Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

4 opozorilni znaki, da vam čevlji uničujejo stopala

22. avg 2022 8:13
0

Oglasno sporočilo

Kako veste, kdaj je čas, da zamenjate par, ki ga nosite? Medtem ko je bolečina v nogah jasen znak, da potrebujete nov par čevljev, dejansko obstajajo številni drugi opozorilni znaki, ki morda niso tako očitni.

Čevlji razpadajo

Če opazite, da se vaši čevlji neenakomerno obrabljajo ali če se zdi, da razpadajo hitreje kot običajno, je to dober znak, da niso dobro narejeni in vam povzročajo škodo.

Če je čevelj slabo narejen iz poceni materialov in nezadostno podpira stopala, bo vaš čevelj zaradi pogoste nošnje verjetno hitro razpadel. Če vam torej čevelj razpada, je čas, da ga zamenjate z nečim novim, izdelanim iz kakovostnih materialov.

Čutite bolečine v stopalih, kolenih in spodnjem delu hrbta

Vaši čevlji igrajo pomembno vlogo ne le pri zdravju vaših stopal, ampak tudi pri drži in mobilnosti. Če imate bolečine v stopalih, kolenih ali spodnjem delu hrbta, je to lahko znak, da vam čevlji ne nudijo potrebne podpore.

Dobivate žulje

Žulji niso le posledica nošenja novih čevljev, ampak so lahko glavni znak, da vam čevlji ne delajo nobene usluge.

Imate rdeča stopala

Rdečina stopal je lahko znak številnih različnih zdravstvenih težav, kot sta okužba in vnetje. Rdečica pa je lahko tudi znak slabega para čevljev. Čevlji, ki so pretesni, lahko povzročijo atletsko stopalo, glivično okužbo, ki se lahko pojavi, če so prepotena stopala omejena na tesen par. Tesni čevlji lahko povzročijo tudi rdečico stopal zaradi zmanjšanega pretoka krvi v stopala, kar lahko povzroči krče in bolečine. 

PREBERITE TUDI: Uradno: to so najbolj modni čevlji leta 2022

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja pred 4 dnevi
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Vintage obleke so v zadnjih letih vse bolj priljubljena izbira na rdeči preprogi – od Oskarjev do Met Gala in vseh vmes.