Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Borovnice topijo maščobo na trebuhu

26. avg 2013 10:46
0

Oglasno sporočilo

... preprečevale tudi nastanek maščobnih oblog okoli trebuha in diabetes, imajo pa tudi potencial za zmanjšanje nevarnosti za nastanek srčno-žilnih bolezni in metabolnega sindroma. Za ta učinek se lahko zahvalimo fitokemikalijam, torej močnim naravnim antioksidantom, ki jih vsebujejo.

Raziskava je bila opravljena na University of Michigan Cardiovascular Center na laboratorijskih podganah, kjer so raziskovalci preučevali učinek posušenih zmrznjenih borovnic, zdrobljenih v prah in dodanih v prehrano podgan. Izvedli so mnogo primerjav med podganami, ki so jedlje borovničev prah in tistimi, ki ga niso, vse podgane pa so bile iz posebne raziskovalne vrste  podgan, nagnjenim k ekstremni debelosti.

Po 90 dneh prejemanja praška iz borovnic, ki je sestavljal 2 % njihove prehrane, so imele te podgane manj maščob na trebuhu, manj trigliceridov in holesterola v krvi in izboljšano občutljivost na inzulin, kar so vse merila, kako učinkovito telo presnavlja glukozo v energijo. Čeprav je že samo uživanje borovnic zmanjšalo nevarnost za nastanek kardiovaskularnih bolezni in metabolnega sindroma, so bili rezultati še veliko boljši v kombinaciji z dieto z malo maščob: te podgane so imele poleg tega tudi nižjo telesno težo, manjša jetra in nižji odstotek telesne maščobe.

Metabolni sindrom je bolezen, ki vključuje vrsto zdravstvenih problemov: preveč maščobe okoli pasu, zvišan krvni pritisk, zvišan krvni sladkor in trigliceride, kar vse vodi v povečano nevarnost za nastanek srčnih infarktov, kapi in diabetesa (sladkorne bolezni). Koristi zelenjave in sadja so že dolgo znane in dobro raziskane, vendar raziskava o vplivu borovnic kaže na vsebnost zdravju koristnih naravnih snovi, ki jih vsebujejo, ki so obetavne za obvladovanje teh bolezni in izboljšanje zdravstvenega stanja na splošno.

Borovnice lahko uživate pri vsakem obroku tekom celega leta v obliki prehranskega dopolnila Natures Aid Ekološke borovnice.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Letošnja spomladansko-poletna sezona prinaša kar nekaj zanimivih modnih novosti in ena izmed njih so zagotovo široke ...