Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 življenjskih lekcij, ki se jih lahko naučite od svojega psa

23. apr 2020 8:07
0

Oglasno sporočilo

...snegu, ali se valjajo po trebuhu, naši pasji spremljevalci navadno uživajo v vsakem trenutku, ki jim ga daje življenje. Če bi  jim posvetili več pozornosti, bi ugotovili, da so psi v bistvu duhovni guruji, ki nas lahko vodijo na poti življenja. Veliko se lahko naučimo iz njihovega obnašanja.

1. Bodite hvaležni

Hvaležni bi morali biti za to kar imamo, namesto tega pa smo žalostni zaradi stvari, ki jih nimamo. To je zato, ker smo sprogramirani, da dobre stvari jemljemo za samoumevne in vedno razmišljamo le o slabih. Ampak ne psi. Vsakič, ko nahranite vašega psa, se ta obnaša tako, kot da je prvič v življenju videl hrano. Vesel je, srečen je, živi v trenutku.

2. Pustite preteklost za sabo

Ena najbolj srčnih stvari pri psih je ta, da jih je, ne glede na to, koliko trpljenja ali zlorabe so preživeli, mogoče sanirati z nekaj ljubezni in nege. Psi niso ogorčeni ali jezni zaradi tistega, kar se je zgodilo, pozabijo in živijo v trenutku.

3. Ljubite brezpogojno

Takoj ko dobiš psa, verjetno na novo spoznaš, kaj pomeni "brezpogojna ljubezen". Psi ljubijo, ne da bi kaj pričakovali v zameno.

4. Ne izgubite upanja

Psi razumejo pravi pomen ohranjanja vere. Ne odvrne jih niti to. da se stvar, ki jo želijo, ne pokaže. Vedno bodo v pričakovanju.

5. Odpuščajte

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste psu stopili na rep? Potem ste verjetno opazili, da vam je takoj odpustil. Psi so res ena najbolj odpuščajočih vrst živali in to je le del tistega, kar jih naredi tako brezskrbne in srečne. Ljudje bi se lahko od psov naučili eno ali dve o odpuščanju in opuščanju zamer.

PREBERITE TUDI: Lastniki psov se gibajo dvakrat več

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Po mnenju strokovnjakov je izjemno zdravilna, po navedbah pa naj bi celo zavirala staranje in tako vplivala na vitalnost.