Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 stvari, ki jih lahko storite po prepiru, da se umirite

19. okt 2022 8:17
0

Oglasno sporočilo

... in lahko posledično povzročijo stalno napetost in brazgotine v odnosu. Grda resnica je, da ne glede na to, koliko se trudite, v vsakem odnosu zagotovo pride do nesoglasij – naj bo to s starši, s partnerjem, med prijatelji, s sodelavci itd. Da bi preprečili poslabšanje situacije, lahko po prepiru sprejmete nekaj ukrepov.

1. Ustvarite distanco do situacije

Takoj po prepiru vsi doživimo povečan občutek čustev, ki lahko zameglijo naše razumevanje situacije. Poleg tega bomo verjetno naredili korak k poslabšanju že tako slabega položaja. Dajte telefon proč, pojdite na tek ali sprehod, ali pojdite v telovadnico. Visoko intenzivna vadba lahko pomaga umiriti um.

2. Zamotite se z glasbo, meditacijo

V tej situaciji lahko odvračanje pozornosti pride prav. Po sprehodu ali vadbi povečajte svoj odzivni čas tako, da se lotite česar koli, kar radi počnete. Čuječnost je mirno sedenje in prepuščanje toku misli. Glasba je še en dvig razpoloženja; gledanje filma, branje ali slikanje lahko služi tudi kot odličen razbijalec stresa.

3. Razmislite

Razmislite o celotni situaciji. Večinoma imamo selektivno zadrževanje, kjer bolj poudarjamo, kaj je povedala druga oseba, saj to krepi naša čustva, zato ostane v našem spominu. Toda pravi pristop bi bil, da razmislite tudi o svojih napakah in o tem, kako bi lahko bili boljši. 

4. Pogovorite se

Vedno se je dobro opravičiti, če menite, da bi lahko naredili nekaj narobe. Če menite, da je bila druga stran precej ostra, to osebi mirno sporočite. Vsi se več naučimo iz svojih napak, zato imejte odprto komunikacijsko linijo. Dvosmerna komunikacija je merilo vsakega zdravega odnosa. Obstaja možnost, da je zadevna oseba toksična in nepopravljiva. V tem primeru se naučite ohranjati razdaljo.

5. Učite se iz izkušenj

Pomembno je, da prenesete svoje izkušnje iz prejšnjih situacij - na primer, kdaj se ustaviti, se vzdržati prepirov, ne jemati sebe in svojih mnenj resno, opustiti navado, da imate zadnjo besedo, obvladovanje čustev in opazovanje samoomejevanja je pomembno.

PREBERITE TUDI: Tako ugotovite, če bivši še vedno goji čustva do vas

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali že na prvi pogled zaupate ljudem? Ali pa najprej analizirate njihov odnos, govorico telesa in vedenje, da bi jih bolje spoznali?