Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

DZZŽ: Stojnica "Ustavimo testiranje botoksa na živalih"

20. jul 2013 10:45
0

Oglasno sporočilo

... kampanjo "Ustavimo testiranje botoksa na živalih". V njenem okviru bomo prostovoljci društva v ponedeljek, 22. 7. 2013, v središču Ljubljane postavili informativno stojnico. Se vidimo?

Namen kampanje "Ustavimo testiranje botoksa na živalih"

 • ozaveščati javnosti o grozovitih poskusih na živalih,
 • pozvati proizvajalce k uporabi živalim prijaznih metod namesto testiranja na miših,
 • umakniti testiranje na miših iz evropske regulative.

Izraz botoks se je v javnosti uveljavil kot vsesplošen izraz za metodo, pri kateri z injiciranjem bakterijskega toksina butolina zgladimo ali odpravimo gube. Toksin botulin proizvaja bakterija Clostridium botulinum in je najmočnejši strup, kar jih trenutno poznamo. Toksin je lahko zelo nevaren strup, zaradi česar ga je, ko se uporablja kot zdravilo za ljudi, treba močno razredčiti. Vendar pa lahko proizvodni proces povzroči razlike v njegovi učinkovitosti, kar pomeni, da mora biti vsaka serija testirana.

Ustaljeni postopek testiranja je tipičen test LD50. Skupini miši vbrizgajo različne doze botoksa v trebuh, kar povzroči neznosno bolečino in trpljenje testiranih živali. Pojavijo se paraliza, okrnjen vid in respiratorna stiska. Po treh ali štirih dneh trpljenja živali umrejo zaradi zadušitve. Za testiranje posamezne serije je potrebno približno 100 miši.

Zaradi nenehne povečane porabe botoksa se bo zviševalo tudi število poginulih laboratorijskih živali. Iz tega razloga bi morali pri testiranju botoksa proizvajalci razmisliti o uporabi ene izmed številnih alternativ, ki že obstajajo na trgu.

Vabimo vas, da več o problematiki izveste na društveni stojnici, ki bo postavljena v ponedeljek, 22. 7. 2013, od 17. do 20. ure v središču Ljubljane (pri izteku Stritarjeve ulice in Turističnem informacijskem centru).

Vir: DZZŽ LJ

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Od zdravja srca do zdravja kosti in lepe, napete, mladostne kože – morski kolagen ima izjemne pozitivne vplive na naše zdravje in videz.