Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Dober partnerski odnos temelj za zadovoljstvo žensk s svojo postavo

9. dec 2013 10:03
0

Oglasno sporočilo

 

... in postavo, je pokazala raziskava, ki bo predstavljena na letni konferenci britanskega psihološkega združenja divizije klinične psihologije v Yorku. Za svojo raziskavo je Sabina Vatter z univerze Tallinn zbrala podatke 256 žensk v starosti med 20 in 45 let. Ženske so odgovorile na vprašalnike o njihovi telesni teži, predhodnih dietah in poskusih hujšanja, njihovi samozavesti in samopodobo, kot tudi stopnjo intimnosti in zadovoljstvo s svojimi partnerskimi razmerji.

Sabina Vatter je ugotovila, da s bile ženske, ki so bile bolj zadovoljne s svojimi razmerji tudi bolj zadovoljne s svojo telesno težo, ne glede na to, ali so dejansko imele 'idealno' težo ali ne. Te ženske so bile tudi bolj samozavestne in so manj dvomile vase. Sabina Vatter je povedala: "Ugotovili smo tudi, da so bile ženske, ki so že bile na dietah ali so hujšale tekom raziskave, manj zadovoljne s svojo telesno težo, so se pogosteje tehtale, bile manj samozavestne in imele višji ITM kot ženske, ki niso hujšale. Te ugotovitve kažejo, da ima naše zadovoljstvo z našo postavo in telesno težo več opraviti s tem, ali i in koliko smo srečni na pomembnih področjih našega življenja, kot je npr. partnerski odnos, kot to, koliko kaže tehtnica."

 

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sama sodim med tiste, ki prisegajo na naraven videz, zato se poslužujem le neinvazivnih metod, ki pomagajo pri ohranjanju svežega videza kože.