Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Ali je narobe, če si želite spolnosti bolj kot vaš partner?

15. jun 2022 8:19
0

Oglasno sporočilo

... prinese največje zadovoljstvo, hkrati pa se lahko počutite krive, ker želite še več. Ob upoštevanju globoko zakoreninjenih seksističnih standardov družbe lahko samo moški želijo spolnost, njihova partnerka pa bi jim morala slediti in jih zadovoljiti. Razbijanje takšnih stereotipov je potrebno, da ženske lahko sprejmejo svoje spolne želje in se ne počutijo krive, če si želijo spolnih odnosov pogosteje. Oglejmo si nekaj dejstev o tem, zakaj si ženske morda želijo več spolnosti in zakaj je to nekaj normalnega.

Ženske so bolj fleksibilne

Študije kažejo, da so ženske spolno bolj prilagodljive kot moški. Bolj so odprte za preizkušanje novih položajev, igranje vlog ali eksperimentiranje med samim aktom.

Dejanje intimnosti in povezanosti

Ženske priznavajo spolni odnos kot dejanje intimnosti in ljubezni. Zato menijo, da je to način za izboljšanje odnosa s partnerjem, medtem ko se večina moških nagiba k ideji, da je spolni odnos le akt. Zato si ženske morda želijo več.

Mnenje strokovnjaka

Strokovnjakinja za duševno zdravje in odnose, dr. Rachna Khanna Singh, pravi: "Napačno je misliti, da si ženske ne morejo želeti več spolnosti kot moški. Ženski libido je dokaj visok in njihovi hormoni besnijo, ko gredo skozi hormonske spremembe, na primer med nosečnostjo ali med menopavzo. Ženske uživajo v spolnosti enako kot moški. Fizična intimnost je pomembna sestavina močnih odnosov in povsem v redu je, da partner začne akt, ne glede na spol. Pravzaprav moški uživajo v dejstvu, da je njihova partnerka aktivna in želi včasih prevzeti pobudo." 

PREBERITE TUDI: 5 razlogov, zakaj vam ni do spolnosti

 

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Izraz "osebni slog" je modni žargon, ki se pogosto pojavlja. Ampak kaj pravzaprav pomeni?