Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

6 živil, ki se jih morate izogibati, če ste na keto dieti

17. okt 2022 8:15
0

Oglasno sporočilo

... ob dokaj nizkem dnevnem skupnem vnosu kalorij. V zadnjih letih je keto dieta (LCHF) postala izjemno priljubljena, njena potencialna učinkovitost pa se še naprej obsežno preučuje. Če razmišljate, ali ste se odločili za to dieto, potem morate vedeti česa ne smete jeste, saj vpliva na to, kako dobro se vaše telo prilagaja in spreminja v skladu z rezultati, ki jih iščete. V nadaljevanju vam predstavljamo 6 živil, ki so zelo priljubljene, vendar veljajo za nezdrave in "prepovedane" v tej dieti.

1. Sladkane pijače

Za vstop v ketozo – presnovno stanje, v katerem lahko telo namesto ogljikovih hidratov za energijo končno kuri maščobo –  bi morali vsak dan zaužiti le približno 20–50 gramov ogljikovih hidratov. Sladkane pijače, kot so gazirane pijače, športne pijače, sokovi ali pijače z okusom sadja in sladki čaji, imajo običajno veliko dodanih sladkorjev in ogljikovih hidratov. Če poskušate slediti keto dieti, lahko uživanje preveč tovrstnih pijač povzroči, da se telo vrne k razgradnji ogljikovih hidratov za energijo namesto shranjene maščobe.

2. Pekovski izdelki

Pecivo in pekovski izdelki vas ne bodo le potisnili čez dnevni vnos ogljikovih hidratov med keto dieto. Toda odvečne kalorije in dodani sladkorji v sladkih dobrotah lahko na koncu povzročijo zdravstvene težave, kot so povečanje telesne mase, visok krvni tlak, sladkorna bolezen in bolezni srca.

3. Sadni jogurti

Priporoča se samo nakupovanje navadnih, nesladkanih jogurtov ali jogurtov z nizko vsebnostjo sladkorja. Pri tem se lahko izognete sladkanim jogurtom ali jogurtom z okusom sadja, ki imajo lahko do približno 12 čajnih žličk čistega sladkorja.

4. Sladoled

Sladoled vsebuje ogromno sladkorja, zato ga tisti na keto dieti ne smete uživati. Zgodilo se bo podobno kot s pekovskimi izdelki. K sreči v trgovinah že obstajajo prijazne "keto" različice sladoledov, ki imajo 0 ali zelo malo sladkorja.

5. Predelane mesnine

Vnos sladkorja dejansko močno vpliva na keto dieto, vendar ni edino makrohranilo, na katerega morate biti pozorni. Omejiti morate tudi vnos nasičenih maščob, ki jih je polno ravno v predelanih mesninah, kot so slanina, hrenovke, suhe mesnine in podobno.

6. Že narejeni solatni prelivi

Veliko komercialno pripravljenih solatnih prelivov na trgu vsebuje veliko dodanih sladkorjev, nezdravih maščob in natrija. Čeprav vse to na splošno ni dobro za vas, je še posebej pomembno, da se teh dejavnikov zavedate, ko poskušate slediti ketonski dieti.

PREBERITE TUDI: Recept: Najboljša domača keto čokolada, kar ste jih kdaj poskusili (brez sladkorja!) 

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj zvezdnic, katerih hčere so njihove naslednice, ali pa so jim vsaj vizualno vsaj malo podobne.