Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

4 nezavedni znaki govorice telesa, ki izdajo

18. avg 2015 14:05
0

Oglasno sporočilo

... subtilnih telesnih znakov, ki jih počnemo nezavedoma in imajo lahko velik vpliv na druge ljudi. Spodaj so našteti štirje zelo pogosti, a ne zelo znani znaki govorice telesa, ki lahko izdajo vas ali pa jih vi prepoznate pri nekom drugem.

JonathanAlvarezF / Pixabay

1. Širjenje zenic

Več raziskav je že pokazalo, da so privlačne ženske na slikah ocenjene oz. dojete kot še bolj privlačne, če imajo razširjene zenice. Verjetno bo res nekaj na tem, glede na to, da so že Egipčanke v oči dajale strupeno rastlino volčjo češnjo, da so se jim razširile zenice. Razširjene zenice imamo, ko nam je neka oseba privlačna. Skratka, gre v obe smeri.

2. Nepristen nasmeh

Nasmeh hitro izda, ali smo zares srečni in zadovoljni ali blefiramo. A v bistvu ni nasmeh tisti, ki izda, temveč naše oči. Oči so ogledalo duše in nikoli ne lažejo. Pravi, pristen nasmeh vključuje oči in gubanje zunanjega dela oči, tako imenovane 'vranje tačke' (crow's feet).

Tovrstni nasmeh se lahko uporablja tudi v sarkastičnem, torej očitno nepristnem namenu, ko neki osebi sporočimo “Smehljam se, ampak to ni niti malo zabavno,” ali “malce se norčujem iz tebe.”

PREBERITE TUDI: 7 nasvetov, kako narediti vrhunski prvi vtis
 

3. Stisnjena pest

Stisnjena pest s palcem zunaj je zelo učinkovita gesta, da se v govorih in pogovorih poudari, kar je pozitivno pomembno. Če pogledate govore ameriških predsednikov Billa Clintona in Baracka Obame, sta pogosto uporabljala stisnjeno pest.

4. Dvig obrvi

Hiter in kratek dvig obrvi naredimo ne, da bi vedeli, ko vidimo nekoga, ki ga poznamo. Na zavestni ravni na hitro dvignemo obrvi v pozdrav ljudem, ki jih poznamo, a se zgodi tudi na nezavedni ravni.

PREBERITE TUDI: Kako narediti dober vtis, ne da bi spregovorili eno samo besedo?

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Sannnja5 22. jan 2021 11:52
   schauma šampon
  • Dow* 20. jan 2021 18:57
   žal ukinjen
  • Dow* 20. jan 2021 18:49
   dober
  • Dow* 20. jan 2021 18:41
   žal ukinjena
  • Dow* 20. jan 2021 18:35
   stalnica
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sedaj, ko smo končno dočakali poletje, vam predstavljamo 5 najbolj modnih kosov poletja 2021, v katerih boste videti naravnost izjemno!