Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 mitov o koronavirusu, ki so popolnoma neresnični, ljudje pa jim verjamejo

16. apr 2020 9:31
0

Oglasno sporočilo

... nasvetov, ki jih moramo upoštevati, da se virusu izognemo, ga preprečimo in podobno. A velika večina teh nasvetov je neresničnih, nekateri so celo smešni. Strokovnjaki so jih vzeli pod drobnogled in sedaj razkrivamo, kaj je pravzaprav resnica.

1. Uživanje materinega mleka preprečuje COVID-19

Nekateri mediji so poročali, da materino mleko vsebuje lastnosti, ki so učinkovite v boju proti koronavirusu. Povpraševanje po tovrstnem mleku je zato narastlo, ljudje pa ga množično kupujejo od doječih mater. Strokovnjaki na Univerzi v Kaliforniji so poročanja medijev označili za zavajajoča – materino mleko NE vsebuje ničesar, kar bi lahko pomagalo proti koronavirusu in je namenjeno dojenčkom ter zaščiti in gradnji njihovega imunskega sistema.

2. Če lahko dih zadržite za 10 sekund, niste okuženi

Na družbenih medijih se širijo fotografije, na katerih piše, da je učinkovit test za COVID-19 kar 10 sekundno zadrževanje diha. To seveda ne drži.

3. Virus se lahko zadržuje tudi na poštnih pošiljkah

SARS-CoV-2 se širi kapljično in čeprav je teoretično možno, da kapljica virusa pristane na poštni pošiljki, je tehnično skoraj nemogoče, da se kasneje s to pošiljko tudi okužite.

4. Virus prenašajo tudi komarji

Po podatkih strokovnjakov ni dokazov, da bi se koronavirus lahko širil prek komarjev. "Novi koronavirus je respiratorni virus, ki se širi predvsem skozi kapljice, ki nastanejo, ko okuženi človek kašlja ali kiha, ali skozi kapljice sline ali izcedka iz nosu," ugotavljajo strokovnjaki.

5. Dražje zaščitne maske zaščitijo bolje

Ne nasedajte vojnim dobičkarjem, ki iz situacije želijo samo zaslužiti. Na trgu se je veliko mask izkazalo za popolnoma neučinkovite in predvsem predrage. Še vedno velja, da si zaščitno masko lahko na preprost način izdelate tudi sami doma.

PREBERITE TUDI: 5 materialov za izdelavo zaščitne maske, ki jih najdete doma

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Nastopilo je poletje in kljub previdnosti je oz. bo marsikdo dobil sončne opekline, ki so vse prej kot nedolžna stvar.