Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ali kava res strezni ali pomaga pozdraviti alkoholnega mačka?

31. dec 2018 10:12
0

Oglasno sporočilo

... pojavijo jutro po zabavi. Obstaja mnogo nasvetov, kaj pomaga omiliti posledice naporne noči, in eden izmed njih je pitje kave. Pa to drži? Ali kava res strezni ali pomaga pozdraviti posledice alkoholnega mačka?

PREBERITE TUDI: To se zgodi vašim možganom, ko pijete alkohol

Kava ne strezni

Kava v resnici nima moči, da bi vinjenega človeka streznila. Alkohol je v telesu namreč naredil svoje in po toči zvoniti je prepozno. Kofein, adenozin in adrenalin, ki se nahajajo v kavi, vas morda res poživijo, ne zmanjšajo pa učinkov alkohola. Ko se boste želeli strezniti, vam kava torej ne bo pomagala.

Kava malo zmanjša glavobol

Če redno pijete kavo in ste od nje odvisni, vam bo skodelica te črne tekočine morda dobro dela. Še posebno, če imate nizek krvni pritisk, in vam običajno kava pomaga preživeti jutro ali pregnati glavobol. Če boste preskočili ta jutranji ritual, bo glavobol morda še hujši. Kava torej morda pomaga lajšati posledice mačka pri nekaterih posameznikih le s tem, da prepreči, da bi bil glavobol zaradi pomanjkanja kofeina še hujši.

Zaradi kave je lahko glavobol še hujši

Če boste ob alkoholnemu mačku spili skodelico kavo, vam le-ta lahko škodi. Kofein namreč oža krvne žile, kar poveča krvni tlak, zaradi česar vas glava lahko boli še bolj. Kava je tudi diuretik, kar pomeni, da odvaja vodo, alkoholni maček pa je najhujši prav zaradi dehidracije. Če boste v že tako dehidrirano telo vnesli še kofein, boste dehidrirani še bolj, zato skodelic a kave ni dobra ideja.

Preventiva in kurativa

Da bi se izognili alkoholnemu mačku, je najbolje, da ga preprečite. Dobro jejte in pijte zadostno količino vode še pred vnosom alkohola. Če se alkoholu ne boste mogli upreti, pa ob pitju opojne pijače pijte tudi veliko vode. Ne mešajte različnih alkoholnih pijač in zraven dobro jejte. Pomemben je tudi dober spanec. Če se zjutraj zbudite s težkimi posledicami alkoholnega mačka, pa najprej spijte zadostno količino vode ali za želodec skodelico pomirjujočega, nesladkanega čaja. Pojejte kaj hranljivega in zdravega, pojdite pod hladno-vročo prho in počivajte.

PREBERITE TUDI: Tako alkohol uničuje naše celice

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja pred 4 dnevi
   Super, izpolnjuje vse kriterije!
  • Katrin 17. apr 2019 22:13
   Premalo za suho kožo
  • numi 19. mar 2019 22:29
   preprost
  • numi 19. mar 2019 22:23
   sladek in vesel
  • numi 17. feb 2019 10:29
   top 2
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Deževni dnevi so večini ljudi prava nadloga, v resnici pa nas lahko marsičesa naučijo.