Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Daniel Craig prejel kraljevo priznanje od princese Anne

20. okt 2022 12:08
0

Oglasno sporočilo

Tako ima igralec, ki mu je vloga Jamesa Bonda prinesla svetovno slavo, še eno skupno lastnost z likom 007. Kraljica Elizabeta je Craiga januarja imenovala za spremljevalca reda svetega Mihaela in svetega Jurija – prav tako kot izmišljenega vohuna – in s tem podala priznanje njegovemu filmskemu liku.

V torek je 54-letni britanski zvezdnik na slovesnosti na gradu Windsor prejel priznanje od kraljičine hčerke, princese Anne. Uradne strani kraljeve družine na družbenih omrežjih so ob objavi fotografije Craigovega nastopa na gradu uporabile znani stavek iz filmov o Bondu. "Pričakovali smo te," so nagajivo zapisali pod fotografijo.

Craig je nagrado za zasluge na področju filma in gledališča prejel v okviru vsakoletnega novoletnega seznama odlikovanj kraljice Elizabete. V vlogi vohuna je debitiral leta 2006 v filmu Casino Royale, Bonda pa je nazadnje igral v filmu 'Ni časa za smrt', ki je bil premierno prikazan septembra 2021.

Približno ob izidu filma je bil Craig imenovan za častnega častnika Kraljeve mornarice Združenega kraljestva. S tem imenovanjem je Craig stopil tudi po sledeh Bonda, ki je v seriji poveljnik kraljeve mornarice.

Leta 2012 je Craig nepozabno nastopil ob kraljici Elizabeti v posnetku, ki so ga predvajali med otvoritveno slovesnostjo olimpijskih iger 2012 v Londonu. Ko je bil Craigov lik poklican v Buckinghamsko palačo, jo je pospremil po hodnikih (s korgiji, ki so se jima pletli okoli nog!), nato pa so kaskaderji, ki so igrali par, s helikopterjem preleteli London in s padalom skočili na prizorišče olimpijskih iger.

Prejšnji teden je 72-letna princesa Ana vodila prvo skupinsko slovesnost investiture, odkar je 8. septembra umrla njena mati, kraljica Elizabeta. Na slovesnostih investiture, ki je večstoletna tradicija, člani kraljeve družine podelijo medalje tistim, ki so prejeli odlikovanja.

Princ William je prejšnji teden kot valižanski princ prav tako gostil svojo prvo slovesnost, na kateri je pozdravil Vanesso Redgrave, ki je bila imenovana za damo poveljnico Najodličnejšega reda britanskega imperija, kar je ženski ekvivalent viteškega reda.

"Obiska investiture v Buckinghamski palači ne primerjaš z nobenim drugim dosežkom, ne glede na to, za kaj gre. To je nekaj edinstvenega," je Redgrave povedala za tiskovno agencijo PA o podelitvi nagrade.

40-letni princ William je nagrado podelil tudi posebni zaščitnici svoje žene Kate Middleton, Emmi Probert. Probertova, ki novi valižanski princesi služi od leta 2010 in jo pogosto vidimo ob njej med kraljevimi angažmaji, je postala članica kraljevega viktorijanskega reda.

PREBERITE TUDI: Tako se je prehranjevala in gibala kraljica Elizabeta ll., da je dočakala 96 let

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali že na prvi pogled zaupate ljudem? Ali pa najprej analizirate njihov odnos, govorico telesa in vedenje, da bi jih bolje spoznali?