Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Če imate premalo magnezija, je tudi vitamin D neučinkovit

10. mar 2018 10:00
0

Oglasno sporočilo
... ter seveda vitamine in minerale. Vitamini in minerali oz. njihova (ne)učinkovitost so med seboj povezani in vseh mora biti dovolj, da optimalno delujejo. To velja tudi za vitamin D, ki za svoje delovanje potrebuje zadostne količine magnezija. Ravno magnezij pa je eden od mineralov, ki primanjkuje večini ljudi, prav tako tudi vitamin D, sploh pozimi.
 
 
To pa še ni vse – če uživate preransko dopolnilo vitamin D – in (vsaj) pozimi bi ga morali vsi – brez zadostne količine magnezija in vitamina K2, se vam bo povišala raven kalcija in fosfatov, a hkrati boste še vedno imeli pomanjkanje vitamina D. Tako pride do vaskularne kalcifikacije, je pokazala študija, objavljena v The Journal of the American Osteopathic Association.
 

PREBERITE TUDI: 5 znakov, da vam primanjkuje magnezija

 
Skratka, vitamin D se ob pomanjkanju magnezija sploh ne metabolizira in ostane shranjen in neaktiviran. "Ljudje jemljejo prehranska dopolnila Vitamin D, kar je dobro, a ne vedo, kako se metabolizira. Potrebuje K2 in magnezij, da je učinkovit," so povedali raziskovalci. Magnezij pa tudi zmanjša nevarnost za osteoporozo. Pomanjkanje kateregakoli od teh hranil lahko vodi v resne zdravstvene težave, poleg osteoporoze v deformacije okostja, kardiovaskularne bolezni, metabolni sindrom, težave z mišicami, oslabljen imunski sistem in mnoge druge.
 
Strokovnjaki opozarjajo, da pozimi nimamo kje dobiti vitamina D, saj skorajda ni sonca; zaužitje magnezija pa je močno pod zahtevanim minimumom, ker se je tako spremenila pridelava hrane, ki je povsem opustošena, in ker se večina ljudi prehranjuje zelo nezdravo, s predelano in neekološko pridelano hrano.
 

PREBERITE TUDI: Vse to so lahko posledice pomanjkanja vitamina D

 
Hrana, ki vsebuje največ magnezija, je naslednja: mandlji, zeleno-listnata zelenjava, banane, brokoli, neoluščeni rjavi riž, jajca (rumenjaki).
0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • mijauuu 14. sep 2018 14:41
   Super konsistenca
  • prue 12. sep 2018 19:37
   lep nanos
  • TP 10. sep 2018 21:08
   lip duo sculpt
  • Teena 6. sep 2018 13:53
   Najljubši
  • Akasha 26. avg 2018 16:07
   Super lahka konsistenca
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Katere so barve, ki same po sebi izžarevajo eleganco in prefinjen izgled?