Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Čustveno prenajedanje in kako ga ustaviti

19. dec 2019 8:05
0

Oglasno sporočilo

... s čustvenim prenajedanjem. Ne jemo vedno samo za zadovoljitev fizične lakote. Mnogi se obračajo na hrano zaradi udobja, za lajšanje stresa ali za nagrajevanje. In ko to počnejo, si prizadevajo, da bi prišli do nezdrave hrane, sladkarij in drugih tolažbenih razvad. Ko se počutite na tleh,  posežete po sladoledu, si naročite pico... Čustveno prenajedanje s hrano povzroči, da se počutite bolje - da izpolnite čustvene potrebe, ne pa potreb telesa in želodca. Na žalost pa čustveno prenajedanje ne odpravi čustvenih težav. Pravzaprav se po navadi počutite še slabše.

Kako ustaviti čustveno prenajedanje?

Vprašanje, na katerega poskušajo odgovoriti mnogi strokovnjaki. Da ustavite ta vedenjski vzorec, je potrebno najprej prepoznati sprožilce. Ugotovite, kaj sproži vašo željo po hrani. Ko ugotovite sprožilce, morate najti druge načine, kako zadovoljiti vaše čustvene potrebe. Ni dovolj, da samo razumete cikel vašega čustvenega prenajedanja in svoje sprožilce, čeprav je to velik korak. Potrebujete alternativo hrani, na katero se lahko obrnete v sprožilnih situacijah. Naj bo to konjiček, prijatelj, hišni ljubljenček, nekaj kar vam bo preusmerilo misli in ko imate misli drugje, je potrebno storiti le še eno stvar -  zadnji korak, ki ga boste osvojili z veliko vadbe. Sprejmite svoja čustva, soočite se z njimi, premagajte jih, zadihajte z njimi in jih nadvladajte. Negativna čustva povzročajo težave z duševnim zdravjem in tudi fizičnim, ne hranite jih predolgo v sebi, osvobodite se jih in premagajte žalost, stres, anksioznost ali karkoli je tisto, kar vas tare.

PREBERITE TUDI: Ponovno dokazano, da prekinitveni post upočasnjuje staranje

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Po mnenju strokovnjakov je izjemno zdravilna, po navedbah pa naj bi celo zavirala staranje in tako vplivala na vitalnost.