudi sedaj ne bo. Glede premožnosti družine - če te ima fant rad, ne vem kaj ima veze, v kakšnem stanovanju živiš ali kakšno je finančno stanje družine.

A moment of silence...
0
Nazaj na vrh
Marjanax
Starost: 33Pridružen: 24. jul 2013Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jul 2013 10:52
Povezava do prispevka

Hvala za odgovora.
Rada bi ga nazaj, vendar še vedno nevem, če sem pripravljena na ta korak, da ga pripeljem domov in povem, da je moj fant. Sem zmedena, močno v dvomih, zgubiti ga pa tut nočem.

0
Nazaj na vrh
BlackCat
Starost: 37Pridružen: 24. jun 2007Prispevkov: 850Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jul 2013 11:11
Povezava do prispevka

Bi ga rada nazaj ker ga pogrešaš ali ker ti ne daje več pozornosti? Ker to se mi zdi zelo pogosto, da ko nekomu nisi več zanimiv, ti je potem žal in si želiš te pozornosti nazaj, ker je pač fajn da si nekomu tako zelo zanimiv itd. Prej ti je bil pa samoumeven.

Razumem da te je strah doma povedat da imaš fanta, tudi mene je bilo, bolj kot to mi je bilo nerodno. Ampak bi si s tem mogoče tudi sama veliko olajšala. Ampak da bi to bila ovira v neki zvezi ter do da konstantno pišeš da nisi za zveze, imaš druge prioritete, se meni zdi škoda da bi se sploh podajala v katerikoli zvezo zaenkrat. Sploh pa ne s tem s fantom, ker se mi zdi da ti enostavno ni bilo do njega. Sedaj pa te razganja, kot sem že rekla, ker te je nekako skenslal.

In rečeš da bi ga rada nazaj a nisi pripravljena ga predstavit kot svojea fanta... no, recimo da ti uspe ga prepričat za še eno možnost, potem da začneš spet "cincat"...a se ti en zdi tebi to j*banje v glavo? Jaz bi takega tipa za vedno nekam poslala Smile

Pojdi po svoje, njemu pa daj mir. Če ne gre, ne gre. Veliko bo še fantov prišlo mimo in veliko bo priložnosti ko boš začutila da je to tisto tapravo.

A moment of silence...
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. jul 2013 11:52
Povezava do prispevka

Saj je tudi meni največja muka predstavit nekoga kot fanta oz. partnerja...ker jaz ne maram cirkusa iz tega, doma majo pa take odzive da dol padeš, sploh foter in dejansko sem predstavila samo enega in ker je bil odziv za moje pojme grozen, potem nikoli več nisem koga predstavila :/ 

 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
meme
Starost: n/aPridružen: 24. avg 2011Prispevkov: 1393Kraj: /Status:Offline
Objavljeno: 25. jul 2013 14:03
Povezava do prispevka

Mislim, da če bi ti bilo več do njega, bi ti za vse ostale stvari bilo vseeno in nebi na njih niti pomislila. To, da na nekoga veliko časa misliš ali pa si namesto par ur pred računalnikom, ko imaš npr. pavzo od učenja, vzameš zanj in gresta na sprehod, pa res ni ovira in ne vrjamem, da bi to lahko ogrozilo tvojo izobrazbo/treninge. Samo več bi se morala prilagajati. Iz tvojega pisanja pa sem nekako razbrala, da ti ni preveč do njega.
Zdaj ga pogrešaš zato, ker si izgubila (tudi ali pa predvsem) prijatelja, nekoga, ki si je vzel čas zate, te poslušal. On ti sedaj ''vrača'', ker si ti prej njega zanemarjala.
Ko boš spoznala 'pravega' ali pa zate bolj primernega, boš videla, da te vse skupaj sploh ne bo skrbelo. Čutiš metuljčke in vse skupaj se ti zdi veliko manj komplicirano, kot mogoče v resnici je (ti pa zdaj vidiš vse bolj zakomplicirano, pa niti ni).
Nihče namreč nima 24ur na dan časa, v vsaki zvezi moraš sklepat kompromise, kdaj se lahko vidiš in kdaj ne. Kot primer recimo, s fantom oba študirava, jaz sem visela v knjižnici tudi po 10 ur in več na dan. Pa sva se zmenila in oba bila v knjižnici, vmes pa šla na kosilo za kakšno urico - toliko, da sva preživela nekaj časa skupaj. Še vedno bolje kot nič. Pri tebi pa se mi zdi, da se ti niti ne ljubi potrudit za to, da bi bila skupaj.

Tako da se kar strinjam s predhodnicami, pač ni tiste iskrice s tvoje strani, ki bi morala biti. Še malo počakaj, do takrat pa se posveti stvarem, ki te veselijo smiley

0
Nazaj na vrh
Orion
Starost: 37Pridružen: 3. mar 2010Prispevkov: 857Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. jul 2013 15:32
Povezava do prispevka

Jaz te čisto razumem, da te je skrbelo, kako boš uspela uskladiti vse - šolo, treninge, prijateljice, fanta in še druge obveznosti. Sama sem bila včasih ista, neprestano sem se sekirala in obremenjevala, kaj si bo mislil fant, kaj bodo rekli starši,... Pa sem potem videla, da to nikamor ne vodi, da ni nič narobe, če nimam vsega pod nadzorom in če se kdaj prilagodim in spremenim svoje načrte. Ni treba vedno tako komplicirati. Res je, če imaš fanta, nimaš več toliko časa zase, za prijateljice, itd., ampak vse se da, če se hoče. Se strinjam z meme, res ni tako težko si vzeti eno uro časa, da se dobiš s fantom, lahko bi se npr. tudi skupaj učila.

Kljub temu ti svetujem, da dobro premisliš, če res kaj čutiš do tega fanta ali ti samo manjka njegova družba, pozornost, ker si ga pač navajena. Če je to zadnje, se umakni, ker res ni fer do njega, da ga tako "vlečeš za nos".

0
Nazaj na vrh
Marjanax
Starost: 33Pridružen: 24. jul 2013Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. jul 2013 18:56
Povezava do prispevka

Hvala vam, da ste se odločile prebrati ta daljši post in zraven tudi svetovati smiley.
Vse se je začelo zdaj med počitnicami. Med šolo itak nisem imela časa, da bi se poglobila in tehtno premislila o vsem kar se njega tiče, zdaj pa je nekaj kliknilo v moji glavi in mi situacija ne da miru.
Sem pa jezna nanj, ker je ob koncu zveze on dal pobudo, da bi se še srečevala, češ da noče prekiniti vez s tako super punco. In na prvem prijateljskem srečanju je do poljubljanja prišlo zaradi njega, jaz nisem imela takih namenov, tako da tudi on daje mešane občutke. Nimava nobenih zamer, problem je samo v meni, kakor sem že napisala.
Nič, zgleda da se bom morala sprijazniti s tem in živeti tako kakor sem preden sem spoznala njega. Tudi te moje 'zbirčnosti' me je groza. Če pomislim na vse moje kolege nebi z nobenim prav nič imela. Pa imam raje moški družbo, katere je tudi več.

0
Nazaj na vrh
Orion
Starost: 37Pridružen: 3. mar 2010Prispevkov: 857Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2013 15:55
Povezava do prispevka

Sigurno te tudi on pogreša in mu manjka tvoja družba, mogoče celo upa, da bosta spet skupaj, zato verjetno ne želi prekiniti stikov s tabo. Mislim, da je še prehitro po razhodu, da bi se tako prijateljsko družila, najboljše, da si vzameta malo pavze drug od drugega in bosta potem videla, če vama še bo do ohranjanja prijateljstva.

Glede izbirčnost se pa tudi ne sekiraj. Preden sem spoznala svojega prvega fanta, sem imela kar nekaj "ponudb", ampak sem vse zavrnila, ker si enostavno nisem mogla predstavljati, da bi s tistim fantom kaj imela. Očitno še nisi spoznala pravega oz. nekoga, ki bi ti bil dovolj všeč ali pa ti trenutno enostavno ni do zveze, še nisi pripravljena. S čimer pa ni čisto nič narobe.

0
Nazaj na vrh
Marjanax
Starost: 33Pridružen: 24. jul 2013Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2013 21:01
Povezava do prispevka

Popolnoma prav imaš, Orion. Po razhodu mi je napisal, da je to mogoče samo ena faza, ki se nama trenutno dogaja...nekakšna kriza al kaj jaz vem. In, da upa, da se bom potrudila in bila več časa z njim ipd. Zdaj pa kot sem že napisala...odpiše šele čez nekaj časa pa še to so taki bolj nezainteresirani odgovori, če mene vprašaš. Govorila sem tudi z njegovo najboljšo kolegico, kateri je zelo žal, da imava tak odnos in mi tudi sem pa tja pove, kaj si fant misli o meni in tako dalje. Hja, kaj pa vem kako se bo to vse naprej odvijalo. Upam, da na najboljše. Mislim pa, da če zdaj nebova imela stikov oziroma prijateljskega odnosa, se bova pozabila čez nekaj mesecev. Vsaj moje izkušnje so take, da se z ljudi, s katerimi se ne slišiš velikokrat čez nekaj časa oddaljiš in nekako pozabiš na njih.
 

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Izguba fanta po neumnosti
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.