Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

BODIFIT® ATLET: bodi boljši in premagaj sebe
Sponzoriran članek

17. nov 2017 16:00
0

... vseh ostalih aktivnih rekreativcev, na katerem bodo lahko preverili, koliko sadov obrodijo njihova vadba in treningi. Cilj tekmovanja je pod nadzorom strokovnjakov preveriti svoje zmogljivosti in najdi pravo pot do svojega fitnes ravnovesja.

Vse več posameznikov rekreativno obliko fitnesa prepoznava kot osnovno zadovoljitev potrebe po gibanju, zato se število privržencev te oblike rekreacije povečuje iz leta v leto. Pri tem ne gre prezreti temelja poslanstva fitnesa – ravnovesje. "Biti v ravnovesju pomeni, da lahko v vsakodnevnem življenju premaguješ najrazličnejše osnovne gibalne obremenitve in vzorce brez večjih težav. Vsak, ki redno obiskuje organizirano vadbo, dlje časa, bi moral razvijati telo v smeri, da je tega sposoben," pravi Marko Geršak, mednarodno priznan strokovnjak na področju fitnesa.
 
Polfinalno tekmovanje BODIFIT® ATLET bo prvo sezono potekalo v MariboruCelju in Ljubljani. Tekmovalci se bodo preizkusili v sedmih vajah, in sicer: 'long jump' – skok v daljino z mesta, 'one leg squat' – počep na eni nogi, 'pull-ups' – vzgibi vise, 'sit and reach' – predklon sede, 'bench press' – potisk s prsi, 'dumbbell crucifix' – horizontalno zadrževanje in 'cube sprint' – šprint v kocki. Prav te vaje predstavljajo gibalno in motorično dopolnjevanje in izpopolnjevanje. V vseh sedmih vajah se zaključi krog gibalnih sposobnosti kot so moč, vzdržljivost, koordinacija, agilnost, stabilnost.
 
"Koncept tekmovanja temelji torej na vajah, ki zagotavljajo ravnovesje. S tekmovanjem, ki bo potekalo pod nadzorom certificiranih fitnes inštruktorjev, BODIFIT® ATLET sodnikov, si vsak posameznik lahko dokaže, koliko je po številnih urah, mesecih in letih vadbe v fitnesu dejansko uspešen," pravi Geršak in dodaja: "biti fit ne pomeni, da imaš večje mišice kot tvoj sotekmovalec, pomeni, da se razvijaš v pravo smer in z redno vadbo premaguješ samega sebe."
 
Po zaključenem polfinalnem tekmovanju BODIFIT® ATLET, se bodo najuspešnejše trojice moških in žensk iz Maribora, Celja in Ljubljane, pomerili še na finalnem tekmovanju, ki bo v okviru EUROFIT FEST-a – največjega fitnes dogodka v Sloveniji, ki bo 3. in 4. marca 2018 v Medvodah. Finalna zmagovalca, BODIFIT® Atleta, moške in ženske kategorije čaka bogat nagradni sklad.
 

Prijavi se na tekmovanje BODIFIT ATLET in premagaj sebe!

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 8. jul 2019 21:28
   Navdušena
  • Katrin 8. jul 2019 19:50
   lep kratkoročen učinek
  • Katrin 8. jul 2019 19:46
   zelo nežen
  • Katrin 8. jul 2019 19:33
   neodločena
  • Katrin 7. jul 2019 23:20
   Lahka
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Preživeti prvi dan vrtca je lahko težko tako za otroke kot tudi mame! Prvi dan vrtca je eden najtežjih čustvenih dni za starše. V resnici ne gre toliko za to, da gre otrok prvič v šolo, ampak da se začne postopek spuščanja.