Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 klasičnih starševskih nasvetov, ki so še vedno aktualni

29. sep 2022 10:25
0

Oglasno sporočilo

... so lahko ogromni. Sčasoma se je pristop k starševstvu spremenil na bolje ali na slabše. S tehnologijo, ki nam pomaga na vsakem koraku, je varstvo otrok zagotovo postalo lažje, vendar ima svoje slabosti. Sodobni starši imajo drugačne težave. Od iskanja ravnovesja med družino in kariero do zagotavljanja varnosti in do posvečanja večje pozornosti otrokovemu duševnemu zdravju.

Vendar pa nekatere stvari prestanejo preizkus časa. Ne glede na to, kako razvit ali drugačen je naš svet, so nekatere lekcije o starševstvu še vedno pomembne. Tukaj je nekaj klasičnih starševskih nasvetov, ki jih morate upoštevati.

1. Bodite del otrokovega življenja

Ne glede na to, koliko svobode in prostora želite dati svojemu otroku, je vpletenost v njihova življenja izjemno pomembna. Če se zavedate in skrbite za njihove vsakodnevne dogodke, preživljate kvaliteten čas z njimi in se prepustite skupnim dejavnostim, ne le krepite vašo vez z otrokom, ampak tudi gradite občutek zaupanja.

2. Ne oklevajte in jih ljubite

Starše pogosto skrbi, da bi svoje otroke s preveč ljubezni lahko na koncu razvadili, kar je morda do neke mere res. Vendar to ne pomeni, da jih nehate ljubiti ali jim izkazovati podporo. Pomembno je, da vaš otrok ve, da vam je mar in ga imate radi, ne glede na vse. To bo pomagalo povečati njihovo samozavest in občutek varnosti.

3. Doslednost je ključna

Če en dan govorite eno, drugi dan pa počnete vse drugače, lahko otroke zmedete. Zato je v smislu starševstva doslednost vedno ključna. Vzpostavljanje rutine, določanje pravil, o katerih se ni mogoče pogajati, in pretvorba dobrega vedenja v navado so nekateri od načinov, kako lahko dosežete stabilnost v odnosu z otrokom. 

4. Vzpostavite pravila in zgradite zdrave meje

Ni boljšega načina, da se vaš otrok počuti varnega in stabilnega, kot da ga seznanite z načrtom. Če določite pravila in otroku poveste, kaj lahko in česa ne sme, mu daste jasno sliko o tem, kaj je narobe in kaj je prav. To pa jim pomaga uravnavati lastno vedenje.

5. Naučite se uravnotežiti svobodo z omejitvami

Uvedba pravil ne pomeni, da omejujete otrokovo svobodo in neodvisnost. Nikoli ni prav posegati v njihov zasebni prostor. To pomeni, da kot starši poznate svoje meje. Naj ima vaš otrok mnenje. Dajte jim veliko svobode, da vadijo svojo individualnost, da raziskujejo. Vendar posredujte, ko mislite, da je potrebno.

PREBERITE TUDI: Kaj je avtoritativna vzgoja in zakaj je edina oz najbolj pravilna?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Nošenje bele barve v vročih poletnih mesecih je skorajda obvezno – in tako so tudi lahke in zračne bele obleke obvezen del poletne garderobe.