Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

8 lastnosti psihično močnih ljudi

23. apr 2018 8:50 K. R.
0

Oglasno sporočilo

Psihično močan človek ima sposobnost pogledati nevarnosti naravnost v oči, ob tem pa negativne občutke transformira v pozitivne. Psihična moč vas lahko popelje do uspeha. To pomeni, da se odlično spopadate s stresom in stresnimi situacijami. Nekateri se s tem rodijo, nekatere tako izoblikuje življenje, nekateri pa se tega priučijo, kar je sicer težko, a ni nemogoče. Psihično močni ljudje izstopajo iz množice. Takole jih prepoznate.

PREBERITE TUDI: Imate lastnosti čustveno inteligentnega človeka?

1. So vdani in disciplinirani

Psihično močni ljudje imajo življenjski cilj, v katerega verjamejo z vsem srcem in dušo. Ker so močni, lahko vanj vložijo vso energijo in voljo. Na poti do uspeha jih nič ne more ustaviti. Niso leni in ne čakajo na motivacijo, temveč razvijejo visoko raven samodiscipline.

2. Padce transformirajo v osebno rast

Ti ljudje lahko vidijo situacije z različnih zornih kotov. Poraz sprejmejo kot del življenja. Vedo, da je pot do uspeha tlakovana tudi s padci, ki jih marsikaj naučijo. Z njimi rastejo in jih vidijo kot priložnost za novo izkušnjo, iz katere izidejo zrelejši.

3. Lahko rečejo ne

Psihično močni ljudje zlahka rečejo NE. Določijo svoje meje in ne sprejmejo ničesar, kar jim krati mir in kar jih ne zanima. Če se jih prosi za nekaj, česar ne želijo, ne bodo dvoumno odgovarjali, temveč bodo predlagano jasno in nemudoma zavrnili.

4. Tolerirajo neudobje

Ti ljudje prenesejo marsikatero situacijo, in tako zlahka prenesejo tudi težke in neprijetne situacije, brez, da bi ob tem nergali. Pravzaprav se v take položaje spravijo kar sami, saj točno vedo, da bodo vse prenesli. Ne bojijo se bolečine, za katero vedo, da jih bo le naučila, kako biti še močnejši in nikoli obupati.

5. Vzamejo si čas za družino, prijatelje in zase

Najti čas za družino in prijatelje je ključnega pomena in to je tudi tem ljudem pomembno. Radi preživljajo čas z ljudmi, ki so jim pomembni, saj na ta način gradijo močne odnose. Radi si vzamejo čas tud zase, saj takrat lahko v miru razmislijo, kaj želijo in si napolnijo baterije, kar je bistvenega pomena za dobro počutje.

6. Postavljajo si izzive

Močni ljudje gredo z veseljem iz območja udobja in odkrivajo nove, neznane stvari. Drznijo si tvegati. Pravzaprav so tveganja del njihovega življenja, a kljub temu vsako tveganje skrbno pretehtajo, tako čustveno kot razumsko.

7. Sprejemajo dejstvo, da življenje ni pošteno

Živeti ob dejstvu, da nekdo prejme cvetove vrtnic in drugi trnje, ni lahko, nikakor. Ampak močni ljudje se naučijo to sprejeti in s tem živeti. Življenje sprejmejo tako, kot je, z vsemi temnimi in svetlimi platmi. Naučijo se plesati v dežju, saj vedo, da dobri in slabi časi pridejo in gredo. Vse mine. 

8. Osredotočeni so na svojo pot

Močni ljudje so močno osredotočeni na svojo pot in pri tem se ne obremenjujejo z uspehi in dosežki drugih ljudi, saj vedo, da ima vsak svojo pot in življenje. Držijo se svoje poti in se pri tem trudijo biti močnejši in boljši kot včeraj.

Psihično moč se da doseči. A to se ne zgodi čez noč. Bodite potrpežljivi. Trenirajte svoj um, bojujte svoje bitke, iz njih pridite kot zmagovalci. Postanite močnejši. Sposobni ste. 

PREBERITE TUDI: Visoko občutljiva oseba (Highly Sensitive Person - HSP)

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] pred 1 dnevom
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da se ne le več panično ne skrivam soncu, temveč celo namenoma sončim, verjetno ni več skrivnost.