Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Bezeg v nosečnosti

30. maj 2013 8:00
0

Oglasno sporočilo

Bezeg ni samo užiten, ampak ima tudi nekaj zdravilnih lastnosti. Listi in poganjki pospešujejo izločanje seča in delovanje znojnic, zato so odlično naravno sredstvo za čiščenje telesa. Zdravilna snov v listih vpliva na količino sladkorja v krvi, zato je bezgov čaj primeren za sladkorne bolnike, saj pomaga pri nadzorovanju sladkorne bolezni. Bezgove liste lahko uporabite tudi kot antiseptični obkladek za rane in pa v stanjovanju, za odganjanje insektov.


qualityoflifemagazine.com

 

Najpogosteje uživamo bezgovo cvetje, ki ni samo odlično za čiščenje organizma, ampak pomaga tudi pri zbijanju vročine, pri kašlju, gripi, prehladu in celo pljučnici, senenemu nahodu in astmi. Čaj iz bezgovih cvetov je tudi odlično zdravilo proti aknam.Bezgovo lubje deluje odvajalno, zato pomaga pri motnjah v delovanju ledvic in mehurja.

Surov bezeg je strupen in ni užiten, pravilno nabran, posušen in pravilno pripravljen pa je užiten in zdravilen. Strupene pa so bezgove jagode, zato tudi teh ne smete uživati.


Uživanje bezga med nosečnostjo in dojenjem

 

Strokovnjaki, ki se ukvarjajo z zelišči, pravijo, da bezeg za nosečnice in doječe matere ni strupen, če ga ne zaužijejo preveč. Priporočljivo je predvsem pitje bezgovega čaja v kombinaciji z drugimi zelišči, ne priporočajo pa ocvrtega bezga in bezga z jajcem.

 

Nekateri ginekologi menijo, da uživanje bezga v nosečnosti in med dojenjem ni škodljivo, potrebna je le zmernost in uživanje do 5 dni.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Postenje je ena najbolj zdravih stvari, ki jih lahko naredimo zase.