Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Dnevne navade otrok, ki redko zbolijo

18. nov 2022 8:15
0

Oglasno sporočilo

... zbolijo? Resnici na ljubo je vse odvisno od tega, kako dober imunski sistem ima in koliko prispevate k temu, da ga okrepite. Kljub temu je tukaj nekaj zdravih vsakodnevnih navad, ki jih morate predati vašemu otroku, da okrepite imunski sistem in se izognete kakršnemu koli srečanju z boleznijo.

Higiena rok je nujna

Čeprav se sliši nepomembno, je umivanje rok učinkovito za zajezitev širjenja okužb. Umivanje rok je odličen način za odstranjevanje bakterij in virusov, s katerimi se otroci lahko okužijo med igro, delitvijo igrač, dotikanjem predmetov itd. 

Brez dotikanja obraza

Mnogi virusi potujejo in se širijo s kapljicami v zraku, ki jih bolna oseba zakašlja ali kihne v zrak. V telo druge osebe pride skozi nos, oči in usta. Kljub temu je pomembno, da otroku poveste, zakaj se mora izogibati dotikanju obraza. Čeprav je lahko naloga težka tudi za odrasle, je učinkovita.

Zadosti spanja je ključnega pomena

Spalne rutine so bistvenega pomena, zlasti za otroke. Pomanjkanje spanja je pogosto povezano z oslabljenim imunskim sistemom. Študije so pokazale, da ljudje, ki ne spijo kakovostno, pogosteje zbolijo, kar velja tudi za otroke. 

Bodite telesno aktivni

Redna vadba je izjemno pomembna za ohranjanje splošnega zdravja. Znano je, da vadba spodbuja celično imunost, kar pomeni, da pomaga povečati kroženje imunskih celic v telesu. Medtem ko se otrokom ni treba predajati intenzivnim vadbenim rutinam kot odraslim, jih je treba spodbujati, da sodelujejo vsaj v dejavnostih, ki jih ohranjajo aktivne ves dan.

Jejte zdravo, uravnoteženo prehrano

Vsak starš ve, kako pomembna je prehrana za otrokov imunski sistem. Napolnite otrokov krožnik s hrano z veliko pisanega sadja in zelenjave. Poskusite vključiti živila, bogata z vitaminoma C, D in vlakninami, ki ne samo krepijo njihov imunski sistem in zdravje kosti, ampak tudi spodbujajo dobro prebavo.

PREBERITE TUDI: Če ne prej, se pomembnosti imunskega sistema zavemo, ko zbolimo

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Z Leo Pisani, strokovnjakinjo za kulturo oblačenja, smo se pogovarjali o celoviti podobi, ženstvenosti in kako pomembna je naša podoba.