Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

7 nasvetov za lepe nohte in negovane roke

12. avg 2016 13:31 Tanja Matko
1

Pravijo, da žensko starost izdajo vrat in dekolte ter roke. In res je tako. Kaj nam pomaga brezhibno negovana, mladostna koža na obrazu, če nas izdajo nenegovani in pozabljeni ostali deli telesa? Roke so najbolj in neprestano izpostavljene vsemu; z njimi delamo; jih izpostavljamo čistilom in kemikalijam; jih najpogosteje umivamo. Nič čudnega torej, da če ustrezno ne poskrbimo za njih, ne le izdajo, temveč celo navidezno povečajo našo starost.

Medtem, ko nekatere ženske res pazijo na roke, jih skrbno negujejo, ščitijo pred zunanjimi vplivi ter imajo vedno urejene in brezhibno nalakirane nohte, pa nekaterim to kljub trudu ali odločitvi, da 'zdaj bom pa res poskrbela (tudi) za roke', ne uspeva. Mnoge pa so prepričane, da to vzame veliko časa, je prezahtevno ipd.

A nič od tega ni res. Upoštevajte spodnjih 7 nasvetov in vaše roke bodo ne le lepe in negovane, temveč tudi ne bodo izdajale vaše starosti.

1. Ne pretiravajte z umivanjem

Ne, nikakor vas ne prepričujem v slabe higienske navade, ampak po vsakem papirju, ki ga preložite, si pa ni treba umivati rok. Tudi najbolj nežna in kakovostna mila so namreč vsaj malo izsušujoča, pa tudi že sama voda, in če se to izsuševanje (po nepotrebnem) ponavlja več desetkrat na dan; vsak dan; mesece in leta, se to kaj kmalu začne poznati na nagubani, izsušeni in postarani koži. Žal nobena krema ne more nadomestiti vztrajnega rušenja zaščitnega kislinskega plašča in odstranjevanja naravne maščobne plasti kože.

Pomembno je tudi, da se izogibate pretopli vodi. Če se le da, si roke umivajte z mlačno ali celo mrzlo vodo. Tako boste veliko manj izsuševale kožo.

2. Redno jih negujte, a po potrebi

Če je vaša koža na rokah normalna (torej ne izsušena), jih vsaj občasno namažite s kako kakovostno kremo z naravnimi olji in antioksidanti, če ste veliko na soncu, pa je priporočljivo nanesti tudi kremo z zaščitnim faktorjem. Če pa imate suho kožo, poiščite kremo s kakovostnimi sestavinami in jo uporabljajte po potrebi, vsekakor pa vsaj pred spanjem. Če je vaša koža zelo suha, najprej nanesite kapljico olivnega, mandljevega, avokado ali šipkovega olja in nato preko kremo.

Vseeno pa z mazanjem ne pretiravajte – roke namažite le, ko so suhe, sicer boste padle v začaran krog odvisnosti od krem. Bolj se boste mazale, bolj pogosto in na debelo se boste morale mazati.

PREBERITE TUDI: Kako odstraniti obnohtno kožico (brez striženja)?
 

3. Ne pozabite na obnohtno kožico

Lepo nalakirani nohti in negovane roke ne bodo prav nič pomagale, če boste pozabile na obnohtno kožico, ki bo izsušena, natrgana in nenegovana. Zato vedno pazite, da nanesete kremo tudi na obnohtno kožico, če pa je zelo suha, jo še dodatno negujte s kakšnim oljem. V ta namen lahko kupite oljni flomaster ali olje v ta namen, več kot izvrstno pa se obnesejo tudi ostala olja, ki jih imate doma (olje nanesete na bebi paličico in si ga zvečer vtrete v obnohtno kožico).

Preden nanesete olje ali kremo, kožico vsaj enkrat tedensko potisnite nazaj z leseno paličico. Če vam raste prekomerno, jo po potrebi previdno odstrizite ali uporabite kak serum, ki jo raztopi in tako pomaga odstraniti.

4. Imejte vedno nalakirane nohte

Vemo, vemo, tečno je … ampak se splača malo potruditi. Če skrbno nanesete lak in nato še kakovosten nadlak, bi vam manikira morala zdržati kak teden, če pa vam je tudi to odveč, vam toplo priporočamo, da si omislite gel oz. UV/LED lake, ki vam jih zapečejo pod UV/LED lučko. V tem primeru bo manikira brezhibna in bleščeča do zadnjega dne, ko boste lak odstranile oz. zamenjale zaradi narastka.

5. Nikoli ne imejte okrušenega laka

Ne glede na to, kako malo časa imate – gre le za dobro organizacijo, zato vedno poskrbite, da bodo vaši nohti brezhibno nalakirani. Če se boste odločile za UV/LED lake, to tako ali tako ne bo problem, če pa se lakirate z navadnimi laki, imejte vedno s seboj odtenek, s katerim imate nohte trenutno nalakirane za morebitne manjše popravke oguljenih konic ali okruškov. Torej če ste v pomanjkanju časa, vsaj popravite okrušene predele, dokler nohtov ne nalakirate na novo.

PREBERITE TUDI: 10 skrivnosti žensk, ki so vedno videti urejene
 

6. Poskrbite za enakomerno dolžino in obliko

Nohti naj bodo vedno lepo oblikovani, enake dolžine in oblike. Če se vam odlomi en noht – priporočamo sicer, da ne nosite predolgih, saj tako manikira zdrži dlje, poleg tega pa so krajši nohti videti bolj damski – skrajšajte vse nohte na enako dolžino in jih oblikujte v enako obliko.

7. Nikoli ne opravljajte del z vodo in čistili brez rokavic

Napaka, ki jo počne največ žensk z izgovorom, da 'z rokavicami nimajo občutka'. Kaj pa, če zgodbo obrnemo – predstavljajte si, da celo življenje pomivate z rokavicami – kaj bi se zgodilo? Prvič, ko bi prijele kozarec ali krožnik z golimi in mokrimi rokami, bi vam zletel iz rok. Vse je torej le stvar navade in odločitve, in če ste se navadile pomivati brez rokavic, se lahko tudi z rokavicami.

Posledici izpostavljanja rok vlagi in agresivnim detergentom nista le prezgodnje staranje rok in izsušena koža, temveč tudi ekcemi in dermatitisi, ki so lahko tudi neozdravljivi. Se torej splača kak teden potruditi in se navaditi pomivati z rokavicami? Presenečene boste, kako enostavno je, kaj kmalu pa navdušene še nad lepšimi rokami.

PREBERITE TUDI: VIDEO: Takšno je resnično življenje modela za roke
 

1

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
   • CandyCane

   • 22. avg 2016 13:28

    Vse je res in ko sem nehala pomivati brez rokavic so se mi roke prav pomladile. Smile

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.