Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 nasvetov, s pomočjo katerih lažje opustite kajenje

4. maj 2020 9:24
0

Oglasno sporočilo

... in še bi lahko naštevali vse negativne posledice, ki jih prinaša, medtem ko pozitivnih sploh ni. Če je kdaj obstajal pravi čas, da prenehate s kajenjem, je to sedaj v času COVID-19. Življenje se je ustavilo (čeprav se sedaj že vrača na ustaljene tire) in vsak cent, nam bo v negotovi prihodnosti prišel prav, zato je res zadnji čas, da prekinete s to drago in nezdravo razvado. Predstavljamo vam nekaj nasvetov, s katerimi bo odvajanje lažje in učinkovitejše. Samo pomislite, koliko dobrega boste svojemu telesu in zdravju naredili, če prenehate s kajenjem. OGROMNO!

1. Zamenjajte znamko cigaret

Vsak kadilec je navajen na eno znamko cigaret in v skrajni sili še na drugo, če prve trenutno ni na zalogi. Nujno spremenite znamko cigaret, ki jih kadite in ne boste jih več kadili s takšnim užitkom. Sprememba znamke lahko vodi do opustitve kajenja, če si tega res želite.

2. Odlašajte s prvo jutranjo cigareto

Strokovnjakinja za odvisnosti pravi, da morate jutranjo cigareto skaditi čim kasneje, saj tako navajate telo, da je dalj časa brez nikotina in zmanjšujete odvisnost.

3. Spijte manj kave

Saj veste, kako težko se je odreči cigaretu ob kavi. Če boste čez dan spili manj kave, boste imeli tudi manjšo željo po vaši razvadi.

4. Spremenite svoje navade

Velik del zasvojenosti z nikotinom je osredotočenost na navade - ali na specifična okolja in situacije, v katerih se vam zdi, da je kajenje najbolj prijetno ali ugodno. Zato strokovnjaki priporočajo, da kadilci v svoji dnevni rutini spremenijo tiste navade, ob katerih si največkrat prižgejo cigareto.

5. Vadba in šport

Zaposlite svoje misli in to boste najlažje storili z ogromno vadbe in športnega udejstvovanja. Vpišite se na športne aktivnosti s prijatelji, hodite v hribe, tecite ob rekah, uvedite jutranjo telovadbo. Telo vam bo hvaležno.

PREBERITE TUDI: Kako preprečiti, da bi se zredili, ko prenehate s kajenjem?

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • [*jag0da*] 14. jul 2020 11:04
   Odlična formula
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Po mnenju strokovnjakov je izjemno zdravilna, po navedbah pa naj bi celo zavirala staranje in tako vplivala na vitalnost.