Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 stvari o princesi Diani, ki jih niste vedeli

1. sep 2022 10:15
0

Oglasno sporočilo

... življenjsko zgodbo in tragično smrtjo. Tukaj je pet stvari, ki jih morda še ne veste o njej.

1. Imela je brata, ki je umrl kot dojenček

Diana je bila tretja hči, rojena leta 1961 v aristokratski družini Spencer. Andrewu Mortonu je za knjigo "Diana: Her True Story" povedala: "Bilo je zelo nesrečno otroštvo ... Nisem mogla razumeti, zakaj sem bila morda nadloga, kar sem v poznejših letih dojemala kot del celotnega vprašanja o otroku, ki je umrl pred menoj. Bil je sin (John, ki je umrl v desetih urah po rojstvu leta 1960) in oba moja starša sta si želela moškega potomca.

2. Njen trik s torbico je preprečil paparace

Vedno je nosila ročno torbico, da si je z njo lahko pokrila dekolte, ko je stopila iz avta in so jo oblegali paparaci.

3. Družila se je s Freddijem Mercury-em

Diana je bila znana po svojem prijateljstvu z rock zvezdnikom Eltonom Johnom, ki je pel na njenem pogrebu, vendar njeno razmerje s slavnim pevcem skupine Queen ni bilo tako javno. Vendar pa je igralka Cleo Rocos v svojih spominih iz leta 2013 povedala nekaj detajlov. Pripovedovala je o večeru v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko sta se obe družili z Mercuryjem in komikom Kennyjem Everettom v Everettovi hiši. Ostali trije so nameravali oditi v Vauxhall Tavern, slavni londonski gejevski klub, pri čemer niso mislili, da bi se jim Diana želela pridružiti. Vendar je prosila, če lahko gre zraven.

4. Hodila je po minskem polju

V zadnjih letih svojega življenja se je Diana začela ukvarjati z neeksplodiranimi kopenskimi minami, ki so ostale iz vojn, zaradi katerih so civilisti izgubili okončine, potem ko so nič hudega sluteči stopili nanje. Februarja 1997 je z BBC-jem posnela zelo odmeven dokumentarec, v katerem je nadela zaščitno opremo in hodila po polju, posutem z minami v Angoli.

5. Avto, v katerem je umrla, ni bil varen

Diana je umrla v Parizu, 31. avgusta 1997, skupaj s svojim fantom Dodijem Al Fayedom v prometni nesreči, ki je od takrat vir polemik. Lovili so ju paparaci in teoretiki zarote menijo, da je bila njena smrt načrtovana. Do sedaj to ni bilo dokazano. Vendar pa je dokumentarni film iz leta 2017 opozoril, da je imel mercedes, v katerem je bil par, težave z nestabilnostjo in so ga odpisali, potem ko je bil dve leti prej udeležen v večji nesreči. Kljub temu je bil avto nekako predelan in prodan limuzinskemu podjetju, ki je z njim prevažalo goste hotela Ritz. 

PREBERITE TUDI: Jutranja rutina, ki ji je sledila pokojna princesa Diana

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja pred 1 dnevom
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vsako leto se nahajamo na dveh ločenih koledarjih: gregorijanskem in astrološkem.