Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nepričakovana zanositev / možnost zanositve

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
flafi
Starost: 35Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2007 18:03
Povezava do prispevka
Pozdravljeni!
Imam problem. S fantom sva imela spolne odnose 5 dni preden bi morala
dobiti menstruacijo. Kondoma nisva uporabila, le coitus interuptus.
Sedaj mi menstruacija zamuja že 6 dni, ponavadi je bila vedno točna oz. če je zamujala, je zamujala max. 2 dni.
Zanima me, realno gledano, kakšne so možnosti, da sem noseča?
Vem, da so v predsemenski tekočini spermiji tudi prisotni, vendar pa
glede na to, da sva (vsaj pomoje) imela spolni odnos po ovulaciji, me
zanima, če
so možnosti za zanositev kaj manjše?
Imam tudi znake, ki se pojavljajo pred menstruacijo - boleče prsi.

Hvala že vnaprej.

Lep pozdrav
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2007 19:02
Povezava do prispevka
Seveda je možnost zanositve. Pojdi kupit Clearblue, pa bo vse jasno.
Boleče prsi se pojavijo tudi med nosečnostjo.
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 51Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2007 20:07
Povezava do prispevka
Ja, Katja ima prav- teci v lekarno, pa boš izvedela takoj.
0
Nazaj na vrh
*em*
Starost: 34Pridružen: 21. jan 2006Prispevkov: 3239Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. feb 2007 22:55
Povezava do prispevka
Vrjem da ni škoda dat tistih 1000sit, le da se odrešiš skrbi, če mogoče le je test negativen.
*em* vas ma rada :P
0
Nazaj na vrh
Petyya
Starost: n/aPridružen: 27. feb 2007Prispevkov: 6Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. feb 2007 20:57
Povezava do prispevka
hey!
Možnost zanositve so vedno,Pa ne kupuj clear blue,ampak si pojdi rajši po baby check ali pa first sign v Dm-a
0
Nazaj na vrh
seka87
Starost: 36Pridružen: 26. jul 2008Prispevkov: 43Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2008 13:09
Povezava do prispevka
Živjo!
 
Imam 20 let, in imam resnega fanta s katerim sem pred dvema mescoma izgubila nedolžnost. Spolne odnose imava sedaj skoraj redno, in vedno uporabljava kondom, po uporabi vedno tudi preveri če kondom ni slučajno počil. Dostikrat se je naredilo, da mi je dal "not" brez kondoma, vendar samo za par sekund, in seveda ni prišlo do izliva. Skrbi me to, ker sem slišala, da če pri tipih že enkrat pride do izliva, da se pol še par minut za tem po malem izloča sperma. Je to res? Ali je potem kaj možnosti, da sem jaz zanosila, ker mi je dal parkrat "not" ko se mu je ta sperma še izločala po tem ko je že imel enkrat izliv? In še nekaj... če zanosiš, ali je res, da prvih nekaj mesecev še dobivaš normalno menstruacijo?
 
Prosim za pomoč!!!!
 
seka87
0
Nazaj na vrh
elizabeth a.
Starost: 39Pridružen: 10. maj 2007Prispevkov: 21Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2008 13:37
Povezava do prispevka
Če ni prišlo do izliva so možnosti minimalne, vendar obstajajo. Da boš 100% prepričana je najboljš, da kupiš test za ugotavljanje nosečnosti (če nočeš ponj v lekarno, ga lahko kupiš npr. v DM in podobnih drogerijah). Najboljši nasvet je ne tega več početk, oziroma se obrni na ginekologa za kontracepcijske tablete. Za menstruacijo je pa tako, večina jih izgubi, nekatere pa tudi ne-zato ti priporočam, da opraviš test.

LP
0
Nazaj na vrh
seka87
Starost: 36Pridružen: 26. jul 2008Prispevkov: 43Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2008 13:55
Povezava do prispevka
Hvala za odgovor.. Še nekaj me zanima.. Tabletkam se izogibam zato, ker sem slišala da imajo posledice, naprimer neplodnost, zrediš se, itd. Je to res, ali so kontracepcijske tabletke popolnoma neškodljive? Drugače pa bom obiskala ginekologa, test nosečnosti bom tudi opravla..
 
Najlepša hvala še enkrat!
 
Seka 87
0
Nazaj na vrh
galyka
Starost: 45Pridružen: 26. okt 2006Prispevkov: 2090Kraj: Nm-LjStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2008 13:59
Povezava do prispevka
Nove, nizkodozne KT imajo minimalen vpliv na telo. Seveda moraš upoštevati dejavnike, ki lahko povečajo rizičnost (so našteti v navodilih in jih preveri ginekolog, preden ti predpiše KT - npr. kajenje, prevelika teža, nekatere dedne bolezni, visok tlak, ipd.). Vsekakor so boljša izbira kot pa vsakokratno preverjanje in trepetanje ali si zanosila ali ne. Sploh, če ne uporabljata kondomov tako kot se mora, se pravi ves čas odnosa. 
Nasmehni se, nekdo te ima rad!
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 27. jul 2008 21:50
Povezava do prispevka
Kot je napisala Elisabeth je možnost za "pull out" metodo minimalna (pravijo da le nekje 4%), a je marsikaj odvisno od okoliščin.  A možnost obstaja in statisika je pri aplikaciji na posameznike lahko eno figo vredna. Brez konkretnega izliva v nožnico, lahko zanosiš  le, če se poklopi kar nekaj dejavnikov prvi je seveda da imaš plodne dneve (+-2 dni pred/po dnevu ovulacije), drugo, da so semenčice dejansko prisotne v semenovodu, tretje da so semenčice gverilske in tvoja maternica ready steady. Ampak v tvojem primeru...se je očitno vsaj en dejavnik poklopil:

seka87 je napisal/a
Skrbi me to, ker sem slišala, da če pri tipih že enkrat pride do izliva, da se pol še par minut za tem po malem izloča sperma.
Je to res? Ali je potem kaj možnosti, da sem jaz zanosila, ker mi je
dal parkrat "not" ko se mu je ta sperma še izločala po tem ko je že
imel enkrat izliv?
 
 


Kako po malem? Manjša količina semenčic ostane po izlivu v semenovodu, to ostane dokler dečko ne gre lulat, in če ne bi šel lulat bi verjetno preživele tudi 2 dni - kot preživijo v maternici in nožnici 2 dni. Če ti ga je dečko dal not ko je že doživel izliv in vmes ni šel lulat in si imela plodne dneve, je vsekakor možnost da si zanosila (kot sem v bistvu že zgoraj napisala). Nikakor ne počnita tega da ti ga po izlivu ponovno vtika, ker ima še vedno žive semenčice v semenovodu, jih presemenska tekočina porine točno tja kjer je treba! In za oploditev jajčeca je dovolj en trmast semenski gverilec!

Kar bi svetovala je, da če nista pripravljena na posledice, se v nobenem primeru ne gresta takih reči, ne samo ker otrok ne bi bil zaželen, ampak tudi ker se vsak mesec trest če bo menstra ali ne, je stresno in nikakor zdravo.

Tabletke niso noben strup, sploh nakladanje o neplodnosti je ena taka klobasa, da bi bilo treba koga skloftat. Najbolje da stopiš do ginekologa/inje in se pogovorita o tem. Stranski učinki seveda obstajajo, a noben ni tak, ki je permanenten, vsi izginejo s prenehanjem jemanja tablet. Pač probaš, če ti ne bodo ustrezale pa prenehaš, raje kot takole igranje z rusko ruleto ki ima namesto metkov spermije.


seka87 je napisal/a
In še nekaj... če zanosiš, ali je res, da prvih nekaj mesecev še dobivaš normalno menstruacijo?
 




Tole je pa še ena taka cvetka, za nekoga skloftat. Ne morem verjeti da tudi v dobi ko so nam vse informacije dostopne na internetu, folk še vedno polni glavo mladim in še nevednim dekletom s takimi kozlarijami. Torej, ne to ni res. Ne glede na to, kako je čoveško telo z marsikaterega vidika neraziskano in nedoumljivo, je tole popolnoma nemogoče. Zakaj? Ker menstruacija je namenjena temu da ščisti maternico, ki se je cca. 2 tedna pripravljala na oplojeno jajčece, če tega ni, seveda telo odstrani vse odvečno in sicer neoplojeno jajčece in z njim vse okolje ki se je pripravljalo na zanositev. Če bi se telo po nekem čudnem naključju "zmotilo" in sprožilo menstruacijo kljub temu, da je v maternici usidrano oplojeno jajčece bi bil to dejansko splav, saj jajčece nikakor ne bi preživelo menstruacije. Seveda se  spontani splavi dogajajo, organizmi se "zmotijo" ampak ne bi bila noseča, pika. Skratka ne moreš biti noseča in imeti menstruacijo. Je pa res da imaš lahko zaradi hormonskih sprememb šibkejše krvavitve, ponavadi v obliki krvavega izcedka. Predvidevam da so urbane legende s področja "imela menstruacijo a bila noseča", ravno zaradi nevednosti. Verjetno so te ženske imele le, sicer zelo običajne, krvavitve zaradi hormonskih neravnovesij do katerih pride v nosečnosti. Te krvavitve so sicer lahko podobne menstruaciji - vsaj prvi dan, tudi lahko precej dolgo trajajo, a so po obilnosti znatno manjše.
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
karmen_j
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2005Prispevkov: 491Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. jul 2008 7:42
Povezava do prispevka

Tikka

Tikka je napisal/a,  da so semenčice gverilske in tvoja maternica ready steady.
-

 

In prve tri mes. imaš lahko t.i. menstr. ampak ni to čisto običajna menstr., pač pa  šibkejša (običajno niti ni podobna menstruaciji) je nekaj vmes. To je sicer bolj izjema kot pa pravilo in to se običajno ne dogaja oz. se zelo redko zgodi,  ampak vse je čisto mogoče, pač odvisno od vgnezdenja, od kromosomskih napak  zigote ....ipd.  Nosečnost pa v vsakem primeru potrdiš ali ovržeš s le tesom oz. z obiskom pri ginekologu. 

Lp. Karmen
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 28. jul 2008 9:00
Povezava do prispevka
tikka, super napisano ... le ena stvar mi je malo bolj padla v oči ... v mnogih virih sem prebrala, da lahko semenčice preživijo od 4 do 6 dni (in ne samo dva)  ... zato naj bi bilo v enem ciklu tudi okrog toliko plodnih dni - teoretično.
 
se pravi, če bi imela nezaščitem spolni odnos 4-6 dni pred ovulacijo (jajčece pa naj bi živelo do 24 ur), potem bi bilo teoretično možno, da bi zanosila. enako kot v 24 urah po ovulaciji.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 28. jul 2008 11:06
Povezava do prispevka
Možno seveda, saj realno gledano so vse tovrstne raziskave predvsem "opazovalne" narave, kar pomeni da gre za opažanja in vzorce, ki jih opazijo doktorji, nihče pa dejansko ni šel vrtat po nekem semenovodu ali nožnici, da bi videl koliko časa so semenčice dejansko žive (no najbrž v zadnjih letih so, kje si pa to prebrala, imaš še kak link morda?).

Jaz sem bila še nedolgo nazaj prepričana, da so to vse potrjene znanstvene raziskave, v resnici pa je vse skupaj bolj "ohlapno", tako kot ni nobene raziskave, ki bi potrjevala prisotnost semenčic v predsemenski tekočini, čeprav ko bereš kaj o kontracepciji povsod povejo/napišejo, da lahko zanosiš tudi od predsemenske tekočine. Obstaja pa raziskava (sicer na zelo majhnem vzorcu), ki potrjuje ravno nasprotno, da semenčic v predsemenski tekočini ni - in niti ni logično da bi bile, ker slednja ni namenjena oploditvi, ampak lubrifikaciji. Semenčice so v predsem. tekočini prisotne samo, če so bile že od prej prisotne v semenovodu (v primeru predhodnega izliva, brez lulanja vmes) in jih le-ta "spere" - potisne navzven. Skratka vsi strašijo pred predsemensko, a dejstvo je, da če gre dec lulat med enim in drugim spolnim odnosom, pri čemer je pri prvem doživel izliv, bi bila oploditev možna samo, če bi imel dečko ene res trdovratne Hamasovce, ki bi preživeli tudi uriniranje. Pa še količina teh semenčic ki ostane v semenovodu je majhna, torej bi morale biti anyway zelo motivirane za oploditev, tudi če bi že imele srečo in bile v sklopu plodnih dni.

No vsekakor pa je dejstvo, kot večkrat poudarjeno, da se ni za zanašat na nobenega od teh dejstev. Čeprav je možnost zelo majhna, možnost obstaja in če nisi pripravljen sprejeti posledic (takih ali drugačnih), se pač ne zafrkavaj, ker ni vredno.

karmen_j je napisal/a

In prve tri mes. imaš lahko t.i. menstr. ampak ni to čisto običajna menstr., pač pa  šibkejša (običajno niti ni podobna menstruaciji) je nekaj vmes. To je sicer bolj izjema kot pa pravilo in to se običajno ne dogaja oz. se zelo redko zgodi,  ampak vse je čisto mogoče, pač odvisno od vgnezdenja, od kromosomskih napak  zigote ....ipd.  Nosečnost pa v vsakem primeru potrdiš ali ovržeš s le tesom oz. z obiskom pri ginekologu. 



Tole je sicer vse res, a vseeno, da se izognemo dodatni zmedi - ni stvar da to ni "običajna menstruacija", to namreč sploh ni menstruacija, kot predhodno rečeno ne more biti. Gre zgolj za stvar poimenovanja, to so (manjše, neobilne!)  izvenciklične krvavitve, ki se pri nekaterih nosečnicah pojavljajo v prvih treh mesecih nosečnosti in so posledica "hormonskih tornadov" ter nimajo z menstruacijo nobene zveze, razen da so pač krvave. So pa kot rečeno manj obline, bolj rjavkaste barve, lahko trajajo dlje časa in podobne lahko doživimo ko začnemo z jemanjem KT, gre pač za zmedo v telesu, ker se dogajajo hormonske spremembe, vendar ne v enem ne v drugem primeru to ni menstruacija in tudi noben ginekolog je ne bo tako poimenoval. Pri KT se imenujejo vmesne krvavitve, pri nosečnosti izvenciklične oz. imajo še en izraz, ki se pa ga sedaj ne spomnim.

Še odgovor z informacijske spletne strani:

Govori se, da nekatere žene v nosečnosti še kar "menstruirajo". Res se v prvem mesecu nosečnosti lahko zgodi t.i. implantacijska krvavitev (krvavitev zaradi vgnezdenja oplojenega jajčeca ), po tem obdobju pa vsako krvavitev obravnavamo kot nepravilno, oz. kot zaplet nosečnosti.

Vir: MIC

Še tole:

Vsaka vaginalna krvavitev med nosečnostjo je lahko znak, da s plodom nekaj ni v redu. A niso vse krvavitve znak za preplah. Med pogostejše krvavitve spadajo tiste, ki se pojavijo v prvih dneh nosečnosti, ko se oplojeno jajčece vsadi v maternico. Te krvavitve so navadno zelo rahle, opazijo pa se v obliki madežev na spodnjem perilu. Naj poudarimo, da rahlo krvavitev na začetku nosečnosti opazi okoli 20 odstotkov nosečnic. Če jo opazite tudi vi, se nikar ne prestrašite, a za vsak primer obiščite ginekologa.


Vir: Žurnal





  
Nazadnje urejeno 28. jul 2008 11:26; skupaj popravljeno 2 krat
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
ally
Starost: 43Pridružen: 9. sep 2004Prispevkov: 7298Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 28. jul 2008 11:24
Povezava do prispevka

Tikka je napisal/a če bi imel dečko ene res trdovratne Hamasovce, ki bi preživeli tudi uriniranje. 

  

Za crknit, Tikka, kje jih pobiraš?

 

Sicer pa  za vse razlage ;)

0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 28. jul 2008 11:28
Povezava do prispevka
hmm, to bi morala pa malo pobrskat, da bi našla, kje sem to prebrala - če najdem, bom dala link Smile
 
hamasovci
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nepričakovana zanositev / možnost zanositve
Stran 1 od 18
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.