Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Dobrod. prispevki Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrok

Malina
Starost: 41Pridružen: 15. jan 2004Prispevkov: 5137Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. apr 2009 22:09
Povezava do prispevka
tale tema naj velja kot vabilo vsem, ki bi nakazale/nakazali dobrodelni prispevek nekam, pa morda ne veste točno, kam. vabim vas namreč, da kakšen prostovoljni prispevek nakažete Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrokom: http://www.nedonosencek.net/.
kot mama danes eno leto starega nedonošenčka, ki je ob rojstvu potreboval marsikateri aparat z oddelka EINT (Enota za intenzivno nego in terapijo nedonošenčkov) Ljubljanske porodnišnice za svoje preživetje, sem namreč prepričana, da gre tako nakazan denar tistim, ki ga najbolj potrebujejo. ti mali borci, nekateri rojeni tudi le s 23 tedni gestacijske starosti, namreč ob rojstvu nujno potrebujejo inkubator, ki jim nadomesti okolje maternice, večina izmed njih, sploh tistih, ki so rojeni veliko pred rokom, pa potrebujejo še aparate za dihalno podporo oz. respiratorje, vlažilce zraka, merilce srčnega utripa in tlaka, ultrazvok, pa verjetno sem marsikaj še pozabila, ker se premalo spoznam. da ne govorim o vseh stroških, ki jih ima EINT z malimi pleničkami, malimi oblekicami za nedonošenčke ter vsem ostalim, kar vsakodnevno potrebujejo ti mali drobižki. osebje na oddelku je eno izmed najboljših tovrstnih v svoji stroki, dosegajo odlične rezultate, poleg vsega pa so vsi zdravniki in medicinske sestre/bratje ter ostalo osebje neverjetno topli, domači, prijazni in razumevajoči. vsi, ki smo imeli otroka na tem oddelku, se ga bomo najbrž vedno spominjali s hvaležnostjo in toplino v srcu.
zato prisrčno vabljeni k dobrodelnosti, če nimate drugega namena, lahko premislite o donaciji temu društvu. na spletni strani lahko najdete namene, za kaj se zbira v danem trenutku, za pretekle akcije pa je napisano, kdo vse je daroval, koliko je stala določena aparatura, kdaj je bila kupljena itd.




http://odglavedopet.blogspot.com/

"I live in fantasyland... and I have oceanfront property!"
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2009 15:10
Povezava do prispevka
Lahko jim tudi namenite del dohodnine.
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 30. jan 2010 16:16
Povezava do prispevka
Navezala bi se na to temo s strašno novico, ki sem jo slišala danes. Na Siciliji je pravkar umrl dva dni star nedonošenček (rojen v 7. mesecu), ki se je rodil v eni od njihovih porodnišnic s CR in ker je imel težave z dihanjem, so ga takoj prepeljali na oddelek za intenzivno nego, vendar tam niso imeli prostora zanj. Zato so ga prepeljali v drugo in na koncu v tretjo bolnišnico, vendar je po dveh dneh umrl, ne da bi ga njegova mama sploh videla...
Mogoče se bo razkrilo, da bi dojenček umrl v vsakem primeru, ampak vse kaže, da se je to zgodilo zato, ker niso mogli takoj poskrbeti zanj, pač pa so ga vlačili v druge bolnišnice. Lahko se tolažimo, da se to dogaja le na jugu Italije, kjer imajo baje porazen zdravstveni sistem, vendar stvar le ni tako nepovezana z nami. Kolikokrat sem že slišala, da je ljubljanski oddelek za intenzivno nego dojenčkov prenatrpan, da jim manjka aparatur, prostora, osebja... Definitivno mislim, da tudi mi nismo tako daleč od tega, da se nam zgodi kakšna podobna nesreča, ker za nekega dojenčka pač ne bo prostora in ga ne bodo mogli oskrbeti.
0
Nazaj na vrh
sasska
Starost: -14Pridružen: 4. apr 2006Prispevkov: 2974Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 1. feb 2010 16:31
Povezava do prispevka
Iree je napisal/aLahko jim tudi namenite del dohodnine.


kako? je že kje tema? in do kdaj?
.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Dobrod. prispevki Društvu za pomoč prezgodaj rojenim otrok
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.