Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

6 korakov, kako se iskreno opravičiti v zvezi

8. jul 2021 8:11
0

Oglasno sporočilo

...stiskah sta dve osebi končno sposobni biti v ljubečem in zadovoljivem odnosu. Poleg tega je zelo naravno, da se vsi kdaj zmotimo, enako velja tudi za pare. Pri tem je pomembno prepoznavanje napak in opravičilo partnerju brez kakršnih koli neprimernih komentarjev. V pomoč pri tem naj vam bo 6 korakov za pravilno opravičilo v zvezi.

Prosite za dovoljenje, da se opravičite

Ne morete kar tako domnevati, da je vaš partner pripravljen na vaše opravičilo. Včasih dovoljenje za opravičilo pride takoj, včasih pa potem, ko so se užaljeni imeli priložnost ohladiti. Ko so pripravljeni, jim podrobno sporočite, za kaj se opravičujete.

Sporočite jim, da se zavedate, da ste jih prizadeli

Povejte jim, kako zelo obžalujete, kar ste storili, veste, da je bilo narobe, in cenite njihove občutke. Izrecite, da si želite, da bi lahko čas vrnili nazaj in spremenili, kar ste rekli ali storili. Pazite tudi, da ne rečete ničesar v vrstici z besedo: "Če sem te prizadela, mi je žal."

Povejte jim, kako nameravate popraviti situacijo

Čeprav napake ni vedno mogoče odpraviti, je namen, da to želite storiti, plemenit. Ko je le mogoče, storite vse, da bodo stvari popravljene. Ko ni, naj partner izbere rezultat, ki bi ga želel videti.

Sporočite jim, da napake ne boste več ponovili

Samo opravičilo za napako ne bo delovalo. Partnerju morate sporočiti, da v prihodnosti ne boste ponavljali iste napake. V nasprotnem primeru to, kar ste ponudili, ni opravičilo, ampak izgovor.

Prosite jih za odpuščanje

Ko se pogovorite, prosite partnerja, naj vam odpusti. Kar pa nočete storiti, je domnevati, da vam bodo samo zato, ker ste prosili za odpuščanje.

Razmislite o nadaljevanju z lastnoročnim zapiskom

Rokopisno sporočilo je trajni opomin na vaše obžalovanje in obljubo, da ne boste ponavljali napake. Pomaga vam tudi izpolniti obljubo, saj je v pisni obliki.

PREBERITE TUDI: Najboljša oblika ljubezni ali kaj potrebuje razmerje, da ljubezen ostane

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ste presenečeni ob novici, da lahko izdelki za osebno higieno žensk vsebujejo nevarne kemikalije?