Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

4 razlogi, zakaj se ženske odločajo za porod v vodi

15. mar 2023 10:16
0

Oglasno sporočilo

... vseh vrstah poroda in njihovih prednostih in slabostih, čedalje pogosteje odločajo za naravni porod; sploh v vodi. Ta ima namreč kar nekaj prednosti. Ta postopek pomaga tudi pri zmanjševanju tesnobe in je manj boleč.

Poglejmo razloge, zakaj se matere odločijo za izbiro te metode.

Pomirjujoč učinek

Topla voda pomirja in sprošča otrdele mišice in živce ter zmanjšuje napetost in tesnobo. Deluje tudi kot naravno sredstvo za lajšanje bolečin, saj znižuje krvni tlak in spodbuja telo k tvorbi endorfinov, ki zmanjšujejo intenzivnost bolečine. Pomaga pri učinkovitem krčenju zaradi boljše oksigenacije materničnih mišic, s čimer se zmanjšajo zapleti pri plodu.

Naravni lajšalec bolečin

V topli vodi se sproščajo hormoni sreče (endorfin), ki delujejo kot naravno sredstvo za lajšanje bolečin, ki dodatno zmanjša resnost bolečine.

Vzgonski učinek

Učinek vzgona v vodi pomaga pri boljšem občutku nadzora in omogoča prosto gibanje za razliko od tradicionalne metode. Vzgon prav tako omogoča otroku, da se približa porodnemu kanalu, kar zagotavlja lahkotnost, boljši občutek nadzora in skrajšanje trajanja poroda.

Minimalni zapleti

Voda pomaga izboljšati elastičnost presredka. Zato so možnosti za raztrganje nožnice med porodom manjše. Raztezanje perinealne regije s toplo vodo zmanjša možnost poškodbe in skrajša tudi čas okrevanja. 

PREBERITE TUDI: Resnična zgodba: Zakaj sem se odločila za porod doma

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja pred 4 dnevi
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vintage obleke so v zadnjih letih vse bolj priljubljena izbira na rdeči preprogi – od Oskarjev do Met Gala in vseh vmes.