Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Po diagnozi težke bolezni igralka pravi, da je verjetno zaključila z igralsko kariero

9. maj 2023 14:32
0

Oglasno sporočilo

Igralki so avgusta 2021 diagnosticirali multiplo sklerozo, medtem ko je snemala tretjo in hkrati zadnjo sezono serije Dead to Me.

Christina Applegate se po diagnozi multiple skleroze ne vidi več na televiziji, niti pri filmu.

V pogovoru za Vanity Fair, objavljenem v četrtek, je igralka v pogovoru o vplivu invalidne nevrološke bolezni na njeno vsakdanje življenje nakazala, da se je poglavje v njeni desetletja dolgi igralski karieri končalo, in pojasnila, da se ne namerava vrniti na filmska platna.

"Verjetno ne bom več delala pred kamero," je dejala 51-letna Applegate in hkrati pohvalila izkušnjo sodelovanja z Lindo Cardellini v Netflixovi seriji Dead to Me, katere tretja in zadnja sezona je debitirala novembra 2022.

"Ping-pong je veliko bolj zabaven, če je druga oseba prav tako dobra kot ti," je poudarila. "... Zelo sem vesela, da sem šla ven z nekom, ki je daleč najboljša igralka, s katero sem kdajkoli v življenju delala, če ne celo najboljši človek, kar sem jih kdajkoli spoznala."

Applegatejevi so avgusta 2021 diagnosticirali multiplo sklerozo, medtem ko je snemala tretjo sezono serije Dead to Me.

Multipla skleroza je bolezen, ki prizadene osrednji živčni sistem – možgane in hrbtenjačo – ter lahko povzroči težave z nadzorom in močjo mišic, vidom, ravnotežjem, čutenjem in mišljenjem. Simptomi so: odrevenelost, tremor ali pomanjkanje koordinacije. Vsak primer MS se razlikuje, saj nekateri ljudje živijo le z manjšimi težavami, drugi pa postanejo resno invalidni.

PREBERITE TUDI: Hudo bolno igralko, ki ji je bolezen spremenila videz, obtožili plastičnih operacij

Po postavitvi diagnoze je bila produkcija filma Dead to Me prekinjena, da se je Applegateova lahko začela zdraviti. Ko se je serija končno končala, je igralka novembra 2022 za Variety spregovorila o prihodnosti svoje kariere in razkrila, da je bilo dokončanje serije z njenimi simptomi tako težko, kot so pričakovali, da bo.

"Gre za to, da ugotovim, kaj sem sposobna početi," je dejala o svoji igralski prihodnosti. "Trenutno sem v tem tako nova. Potreben je čas, da nekako ugotoviš to bolezen in ugotoviš, kaj povzroča simptome. V vsem tem sem še novinka. Zato poskušam to ugotoviti – in hkrati žalujem za osebo, ki sem bila. Najti moram mesto, ki bo tako ljubeče, kot je bila moja snemalna ekipa; kjer ne bodo mislili, da sem diva, ko rečem: "Hej, lahko delam samo pet ur.""

Pojasnila je še, da išče "kraj, ki mi bo dovolil delati pet ur, če ne bom zvezda," in da je nastopanje v kakšni glavni vlogi v prihodnosti morda izključeno. "Nikakor ne bi mogla ponovno opravljati dela, ki sem ga pravkar končala. Mislim, da je bilo tako težko," je dejala.

PREBERITE TUDI: Zvezdnica, ki je zbolela za multiplo sklerozo, si je omislila zanesljivo pomoč

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Za kar najvišjo stopnjo privlačnosti je potrebnega manj vložka, kot si morda mislite.