Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

8 skrivnosti ljudi, ki nimajo navlake

Znebite se navlake s pomočjo spodnjih nasvetov

11. jan 2016 9:09
0

Oglasno sporočilo

... vaše stanovanje polno neuporabne navlake, ki zavzema dobršen kos prostora. Kako vam gre na živce, a se je kar ne znate znebiti! A verjemite, lahko se znebite navlake – preberite si 8 pravil ljudi, ki nimajo navlake in jih posnemajte.

1. Daril, ki jim niso všeč, ne obdržijo

Če smo dobili darilo, ki nam ni všeč ali ne vemo, kaj z njim, ni nič slabega, če ga damo dalje. Če se bojite, da boste s tem užalili svojo taščo, se tolažite s tem, da vas verjetno ne bo spraševala, kam ste dali tisto kičasto vazo. Če pa vas slučajno bo, recite, da jo imate v pisarni.

2. Nimajo oblačil, ki jim niso všeč

To pravilo morda zveni zelo očitno, a pomislite: koliko kosov, ki vam niso všeč in jih ne nosite, imate v omarah zgolj zato, ker niso raztrgani in vam jih je škoda zavreči? Zberite vse – ja, popolnoma vse – kose, ki vam niso všeč, in jih ne nosite in jih odpeljite na Karitas ali vrzite v Humana zabojnik, lahko pa jih podarite tudi kaki družini ali osebi v stiski.

3. Ne ločijo med poletno in zimsko garderobo

Prepričani ste, da so kopalke, preko zime spravljene v škatli v kleti, idealen primer pospravljenega in organiziranosti. A v resnici vam to le omogoča, da shranjujete stvari, ki jih ne potrebujete več. Dejstvo: vsa vaša garderoba mora priti v omare v stanovanju. Če ne, potrebujete čistko.

4. Stvari shranjujejo na računalniku

Nekatere stvari je lepo imeti v originalu, a te lahko povzročijo, da imamo cele škatle navlake, ki je ne potrebujemo. Vse, kar je možno, imejte na računalniku: knjige, filme, glasbo …

5. Investirajo v ločevanje smeti in recikliranje

Če boste poskrbeli za ločene smeti in odpadke že v stanovanju – embalaža, papir ipd. – boste imeli precej manj navlake, saj boste sproti vse pospravili v ustrezen koš.

6. Vsak dan pospravijo pult

Pospravite vse, kar imate na pultu – kar ne sodi v omaro ali hladilnik, je za stran.

7. Ko kupijo nov izdelek, starega zavržejo

Koliko stvari ste že kupili, ker je stara dotrajala, a je ob nakupu nove niste zavrgli? Naredite to – vključno za vse stare stvari, ne le 'od sedaj dalje'.

8. Nimajo omare oz. prostora za navlako

Ja, zelo mamljivo je imeti omaro, kamor lahko dajete vse, kar ne potrebujete in ne veste, kam s tem. A ko boste omaro namenili temu, se vam bo navlaka le kopičila. Vse posortirajte in pomečite stran kar je za stran, omara pa naj dobi nov, koristnejši namen.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kadar je Luna v znaku Tehtnice, je marsikaj mogoče. Tudi v ljubezni.