Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 vsakdanjih navad, ki povzročajo hitrejše staranje

30. apr 2020 8:17
0

Oglasno sporočilo

... pot do tega je dolga, sploh če že v mladosti niste najbolj pazili na svoj videz in niste ravno zdravo živeli. Čas je, da stvari vzamete v roke že sedaj, ko še ne štejete vsake gubice na obrazu. Odpovejte se nekaterim navadam, zaradi katerih se hitreje starate, pa tega sploh ne veste. 

1. Stresa nimate pod nadzorom

Te dni živimo v super stresnih časih, vendar je zdaj bolj kot kdaj koli prej treba poskušati ostati pozitiven. Številne študije podpirajo dejstvo, da lahko stres (kratkoročni in dolgoročni) povzroči prezgodnje staranje.

2. Zanemarjate prijatelje

Ko razmišljate o stvareh, ki vas osrečujejo, lahko povečate možnosti za dolgo, zdravo življenje in hkrati verjetno privzeto sledite dieti in telovadbi. A kot kaže, je ključno imeti tudi dobre prijatelje. Raziskave so namreč pokazale, da so tisti, ki imajo dobre in trdne prijateljske vezi, veliko bolj mladostni kot tisti, ki prijateljev nimajo.

3. Preveč sedite

Verjetno ste že slišali, da je sedenje novo kajenje, a se morda ne zavedate, kako zelo lahko vpliva na proces staranja. Študija iz leta 2012, objavljena v reviji 'Journal of Aging Research', je pokazala, da so bili tisti, ki so sedeli več kot štiri ure na dan, povezani s hitrejšim staranjem. Nasprotno pa je pri tistih, ki so sedeli manj kot dve uri na dan, 43 odstotkov večja verjetnost, da bodo starali počasneje.

4. Uživate preveč mlečnih izdelkov

Mlečni izdelki povzročajo vnetja v telesu, še posebej neugodni so za naš prebavni sistem, ki pa mora delovati, če se želimo počasneje starati. Kozarec mleka na dan, bi lahko bil že preveč.

5. Pijete premalo vode

Telo je sestavljeno predvsem iz vode, zato ga je treba vsak dan napolniti s kar nekaj tekočine. Če pijete manj od priporočene količine, se lahko pomanjkanje tekočine manifestira na vaši koži. Po podatkih strokovnjakov je pitje dovolj tekočine eden izmed številnih vzrokov za suho kožo in srbenje pri starejših posameznikih.

PREBERITE TUDI: Gibanje zavira staranje

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  • Dow* 20. sep 2021 20:00
   dobra
  • Dow* 20. sep 2021 17:09
   super
  • Dow* 20. sep 2021 17:04
   v redu
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Študija je pokazala šokantno odkritje: splavilo je skoraj 82 % žensk, ki so prejele "cepivo" za Covid.