Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Duhovni pomen zimskega solsticija

21. dec 2021 21:12
0

Oglasno sporočilo

Ob zimskem solsticiju začne Sonce nov sončni cikel. Žarki sijejo v temo in negujejo novorojeno življenje tam, kjer ga je treba gojiti. To se zrcali v naravi, saj so semena zakopana v temi Zemlje, da ponovno vzklijejo z življenja polnimi sončnimi žarki.

Zimski solsticij 2021 je bil danes, v torek, 21. decembra ob 16.58 po srednjeevropskem času, kar hkrati pomeni prvi zimski dan. V tem času doživljamo najdaljše in najtemnejše noči v letu ter najkrajše dni z najmanj dnevne svetlobe. Tema trenutno sicer zmaga nad svetlobo, a zimski solsticij pomeni prelomnico!

Pozimi vse drema v tihi zemlji, to je sveti čas počitka in razmisleka pred prebujanjem in počasnim prehajanjem v svetlejše in daljše dni. Energija zime je namenjena temu, da se poglobimo vase. To je plodna tema; tišina, iz katere se lahko sčasoma pojavijo hrepenenja naše duše in novi navdihi. Ko zavestno povežemo svoje zavedanje in delovanje z naravnimi cikli, se naše razumevanje lastnih ciklov osebne rasti začne poglabljati.

Zakaj porabimo toliko časa za zatiranje in skrivanje svoje teme? Ko se pojavijo negativna čustva in jih začutimo, so neprijetna, zoprna ali – še huje – se celo obsojamo, ker jih čutimo. Ko se bojimo lastne teme, se odklopimo od temeljnega vira lastne osebnostne moči. Ključ ni v tem, da dovolimo temi, da preplavi naša življenja in naše misli, temveč v razumevanju, da je tema lahko eden največjih katalizatorjev za osebno rast in preobrazbo. Morda celo naša pot do razsvetljenja.

S tem, ko si dovolimo začutiti svoja čustva in izkusiti lastno temo, lahko tema sama postane duhovna zibelka, v katero se rojeva naša notranja svetloba in novo življenje. Dovolite svojim občutkom, da vas vodijo, ker vaši občutki so vaša resnica.
Zimski solsticij je velika tišina, preden se moč Sonca začne stopnjevat in dnevi postajati daljši. Lahko je to čas za počitek in razmislek.

V latinščini je solsticij sestavljen iz dveh besed: sol – kar pomeni »sonce« in sistere, kar pomeni »stati na miru«. Zimski solsticij je ena najmočnejših točk v letu, saj se Zemljina os ustavi, obrne in začne premikati v nasprotni smeri. Tri dni okoli solsticija zato doživljamo moč točke mirovanja in premik smeri. Nepremično sonce je močna metafora za energijo, ki nam je na voljo ob zimskem solsticiju, da z namenom spremeni smer našega življenja in nadgradi to energijo, ko vstopimo v novo leto. Po najdaljši noči in najtemnejšem dnevu se noči krajšajo, dnevi pa postajajo čedalje daljši in svetlejši do poletnega solsticija.

Danes si pustite počivati v miru teme, saj veste, da se letni časi spreminjajo in da je pred vami vrnitev svetlejših dni. Spomnite se, da ste vedno povezani z Virom in da vaša notranja svetloba nikoli ne ugasne.

Ne pritiskajte nase, da naredite spremembe že zdaj ali da se aktivirate v svetu ... pustite, energijam novega življenja in navdiha, da počasi rastejo v vas in do pomladi boste prekipevali od nove energije in idej. Takšna je narava stvari – cikli in ritmi osebne rasti in sprememb, ko se dosledno negujete s sočutjem, dopuščate počitek in razmislek, in vaša letina leta 2022 bo veliko veselje.

Morda si boste želeli vzeti čas, da počastite in priznate konce in nove začetke v svojem življenju s kako slovesnostjo ali osebnim ritualom, ki tako počasti vašo preteklost in hkrati sprosti prostor, da naredite prostor za tisto, kar si želite v prihodnjem letu.

Karkoli se boste odločili narediti, da zaznamujete konec leta, prihod novega in ponovno rojstvo luči – ne glede na to, ali se ustavite v tihem razmišljanju ali praznujete v družbi – zavedajte se, da je po vsem našem planetu veliko ognjev, ki močno gorijo!
 

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kate je nosila plapolajočo midi obleko L.K. Bennett in ljubke espadrile s peto.