Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 zdravih načinov, kako okrevati po toksičnem razmerju

12. jun 2020 8:05
0

Oglasno sporočilo

Po drugi strani pa bi morali občutiti neizmerno olajšanje, da osebe ni več v vašem življenju in začeti sanjati o čudovitem življenju, ki vas čaka. Morda pa že celo proslavljate nove začetke. Istočasno pa del vas pogreša tisto osebo, čeprav je morda z vami grdo ravnala. To ni nič neobičajnega. Če imate nekoga radi, je nemogoče te občutke prekiniti čez noč. Ta čustva vas lahko spremljajo tudi tedne in mesece po končanem razmerju. Preberite nekaj nasvetov, kako čim hitreje in čim bolje okrevati po toksičnem razmerju.

1. Pojdite sami na potovanje

Toksično razmerje vas je morda pustilo negotove in vam znižalo samozavest, zaupanje, morda ste celo izgubili svojo identiteto in ste mnenja, da ne znate več sprejemati svojih odločitev in skrbeti zase. Na potovanju boste sami sebi dokazali, da zmorete vse. Ne rabite oditi na drugi konec sveta, dovolj je že mesto, ki ga ne poznate.

2. Pišite o svojih čustvih

Pisanje dnevnika je priljubljen hobi z razlogom - je čudovit način za izražanje težkih misli in občutkov. Kupite zvezek ali dnevnik in začnite pisati, risati, slikati ali izdelovati kolaže.

3. Najdite nov hobi

Toksični odnosi ponavadi uničujejo dušo. Ko zapustite toksično osebo, morda ne boste vedeli, kdo ste ali v čem uživate. Morda ste izgubili zanimanje za svoje nekdanje hobije. Prekinite rutino, tako da si trikrat na teden vzamete pol ure, da raziskujete nove interese, ali se ukvarjate z nečim, kar ste imeli radi, preden ste spoznali bivšega.

4. Naučite se prepoznati toksične ljudi

Kdor je preživel toksično ali zlorabljajoče razmerje, ve, da je učenje prepoznavanja energijskih vampirjev, narcisov ali ljudi s slabimi nameni ključna življenjska spretnost. Ostanite samski nekaj časa in si preberite nekaj o dinamiki nezdravih odnosov, zlorabah in opozorilnih znakih, ki kažejo, kdaj je čas, da izstopite iz zveze.

5. Izogibajte se osebe, ki je kriva za vaše stanje

Konec zveze lahko sproži neke vrste obup. Morda ne želite nič drugega kot videti ali govoriti s svojim bivšim partnerjem. Morda jih želite prositi, naj se vrnejo, kljub temu da vam ne ponujajo ničesar pozitivnega, ali si morda domišljate, kako bi začeli prepir, v katerem jim natančno sporočite, kako grozni so bili. Če se boste na njihova sporočila odzvali, bi se lahko kratkoročno počutili bolje, toda če se želite odstraniti od toksičnih odnosov, je edina možnost, da popolnoma prekinete stike.

PREBERITE TUDI: Kako preboleti konec zveze

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Partner je oseba, na katero najprej pomislimo v dobrih in slabih trenutkih.