Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Česa nas deževni dnevi lahko naučijo?

20. maj 2019 8:05
0

Oglasno sporočilo

Deževno vreme ni prav priljubljeno vreme. Kadar dežuje, moramo s seboj nositi dežnik, opravki postanejo težji, promet poteka počasneje, ne moremo se rekreirati na prostem in zdi se, da so vsi čemerni in slabe volje. Zaradi dežja so odpovedane tudi mnoge prireditve na prostem. Še posebej letošnja pomlad nam res ni prizanesla, v mesecu maju je na nas komaj kaj posvetilo sonce in to prav takrat, ko vsi že nestrpno pričakujemo poletje. Ampak vremena ne moremo spreminjati, vreme je, kakršno je, spremenimo lahko le svoj odziv nanj. Dež je pač nujno potreben, da se naši gozdovi, polja, njive, travniki in vrtovi napojijo z vodo, brez katere ne morejo preživeti.

PREBERITE TUDI: Naj deževni dnevi ne uničijo razpoloženja (nekaj idej, kaj početi)

Deževni dnevi nas učijo, da moramo upočasniti

Na deževne dni imamo ljudje običajno manj energije in smo bolj leni, kot običajno. In s tem ni nič narobe. Živimo v hektičnem času, in dež je lahko odličen opomnik, da moramo kdaj pa kdaj tudi upočasniti tempo. 

Deževni dnevi nas naučijo pomena tišine in prisotnosti

Ko dežuje, se udobno namestite, pokrijte z odejo in odprite okno. Ob topli skodelici čaja izostrite svoje čute; kako je slišati dež? Kako je vonjati dež? Kako so videti hiteče dežne kapljice?

Uživanje v trenutku

Dež nas lahko nauči, da lahko uživamo v trenutku. Ni lepšega, kot tek po dežju, kjer se lahko še bolj počutimo kot del narave. In skakanje po lužah, da škropi vse naokoli! Sprostite se, zbudite otroka v sebi in se spomnite, kako zabavno je to početi. S seboj vzemite zabavno družbo:  otroke, nečake, zabavno prijateljico.


Dež nas uči hvaležnosti

Ko je zunaj hladno in mokro, lahko še toliko bolj cenimo topel dom, streho nad glavo, udobje, in zavetje.

Dež nas uči, da je tudi preprosto lahko lepo

Dež vam lahko pokvari načrte; popoldanski tek, sprehod po parku, delo na vrtu ali kaj drugega. Dež vam pravzaprav podari prosti čas na drugačen način. Spustili boste namreč običajne aktivnosti, vendar lahko namesto tega počnete stvari, ki jih že dolgo niste in za katere si ne vzamete časa kar tako. Specite pecivo, preberite knjigo, pospravite omaro.

Ko boste naslednjič videlo dolgo deževno vremensko napoved, nikar ne obupajte; pomislite na vse priložnosti, ki jih imate. In vzemite si čas zase. S toplo skodelico čaja in dobro knjigo. 

PREBERITE TUDI: 21 zabavnih stvari, ki jih lahko počnete s svojimi otroki ob slabem vremenu

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 16. maj 2019 19:50
   Super, izpolnjuje vse kriterije!
  • Katrin 17. apr 2019 22:13
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
   • kisla je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Vse, kar spremenim, je malo več ukvarjanja z dlakami, kar pomeni, da pomladi bolj vestno uporabljam svojo Philips Lumeo Smile SPF uporabljam čez celo leto, pri negi pa poleti zadostuje kakšna lahkotnejša kremica kot v preostanku let ali pa serum ...
    0
   • teatime je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Poleti je obvezen spf, sploh če sem veliko zunaj. Uporabljam samo kreme z mineralnimi filtri. Letos je to Badger's Balm. Sicer pa izbiram bolj vlažilne kreme in serume. Na morju ne sme manjkati tudi aloe vera za pomiritev kože. Spijem veliko vode in ...
    0
   • Stephanie je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 1 dnevom
    Nimam posebnih priprav na poletje. Ves čas se trudim, da jem čim bolj zdravo, domačo hrano, popijem dovolj vode in poskrbim za zadosten vnos vitaminov, mineralov in antioksidantov (ob povečanih obremenitvah ali stresu tudi s prehranskimi dopolnili). ...
    0
   • lalalaand je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

    pred 3 dnevi
    Na poletje se pripravljam tako, da poskušam čimbolj zdravo jesti, torej čim manj predelane hrane in čimveč zdrave in sveže hrane. Poleg tega se poskušam čimveč gibati.

    Moja poletna nega kože obvezno vsebuje kremo z spf, brez katere ne morem ...
    0
  Izpostavljamo
  Maščobe na točno določenem in samo na tistem delu telesa se ne da izgubiti.