Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 dejavnikov, ki vplivajo na plodnost ženske

11. nov 2020 8:06
0

Oglasno sporočilo

... rutinske odločitve in zunanji dejavniki vplivajo na zmožnost zanositve. Če se trudite zanositi in vam ne uspe, preverite ali ste izpostavljene katerim izmed spodnjih dejavnikov.

1. Stres

Ženske z višjo koncentracijo encima, povezanega s stresom, so težje zanosile. Samo stres je odgovoren za težave s plodnostjo. Strokovnjaki predlagajo, da se ženske, ki se že več mesecev trudijo zanositi, poskusijo znebiti stresa z različnimi vajami, obiski psihoterapevta in podobno. Očitni stres lahko zagotovo spremeni raven hormonov in ovulacijo. Stres sam po sebi ni slab, vendar ko je enkrat presežek - in ko se nanj odzovemo negativno, lahko vpliva na naše zdravje, poleg tega pa tudi na naša telesa.

2. Kajenje

Kajenje znatno poveča nevarnost sterilnosti pri ženskah. Kajenje zmanjšuje uspešne možnosti zdravljenja plodnosti. V času mirovanja, ko ženska zanosi, ima, če kadi, povečano nevarnost splava.

3. Kofein

Če ste navdušeni nad kofetkanjem, boste morda imeli težave z zanositvijo. Kofein ovira mišične kontrakcije, ki pomagajo jajčecem potovati od jajčnikov in skozi jajcevod do maternice. Morda bo potrebno zmanjšati vnos kofeina, če ga spijete več kot 200 miligramov na dan - to je od 1 do 2 skodelici kave.

4. Izpostavljenost kemikalijam pri delu

Izpostavljenost kemikalijam na delovnem mestu je velika. Frizerji za barvanje las, s PCE v industriji kemičnega čiščenja in toluenom v tiskarstvu. Ženske, ki se ukvarjajo s kemikalijami, ki se uporabljajo za gojenje takšnih kloriranih ogljikovodikov, npr. DDT, pentaklorofenol, PCB, heksaklorocikloheksan metoksiklor in vinklozin, so povezane z večjo stopnjo splavov in endometriozo.

5. Prekomerna telesna teža

V industrializiranih državah so prekomerna telesna teža/debelost in sedeči način življenja pogosto glavni vzroki neplodnosti žensk.

PREBERITE TUDI: Krvna skupina vpliva na zmožnost zanositve

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Konični proteini, ki se nahajajo v "cepivu" za Covid, potujejo z mesta injiciranja po telesu in povzročijo poškodbe organov.