Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Dvanajsti papir tudi za brezdomčke na Kosovu

27. sep 2013 12:22
2

Oglasno sporočilo

... Centrom Vič Ljubljana (Jamova c. 105). Tam vas bodo pričakali prostovoljci Društva za zaščito živali Ljubljana (DZZŽ LJ) ob pomoči gasilcev iz vrst Gasilske brigade Ljubljana in seveda zabojnik za papir podjetja Gorenje Surovina, ki tudi tokrat skrbi za prevoz in postavitev zabojnika na lastne stroške.

Društvo z akcijo spodbuja odgovoren odnos do okolja, obenem pa na ta način zbira dodatna sredstva, ki olajšajo društveno delovanje. V društvu verjamejo v moč povezovanja in sodelovanja, zato del zbranih sredstev od papirja namenijo sorodni organizaciji, ki si prav tako prizadeva za boljši jutri živali. Po junijski zbiralni akciji so podporo namenili Zavodu Kosovir, v tokratni akciji pa podajajo roko društvu Mačjelovka, in sicer za projekt sterilizacij in kastracij na Kosovu.

Tako kot večina držav nekdanje Jugoslavije se tudi Kosovo spopada s problematiko brezdomnih psov in mačk. Maja letos je Kosovo dobilo novo zavetišče, njihova velika želja pa je, da zmanjšajo število brezdomnih živali na ulicah. Prav zato so začeli z obsežnim projektom CNVR (catch-neuter-vaccinate-release). Ker je na Kosovu praktično nemogoče najti veterinarja, ki bi sodeloval pri projektu, so jim na pomoč priskočili tujci, med njimi tudi prostovoljci in veterinarka iz društva Mačjelovka.

V DZZŽ LJ želijo kosovsko iniciativo podpreti tudi z zbiranjem hrane in opreme za zapuščene živali, zato bo na zaključju akcije zbiranja papirja postavljeno zbirno mesto za odeje, brisače, posodice, povodce, sredstva proti zajedavcem, razkužila in hrano za pse in mačke. Prav tako bo na lokaciji stojnica društva Mačjelovka, kjer bo mogoče kupiti društvene izdelke in se podrobneje pozanimati o kosovskem projektu.

Dobrodelni nakupi in slastni priboljški

Na akciji, ki poteka že šesto leto, bo postavljena tudi stojnica z artikli iz društvene spletne trgovine Nakupi iz srca in izobraževalnimi tiskovinami. Prav tako bo društvo v sodelovanju s trgovinama Gali in Aler s slastnimi priboljški nagradilo vse kosmate in repate pridneže, ki bodo s svojimi skrbniki obiskali zaključek akcije ali poslali pozdrave od doma.

Novost ob zaključku šestega leta zbiranja papirja

V preteklih šestih letih so v društvu ob pomoči podpornikov zbrali skupaj več kot 163 ton odpadnega papirja, od tega oktobra lani dobrih 18 ton. Z dogodkom, ki poteka dvakrat letno, obeležujejo svetovni dan varstva okolja (5. junij) in svetovni dan živali (4. oktober).

Letos so v sodelovanju s podjetjem Gorenje Surovina vsem, ki pridno zbirajo papir celo leto, prvič ponudili možnost, da v društvenem imenu kadar koli oddajo papir v kateri od poslovalnic Gorenja Surovine po Sloveniji. Tako lahko vsi, ki jim je mar za okolje in živali, namenijo star papir društvu, kadar želijo.

Društvo kljub tej možnosti verjame, da se bo tudi na zaključku oktobrske akcije zbralo lepo število prijateljev in podpornikov, ki se bodo odločili sobotni dan nameniti dobremu delu v živahni družbi.

Video utrinki z junijske akcije zbiranja papirja:

Več info na povezavi: Zbiramo že dvanajstič

2

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • Tincaaa

   • 27. sep 2013 18:39

    In kaj je zdaj narobe, če skrbijo za mačke? Mi je žal za otroke, ampak vsak pomaga tam/ tako kot sam želi/ ima možnosti .... Ne moremo vsi pomagati vsem, res mi gredo na živce komentarji v stilu spodnjega (zakaj pomagati živalim, če pa ljudje trpijo) ali pa "zakaj Tomo pomaga v Afriki, če so pri nas tudi lačni" .. Emm, pa dajte še vi pomagat komu, ane? (op. nisem iz DZZŽ, ampak pač svoje dobrodelne prispevke dajem večinoma za pomoč živalim)

   0
   • Mariposa07

   • 27. sep 2013 17:14

    Tukaj skrbijo za mačke, otroke pa neusmiljeno morijo v ženskih maternicah. Tihi genocid.

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Prišel je december in hkrati čas praznovanj in zabav.