Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 načinov, kako prepoznamo ponaredke parfumov

4. avg 2020 9:40
0

Oglasno sporočilo

... zato je dobro, da se naučite teh petih trikov. Z njimi boste prepoznali in ločili originalne dišave od ponaredkov - ki jih je na trgu ogromno.

1. Preverite celofan

Originalni parfumi so oviti v tanek celofan, ki je okoli škatlice zavit natančno, brez gubic in zraka. Parfumi, ki imajo celofan zavit nepopolno, med škatlico in njim pa je zrak, so najverjetneje ponaredek.

2. Oblika stekleničke

Če pogledamo po policah trgovin z dišavami, lahko opazimo parfume, ki so po videzu in vonju nenavadno podobni nekaterim vrhunskim oblikovalskim parfumom. Ta preprost trik omogoča, da se zahrbtni proizvajalci zaščitijo pred sodnimi spori. Zato ne pozabite natančno pregledati stekleničke za parfume, preden jo kupite.

3. Barva parfuma

Znane blagovne znamke v svojih izdelkih ne uporabljajo veliko barvila, zato je barva pristnega parfuma običajno bleda. Presenetljiva 'kemična' barva tekočine je znak ponarejenega parfuma.

4. Serijska številka

Na dnu stekleničke mora biti navedena serijska številka (in ne prilepljena!). Serijska številka na steklenici naj se ujema s številko na dnu škatle.

5. Etikete in napisi

Poglejte zlati krog na fotografiji. Puščica, ki kaže na desno, mora biti vedno temnejša od puščice, ki kaže na levo. Ko kupujete parfum, ne oklevajte in preverite spletno mesto proizvajalca, če želite preveriti, ali se tam objavljene informacije ujemajo s tistimi, ki so na embalaži. Tudi najmanjša neusklajenost je znak ponaredka.

PREBERITE TUDI: Kateri parfum je najboljši za darilo?

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Mediji oglašujejo potrošnjo lokalne hrane ''naravnost iz kmečkih rok do potrošnika'', domači pridelovalci pa ne smejo prodajati svojih pridelkov.