Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ste v razmerju zaradi osamljenosti ali zaradi ljubezni? Ti znaki vam bodo razkrili

23. maj 2023 8:15
0

Oglasno sporočilo

... in siljenjem v razmerje. Včasih v želji, da bi imeli nekoga, to drugačnost izgubimo izpred oči in to nas lahko pripelje do tega, da se vrnemo k toksičnim bivšim partnerjem ali pa se spustimo v razmerje z nekom, ki ni pravi za nas.

Trik je v tem, da vidite to pomembno razliko v trenutku, ne leta kasneje. Čeprav je to nekaterim lažje kot drugim, lahko vsi dobro ocenimo potencial novega romantičnega partnerja, če smo le pošteni do sebe.

Zastavite si naslednja tri vprašanja, da boste vedeli, ali ste v zvezi, ki temelji na ljubezni, ali pa se samo bojite biti sami.

1. Ste s partnerjem popolnoma sami

Eden najjasnejših znakov odnosa, ki temelji na strahu pred osamljenostjo, je, da ne delujete pristno.

Strah pred izgubo partnerja povzroči, da se ne vedete kot običajno, značilno je spreminjanje vidikov vaše osebnosti ali žrtvovanje vaših vrednot, da bi se izognili povračilnim ukrepom ali obsojanju partnerja.

Ker vas vedno skrbi, da bi ga izgubili, vse, kar počnete, postane dejanje ohranjanja tega, kar imate med vama, in ne način, da resnično uživate v času, ki ga preživite skupaj. Ko se nenehno poskušate prilagoditi pričakovanjem nekoga drugega, zanemarjate lastne želje in potrebe, kar lahko povzroči občutke nezadovoljstva in izgubo identitete.

Zdravo zvezo zaznamuje prizadevanje obeh partnerjev, da ohranita svojo individualnost in hkrati podpirata drug drugega v odnosu.

2. Ste nesrečni, ko niste v njegovi bližini?

Čeprav je naravno, da se počutite srečnejše, ko ste v bližini ljubljene osebe, je to rdeča zastava, če ste nesrečni in zaskrbljeni, ko je ni zraven.

Če se v partnerjevi odsotnosti počutite prazni, do te mere, da mislite, da ne morete biti srečni brez njega, lahko to kaže na vaš strah pred izgubo osebe in ne na vašo ljubezen do nje.

3. Ste pogosto ljubosumni?

Ljubosumje je še en znak, da vajin odnos obvladujeta strah pred izgubo in lastna neustreznost.

Glede na raziskave je občasno ljubosumje v odnosih normalno in ga lahko razumemo kot pozitivno silo, saj opominja pare, naj drug drugega ne jemljejo za samoumevnega. Ljubosumje stopnjuje čustva in naredi intimne trenutke bolj strastne.

Intenzivno ali iracionalno ljubosumje pa je po drugi strani zakoreninjeno v našem strahu pred zapuščenostjo.

PREBERITE TUDI: Kako postaviti zdrave meje v odnosih?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Za kar najvišjo stopnjo privlačnosti je potrebnega manj vložka, kot si morda mislite.