Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 preprostih stvari, s katerimi lahko praznujete dan Zemlje

22. apr 2021 9:33
0

Oglasno sporočilo

... da pokažemo hvaležnost in po potrebi spremenimo svoje navade, da postanejo bolj okolju prijazne. Toliko malenkosti obstaja, ki jih lahko storite za praznovanje in reševanje Zemlje, da bi bila škoda, če se ne bi lotili vsaj ene.

Posadite drevo

Drevesa so izjemno koristna, niso le lepa, temveč med tono drugih koristi očistijo zrak in oddajo več kisika. Posadite ga na dvorišče svoje hiše, če imate to možnost, morda v gozd, kamor hodite na sprehod in je že mnogo posekanega drevja ... Druga možnost je, da posadite svoje sadje in zelenjavo, ki bo koristilo vašemu zdravju in zmanjšalo količino emisij fosilnih goriv.

Zamenjajte avto za kolo ali javni prevoz

Poiščite druge možnosti prevoza, ki vam pomagajo zmanjšati ogljični odtis in vas spodbudijo k gibanju. Manj avtomobilov na cesti, manj emisij ogljika, ki onesnažuje zrak in prispeva k globalnemu segrevanju. Vožnja s kolesom in sprehod sta dve najboljši možnosti. Če nimate kolesa ali je služba preveč oddaljena, pa uporabite javni prevoz.

Uporabite steklenico za vodo, ki jo je mogoče ponovno napolniti

Samo zato, ker svoje plastične steklenice z vodo vržete v koš za smeti, še ne pomeni, da ne škodujejo okolju. Poleg tega, da za izdelavo vseh teh steklenic vsako leto potrebujejo več kot 1,5 milijona sodov nafte, je na odlagališčih še vedno več kot dva milijona ton plastenk z vodo. Kupite steklenico za večkratno uporabo, po možnosti tisto, na katero je pritrjen filter, tako da boste vsakič dobili svežo vodo.

Odjavite se od reklamnih katalogov

Dejstvo je, da več kot 100 milijonov dreves posekajo vsako leto za proizvodnjo neželene pošte, vključno s katalogi. Poleg tega običajno vseeno le končajo v smeteh. Na svoj nabiralnik nalepite nalepko, da ne želite prejemati reklamnih katalogov. Majhni koraki do velikih sprememb.

Kupujte lokalno

Poleg podpore podjetjem na vašem območju boste pomagali tudi Zemlji. To je zato, ker hrana v trgovinah prevozi povprečno 1500 kilometrov, da pride do vas in vso to pošiljanje lahko povzroči onesnaženje ter povečanje porabe fosilnih goriv in emisij ogljika. Ko kupujete lokalno, se prevaža na krajših razdaljah.

PREBERITE TUDI: Varčevanje z vodo ter ločevanje odpadkov

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Zanesljivi viri iz kraljeve palače trdijo, da se spodnjih 7 izdelkov vedno nahaja na njeni kozmetični polički.