Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 navad, zaradi katerih se lahko hitreje starate

8. sep 2022 10:25
0

Oglasno sporočilo

...  izboljšajo vaš videz, je najbolj sprejemljiva naložba v spremembo vaših vsakodnevnih dejavnosti. Izkazalo se je, da so največje skrivnosti boja proti staranju morda v vaših dnevnih navadah.

1. Pogosto uporabljate slamice

Slamice niso škodljive le za okolje, ampak so škodljive tudi za naše obraze. Znanstveniki so pokazali, kako uporaba slamice spodbuja nastanek drobnih linij in gub okoli ustnic - podobno kot pri kadilcih.

2. Uživanje sladkorja

Vse sladkarije vsebujejo veliko sladkorja (in še nezdravih) maščob, kar prispeva k povečanju telesne maščobe in slabemu zdravju zob. Poleg tega, da sladkor spodbuja nezdravo mikrobioto, deluje tudi močno vnetno. Te lastnosti pospešijo staranje, zaradi česar ste videti utrujeni, zabuhli in zgubani.

3. Ne gibate se

Raziskave kažejo, da so pri ljudeh, ki se ne gibajo redno, veliko pogosteje pojavijo bolezen srca in ožilja ter druge bolezni, povezane s starostjo. Prav tako imajo več poškodb kot njihovi vrstniki, ki se redno gibajo. S staranjem postajajo poškodbe vse nevarnejše in pogosto vodijo do zapletov, ki lahko ogrozijo življenje. Ohranjanje in pridobivanje mišične mase je ključnega pomena.

4. Uživate procesirano hrano

Procesirana hrana kljub svoji privlačnosti nikoli ni dobra ideja. Glede na raziskave zaradi take hrane izgledate starejšo, saj znižuje raven energije, zmanjšuje koncentracijo in povzroča depresijo. Nezmožnost kože, da se odzove na hujšanje s krčenjem, lahko povzroči tudi gube in povešenost.

5. Zanemarjate svoje duševno zdravje

Raziskave kažejo, da depresija pospešuje možganske poškodbe, kar posledično pospešuje proces staranja. Torej, če imate pogoste "depresivne" dni, premislite o svojem življenjskem slogu (nezdrava hrana, premalo spanca in premalo gibanja povzročajo depresijo); s kakšnimi ljudmi ste obkroženi (ljudje, ki nas ne cenijo in ne spoštujejo, lahko povzročijo občutke depresije); ter kakšna 'zdravila' uživate (kontracepcijske tablete so le ene od njih).

PREBERITE TUDI: Poznate to rastlino, ki zavira staranje organizma?

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja pred 6 dnevi
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vintage obleke so v zadnjih letih vse bolj priljubljena izbira na rdeči preprogi – od Oskarjev do Met Gala in vseh vmes.