Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

4 prednosti preživljanja časa na prostem z družino

4. avg 2022 8:14
0

Oglasno sporočilo

... spomnite, da ste se kot otrok igrali zunaj do večerje. Bolj kot kdaj koli prej je ob vseh tehnoloških motečih dejavnikih pomembno, da svojo družino spodbudite k skupnemu preživljanju časa zunaj. Dejavnosti na prostem imajo številne dokazane koristi za razvoj vaših otrok. Poleg tega skupno deljenje dejavnosti na prostem krepi tudi vašo družinsko vez.

1. Pomaga celotni družini, da se odklopi

V tej tehnološki dobi je težko preživeti kakovosten družinski čas, ne da bi bil nekdo povezan s svojim pametnim telefonom, tablico ali prenosnikom. Vzemite si čas, da se odklopite od njih.

2. Lahko pomaga zmanjšati stres

Ko z družino dan preživimo na prostem, je manj verjetno, da bomo zajedljivi drug do drugega in namesto tega uživamo v družbi. Drugi dejavnik, ki prispeva k temu, je, da preživljanje časa na prostem običajno zahteva nekaj telesne aktivnosti, pa naj gre za hojo ali pohodništvo. Znano je, da je vadba ena vodilnih tehnik za zmanjševanje stresa in je koristna za vas in vašo družino.

3. Lahko poveča raven vitamina D

Ocenjuje se, da ima več kot 85 odstotkov ljudi pomanjkanje vitamina D. Povečanje ravni vitamina D lahko pomaga preprečiti kronične bolezni. Vitamin D pomaga tudi pri preprečevanju vsakodnevnih bolezni, kot sta prehlad in gripa. Glavni način pridobivanja vitamina D je izpostavljenost neposredni sončni svetlobi. Ko preživite čas na prostem, opazite pomembno razliko v splošnem fizičnem zdravju vaše družine, saj vsi člani občutno manj kihnejo in kašljajo.

4. Poveže vas še bolj

V dobi hitrega tempa življenja je pomembno, da se družinski člani med seboj družijo. Dan, preživet v naravi, vam bo prinesel lepo izkušnjo, čas za pogovor, čas za čustva in ustvarjanje novih lepih spominov.

PREBERITE TUDI: Narava zdravi in pomaga (dokazano)

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Raziskava je pokazala, da dodajanje izboljša pomanjkanje glutationa, oksidativni stres, vnetne procese in mnoge druge postavke.