Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Denar raje namenite novim dogodivščinam, namesto stvarem

15. okt 2018 11:20
0

Oglasno sporočilo

Oblačila, ličila, nakit in drugi predmeti, ki jih enostavno 'moramo imeti'. Pa se kdaj vprašamo, koliko so ti predmeti zares vredni? Ne le v smislu denarja; temveč koliko nam ti predmeti v resnici pomenijo in kaj nam dajo? Kupovanje stvari nam morda lahko dajo zadovoljstvo; a le začasno, bolj srečni boste namreč, če si boste privoščili katero izmed novih aktivnosti, ki se jih boste lotili prvič ali dogodivščin, ki vas veselijo in bodo v vas pustile močan vtis ter spomine za celo življenje.

PREBERITE TUDI: 30 stvari, ki jih boste v starosti obžalovali


Stvari izgubijo vrednost, spomini ostanejo za vedno

Marketing, podjetja in mediji nas skušajo prepričati, da potrebujemo marsikatere izdelke. Pripravijo nas do tega, da verjamemo, da brez določenih stvari oz. predmetov ne moremo živeti, zato mnogo ljudi želi nove, drage izdelke. Dejstvo pa je, da se moda in trendi spreminjajo in da novi izdelki sčasoma izgubijo aktualno vrednost.  Edine 'stvari', ki v življenju ne izgubijo vrednosti, pravzaprav niso stvari. So izkušnje ter spomini; kje ste bili, kaj ste počeli; kaj ste videli; koga spoznali, to je energija, ki bo spomin za vedno. Kam torej vložiti denar?

Potovanja

Ne nasedite torej ljudem, medijem in oglasom, ki vas prepričujejo, da kupite stvari, ki jih ne potrebujete. Raje bolje premislite, kam boste vložili svoj denar. Veliko ljudem se potovanja zdijo neizvedljiva želja, dejstvo pa je, da so danes potovanja dosegljiva bolj kot kdajkoli. Prepotovati svet je na prvi pogled neuresničljiva želja, če pa začnete hraniti denar in ga ne zapravljati za neumnosti, bo to morda povsem mogoče. 

Potovanja omogočajo osebno rast, saj svoje življenje na potovanju, kjer smo oddaljeni od vsakodnevnega okolja, dogodkov in ljudi, lahko pogledamo iz druge perspektive; najdemo nove poti in načine; stopimo iz okvijrev vsakdana. Če si ne morete privoščiti dolgih eksotičnih potovanj, pa to prilagodite svojemu žepu. Že Slovenija je dežela, polna lepih znemanitosti, ki jih še niste videli (nemudoma izločite Bled in Portorož in najdite nove kraje, kjer še niste bili).

PREBERITE TUDI: To moraš v svojem življenju še storiti!

Znanje

V znanju je moč in tega vam nihče ne more vzeti. S tem, ko se učite, tudi sami rastete in spoznavate nove stvari. Kam vložiti denar, če želite investirati vase? Udeležite se lahko mnogo tečajev in delavnic s področja, ki vas zanima in se tako naučite nekaj novega:

 • tečaji tujih jezikov;
 • kuharski tečaji;
 • tečaji za izdelovanje ročnih izdelkov,
 • nova izobraževanja;
 • delavnice, seminarji.

Športne in adrenalinske aktivnosti

Preizkusite se v nečem, česar še niste poskusili. Pojdite na bungee-jumping, prekolesarite del Slovenije, pojdite na soteskanje, skočite s padalom,... Možnosti je nešteto!

PREBERITE TUDI: 6 stvari, ki jih lahko podarite sebi in ne stanejo nič!

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
   zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
   neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
   Lahka
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Danes, 16. julija, bo polna luna, ki se ji bo pridružil tudi mrk. Bo to prineslo kaj dobrega?